Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Световната Криза
Модератор: dantho.mihov
Re: Световната Криза
Дано дано ама надалиBig^Fish написа:Бате,дано цялата тази работа да не е вярна напълно,защото иначе...незнам.AL KAPONE написа:
Та стягайте коланите, предстои безработица.... морално падение в нива, които не сме виждали! Годините на прехода ще ни се видят като детска игра...![]()
Престъпноста бележи бум....

Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Гледаш, гледаш..... каквото някой е поръчал. Благотворителни мачове, акций, банкети....тоя бат Бойко и да кихне....пак ще за нечие благо. И все камери наоколо, а той неиска.....анонимен иска да остане. А за кражбите и произвола.....ела да видиш кой закупи 47000 квадратни метра разгъната застроена площ + 40 декара борова гора /около сградата/общински имот за 2,5 милиона лева в моя град. Ела да видиш как същия разора гроба на първият български патриарх и построи мол върху него, събори 1/3 от римска крепостна стена за да си построи яхтено пристанище /и двете в рамките на исторически резерват/. Ела да видиш кой се чупи в кръста да му гласува "проектите" в местният парламент. Същият е в списъка и на кралите от европарите.....набеден вероятно. Добре че бяха същите общински съветници, че да реши отчасти бат Бойко проблема с боклука....иначе още щяхте да го плюете. И за чия сметка последното..... в замяна на това че запълваме 2/5 от сметище за десетки милиона лева получаваме.....работни места....цели 9..... Питай ни след 5 години къде си изхвърляме нашият боклук....fider написа:Трябва да се избере по малкото зло по добре мутра с ДУПЕ да се бори,проводник на европолитиката отколкото хора доказали че не могат нищо друго освен да присвояват меко казано.Така мисля защото гледам как разни баровци от европол и подобни институции контактуват предимно с него значи той е човека и съм сигурен че са му обяснили как трябва да станат нещата.А бе в интересни времена живееме дано скоро да има положителни резултати пък ако ни предаде и тоя незнам може би ще се странства
Той още кога му беше работа си контактуваше с интерпол и други....какво постигна?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
..уви, така ще да бъде...и аз съм песимист по отношение на бъдещето...AL KAPONE написа:Та стягайте коланите, предстои безработица.... морално падение в нива, които не сме виждали! Годините на прехода ще ни се видят като детска игра...![]()
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Според мен предстои една тежка гражданска война.
- Димича
- ще става разбирач
Не знам,дали предстои(не съм пророкkolev написа:Според мен предстои една тежка гражданска война.

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

-
- кандидат преподавател
Е,някак си не ми се вярва да стигнем до такова падение на нравите чак -нито хамериканците,нито Оли /Го /Френ ша позволят и да са избиваме.Май предстои познатата вече история -глад и е..ън,ама тоя път сме наедно с Европата,та ша боли и ша е обидно по-малко.
Незнам дали е необходима, но е неизбежна. Така ги виждам аз нещата.
-
- учете се от него
news.bg, Икономически живот
Има данни, че в последните дни западните банки, които работят на българския пазар изнасят част от капитала към банките-майки.
Това заявява в интервю за предстоящия брой на седмичника „Икономически живот" финансовият консултант Кольо Парамов.
По думите му световната финансова криза ще се отрази много зле на България.
По думите му в момента има забавяне от пет до седем дена в банковите плащания на фирмени нареждания, защото трезорите изпитват недостиг на пари, кешовата наличност е много ограничена.
Самото забавяне аз тълкувам като сериозен симптом и според мен има преразпределение на финансовите ресурси на майката-банка в чужбина и целенасочено контролиране на този финансов ресурс, изтъква Парамов.
Той отбелязва, че самите банки поставят коренно различни финансови условия към кредитополучателите.
Слободията беше уникална, но сега ще се върнем към една тежка последователна кредитна неустойчивост и тя ще доведе до пълна стагнация
Слободията беше уникална, но сега ще се върнем към една тежка последователна кредитна неустойчивост и тя ще доведе до пълна стагнация, категоричен е финансистът.
Прогнозите за стагфлация у нас в края на 2009 и началото на 2010 г. според мен са напълно реални и обосновани, заявява Парамов.
По думите му в момента валутният борд поддържа добрите основни икономически условия в България.
Но, отчитайки проблема на Латвия, анализирайки световната криза и влиянието й в България, Парамов припомня свое становище от преди шест месеца.
А именно, че българският лев е надценен, като неговото реално съотношение е 1 евро за 3.59 лева.
Ако продължава действието на кризисните условия и съотношението стане 1 евро към 4 лева, ще бъдем принудени да преразгледаме валутния борд или ще трябва да търсим огромна помощ от МВФ за трансформиране на валутния борд в друга система, коментира още Парамов пред „Икономически живот".
Цялото интервю - в петъчния брой на "Икономически живот"

Последно промяна от Бачо Илия на Нед Дек 07, 2008 11:17 pm, променено общо 1 път.
-
Каква криза
Отивам сутринта на борсите за работници и немога да намеря нито един общ работник
Объркаха ми работата да им го на......м
Мързела е по-голям от кризата,така ми се струва

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
И кафенетата,и кръчмите препълнени - за сега кризата е по отношение на свободните места там.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
зеитгейст,момчета ...зеитгеист 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
С кво ходиш по кръчми бе пич и с кинти лиchapara написа:Takaва криза е в страната,че пътищата пълни,в кръчма място не мое си намериш.Само резервация те спасява евентуално.А бе КРИЗА В СТРАНАТА![]()

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- КИРО
- Обратна връзка:
На мода е варненската валута.bkd написа: С кво ходиш по кръчми бе пич и с кинти ли![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- carpsliven2
- сериозен играч
Твърде сериозна тема е за да си правим гавра с нея .... бизнесмените вече усетиха тръпката... познавам колеги дето са пред фалит. Някои хора вече търсят спасението. Единственото хубаво нещо е , че ние сме свикнали вече. ( ние = Българския народ )

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- учете се от него
Като гледам по телевизията банките какви реклами за парично търсене развъртат ( преди бяха за парично предлагане) , на възможно най-добри и преференциални условия за депозити.........