Световната Криза

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Световната Криза

Мнение от fider »

Big^Fish написа:
AL KAPONE написа:
Та стягайте коланите, предстои безработица.... морално падение в нива, които не сме виждали! Годините на прехода ще ни се видят като детска игра... :roll:
Престъпноста бележи бум....
Бате,дано цялата тази работа да не е вярна напълно,защото иначе...незнам.
Дано дано ама надали :D :) :| :(
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

fider написа:Трябва да се избере по малкото зло по добре мутра с ДУПЕ да се бори,проводник на европолитиката отколкото хора доказали че не могат нищо друго освен да присвояват меко казано.Така мисля защото гледам как разни баровци от европол и подобни институции контактуват предимно с него значи той е човека и съм сигурен че са му обяснили как трябва да станат нещата.А бе в интересни времена живееме дано скоро да има положителни резултати пък ако ни предаде и тоя незнам може би ще се странства :(
Гледаш, гледаш..... каквото някой е поръчал. Благотворителни мачове, акций, банкети....тоя бат Бойко и да кихне....пак ще за нечие благо. И все камери наоколо, а той неиска.....анонимен иска да остане. А за кражбите и произвола.....ела да видиш кой закупи 47000 квадратни метра разгъната застроена площ + 40 декара борова гора /около сградата/общински имот за 2,5 милиона лева в моя град. Ела да видиш как същия разора гроба на първият български патриарх и построи мол върху него, събори 1/3 от римска крепостна стена за да си построи яхтено пристанище /и двете в рамките на исторически резерват/. Ела да видиш кой се чупи в кръста да му гласува "проектите" в местният парламент. Същият е в списъка и на кралите от европарите.....набеден вероятно. Добре че бяха същите общински съветници, че да реши отчасти бат Бойко проблема с боклука....иначе още щяхте да го плюете. И за чия сметка последното..... в замяна на това че запълваме 2/5 от сметище за десетки милиона лева получаваме.....работни места....цели 9..... Питай ни след 5 години къде си изхвърляме нашият боклук....
Той още кога му беше работа си контактуваше с интерпол и други....какво постигна?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

AL KAPONE написа:Та стягайте коланите, предстои безработица.... морално падение в нива, които не сме виждали! Годините на прехода ще ни се видят като детска игра... :roll:
..уви, така ще да бъде...и аз съм песимист по отношение на бъдещето...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Според мен предстои една тежка гражданска война.
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

kolev написа:Според мен предстои една тежка гражданска война.
Не знам,дали предстои(не съм пророк :D ),ама май е необходима...Историята е показала,че всеки период на морален упадък,самозабравяне ,незачитане на природните закони,самовъзвеличаване,и т.н.(както е в момента в целия свят),е последван или от някакъв природен катаклизъм,или от някакво самоунищожение на човечеството(войни,тероризъм...)...Всичко е въпрос на време...А войните(не че съм привърженик),като че ли са начин за отрезвяване на човека,преосмисляне на ценностите,и,в материален план-начин за преразпределение на материалните блага и построяване на едно по-справедливо общество...за съжаление-до следващия подобен период...но... :) който по-малко мисли,по-дълго и по безметежно живее,не страда от главоболие и кръвно,има по 10 деца и получава социални помощи... :) Нздр. :drinkers:
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,някак си не ми се вярва да стигнем до такова падение на нравите чак -нито хамериканците,нито Оли /Го /Френ ша позволят и да са избиваме.Май предстои познатата вече история -глад и е..ън,ама тоя път сме наедно с Европата,та ша боли и ша е обидно по-малко.
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Незнам дали е необходима, но е неизбежна. Така ги виждам аз нещата.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

news.bg, Икономически живот
Има данни, че в последните дни западните банки, които работят на българския пазар изнасят част от капитала към банките-майки.
Това заявява в интервю за предстоящия брой на седмичника „Икономически живот" финансовият консултант Кольо Парамов.

По думите му световната финансова криза ще се отрази много зле на България.

По думите му в момента има забавяне от пет до седем дена в банковите плащания на фирмени нареждания, защото трезорите изпитват недостиг на пари, кешовата наличност е много ограничена.

Самото забавяне аз тълкувам като сериозен симптом и според мен има преразпределение на финансовите ресурси на майката-банка в чужбина и целенасочено контролиране на този финансов ресурс, изтъква Парамов.

Той отбелязва, че самите банки поставят коренно различни финансови условия към кредитополучателите.

Слободията беше уникална, но сега ще се върнем към една тежка последователна кредитна неустойчивост и тя ще доведе до пълна стагнация
Слободията беше уникална, но сега ще се върнем към една тежка последователна кредитна неустойчивост и тя ще доведе до пълна стагнация, категоричен е финансистът.

Прогнозите за стагфлация у нас в края на 2009 и началото на 2010 г. според мен са напълно реални и обосновани, заявява Парамов.

По думите му в момента валутният борд поддържа добрите основни икономически условия в България.

Но, отчитайки проблема на Латвия, анализирайки световната криза и влиянието й в България, Парамов припомня свое становище от преди шест месеца.

А именно, че българският лев е надценен, като неговото реално съотношение е 1 евро за 3.59 лева.

Ако продължава действието на кризисните условия и съотношението стане 1 евро към 4 лева, ще бъдем принудени да преразгледаме валутния борд или ще трябва да търсим огромна помощ от МВФ за трансформиране на валутния борд в друга система, коментира още Парамов пред „Икономически живот".

Цялото интервю - в петъчния брой на "Икономически живот"
:? :idea: :idea: :idea:
Последно промяна от Бачо Илия на Нед Дек 07, 2008 11:17 pm, променено общо 1 път.
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Каква криза :?: Отивам сутринта на борсите за работници и немога да намеря нито един общ работник :twisted: Объркаха ми работата да им го на......м :twisted: Мързела е по-голям от кризата,така ми се струва :twisted: :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И кафенетата,и кръчмите препълнени - за сега кризата е по отношение на свободните места там.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

зеитгейст,момчета ...зеитгеист :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

chapara написа:Takaва криза е в страната,че пътищата пълни,в кръчма място не мое си намериш.Само резервация те спасява евентуално.А бе КРИЗА В СТРАНАТА :roll: :lol:
С кво ходиш по кръчми бе пич и с кинти ли :?: :idea: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

bkd написа: С кво ходиш по кръчми бе пич и с кинти ли :?: :idea: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:
На мода е варненската валута.
Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Твърде сериозна тема е за да си правим гавра с нея .... бизнесмените вече усетиха тръпката... познавам колеги дето са пред фалит. Някои хора вече търсят спасението. Единственото хубаво нещо е , че ние сме свикнали вече. ( ние = Българския народ )
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Като гледам по телевизията банките какви реклами за парично търсене развъртат ( преди бяха за парично предлагане) , на възможно най-добри и преференциални условия за депозити......... :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”