Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Съвет за влакно
Модератор: sapuna
Re: Съвет за влакно
Като гледам Фокуса бая са навлезнали в БГ пазара от към риболовни принадлежности.Някой има ли пряки наблюдения върху въпросната марка,че гледам доста от нещата са им на много приемливи цени. 

TICA FAN
-
- разбира нещата
Стрена и суфикса мисля че са добър избор ,особено качество -цена .Вземай някое от тях добри са ,под 30 лв и над 1000мт. 

Проба му е майката!
-
- разбира нещата
Според мене стрена... даже мисля за следващия сезон да съм с него.monilom написа:Мерси колега ако може казвайте мнението си няма да ми навреди хайде давайте който квота мисли неко го споделиseefeel написа:Стрена и суфикса мисля че са добър избор ,особено качество -цена .Вземай някое от тях добри са ,под 30 лв и над 1000мт.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Пробваи да намериш daiwa tournament, но нема иарки цветове (прозрачно е) но много качествено.А ако искаш маскировачно зелен-Суфикс.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- и господ не е толокова добър
Клограмите които пишат на етикетите почти винаги са грешни.Както идиаметара.Ето едно влакно което съм навил преди 2г. и още държи на възел за разлика от всички други.monilom написа:Хубаво де ама на тая снимка пише 0.30-5.500кг а има катива влакна дето 0.30 издаржат мо 10-11кг не е малко слабичко
Иначе използвам на дренан,суфукс,сарфикс,берклеи,стрен,фокс.Най доброто остава шимано

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
Немога да дам мнение за влакно което не съм използвал.Има хора които го правят,но аз не 

-
Във този форум не сме аз и Сапуна,има много къдърни момчета.Още повече тука става на въпрос за влакно което за да знаеш дали държи на възел,протриване,атмосверни влияния то трябва да си го използвал.Аз ти изброих влакна които съм използвал и стават,за другите незнам
Исползвай търсачката,чети и по другите форуми и ще си отговориш на въпроса 

-
- учете се от него
Аз в момента съм с два вида Карп Експерт на шпулите , само че не са точно от този модел . Едното е 0.25 "multikolor", другото е 0.30 "protection". Пробвал съм само първото всичко на всичко на три риболова- с пръти с акция100- 300гр /3.30м.и хранилки "метод фидер" , 80грамови , с пълнежа сигурно около 130-140 гр ( иначе не мога да заметна свястно с тия колове
)- държи добре на възли , не се усуква при навиване и развиване , много добре се изнизва от шпулите
Второто ( на резервните шпули) не съм го пробвал- иначе е кораво и нискоразтегливо , сигурно ще го ползвам за разпъване или пак с тия пръти с тежести от порядъка на 130-150гр. Иначе първото по принцип ще го ползвам с 3 либрови пръти , 3.60 , параболична акция и тежести 75-85гр( ако са "метод фидер"-40/60грамови ). Толкова за сега мога да кажа за тези влакна
Повече , по-нататък
п.п. това първото( според мен е много по-добро от другото , а и е двойно по-скъпо) го има на картинка в темата за ТЕБЕН-ите! WEF 400 събира 300м , WEF 500 -около 380-400м.!

Повече , по-нататък

п.п. това първото( според мен е много по-добро от другото , а и е двойно по-скъпо) го има на картинка в темата за ТЕБЕН-ите! WEF 400 събира 300м , WEF 500 -около 380-400м.!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Би ли споделил това твое предпочитание?monilom написа:Ако може влакното да е с по ярки цветове.
Кво искаш да кажеш кав цвят ли?Няма значение кавто и да е аз все пак вече се ориентирах към едно но ако може дай някакво предложение[/quote]monilom написа:Би ли споделил това твое предпочитание?
...ае купи нещо колега,пробвай го и сам ще си отговори на всичк въпроси

-
- разбира нещата
...ае купи нещо колега,пробвай го и сам ще си отговори на всичк въпросипетко стоянов написа:Кво искаш да кажеш кав цвят ли?Няма значение кавто и да е аз все пак вече се ориентирах към едно но ако може дай някакво предложениеmonilom написа:Би ли споделил това твое предпочитание?

Според мене сапуна питаше защо искаш влакното да е цветно?
П.П. Ако не сам разбрал сори...
-
- учете се от него
Айде бре Монилом , качвай нещо на шпулите че се изнервихме
Виж колко народ ти писа кой какво ползва , ти сега и за цвят питаш
Като искаш да ти е цветно , вземи си едно Карп Експерт-мултиколор , то даже не е цветно ами е шарено и си сменя цвета постоянно в зависимост от осветеноста , даже и както си е на шпулата( 1000м- 20/22лв)
Точно ще кандисаш на синьо-зелено-розово-червеникави цветове

Точно ще кандисаш на синьо-зелено-розово-червеникави цветове

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Гледам, че си от Лом. Предполага се риболов в Дунав.
Ако е така по-добре си вземи 0,45 или по дебело.
Рибите в Дунав са в дърветата и каманаците. С тънка корда нямаш шанс да ги извадиш от там.
Еле па амурите
Поръчай си на Бъркли Биг Гейм, син електриков цвят. Добре се връзват по-дебелите диаметри и си доста прилично влакно
Ако е така по-добре си вземи 0,45 или по дебело.
Рибите в Дунав са в дърветата и каманаците. С тънка корда нямаш шанс да ги извадиш от там.
Еле па амурите

Поръчай си на Бъркли Биг Гейм, син електриков цвят. Добре се връзват по-дебелите диаметри и си доста прилично влакно