Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Re: Зарган и илария

Мнение от zografa »

Честит празник и от мен :drinkers: :drinkers: :rock: :rock: пожелавам на всички в този чудесен форум другия сезон да нямат излет с по-малко от 50 риби :smt033
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Честит празник и от мен!!
И дано онова дребно зарганче от снимката по горе са го върнали обратно да порасне :D .Ми то няма и 2 метра още!
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Честито морски! И занапред пожелавам всекиму повече такива успехи
Изображение
Последно промяна от карид на Пон Фев 16, 2009 9:19 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

карид написа:Честито морски! И занапред пожелавам всекиму повече такива успехи
Поздрави за прекрасния улов и честит ти празник.Аз днес нямах късмет..на 3-та буна от 9:00 до 16:00 2 заргана и една галя.По обяд беше фраш с риба обаче не ядеше,колегата с когото бях миналия път днес беше късметлията,той хвана 10-на хубави заргана.Това от мен засега ,утре ако позволи времето пак съм някъде по буните,но не на 3-та там рибата не е гладна :mrgreen:
Зарганолог
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

Честит празник на всички колеги смалко закъснение. :drinkers:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Здравейте,в неделя бях за заргани отново на 3-та буна,морето беше тава,подухваше лек западен вятър,дъждат тъкмо беше спрял.Картинката от съботния ми излет се повтори,само дето този път рибата беше по рядка,пак пипаше много слабо,къса края на червея и така,по 10 удара за 1 риба докато се хване.Да не говорим,че имах около 4-5 празни удара,които на глед на 3-те ми хванати са много.Приятелката ми хвана най-голямото попче,което съм виждал да се хваща на въдица.Заргана беше много наяден,от тези които хванах 2 повръщаха рибешко месо,когато ги чистихме коремите им бяха пълни с рибки и парченца.Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Зарганолог
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Инфо от днес 09,12,08. С мерака да повторят моя успешен риболов от неделята, бащата и един негов авер посетиха същото местенце. Да ама не. Резултата от петчасовото замеряне на морето е- бащата на потъваща 3 зизита, едно от които около педесетака+един гюмюш, а другия колега два броя на плаваща. И ме споходи инфо за умопомрачаващи бройки зизита около Царево тия дни.Но естествено никой не пише за това. :x
За утре се чудя дали да не направя едно контролно на старчоците? Ако стане ще пиша, няма да се спотайвам като повечето колеги.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Кво спотайване,сумати време гледам морето по бТВ.Но знам,че е слаба работа във водата/поне колегите това говорят/
Дай боже,утре мооооже и да направя проба,но има много ако....
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Риба има достатъчно за това време на годината. Не мисля,че трябва да се поставя като догма времето на сезона /септември-ноември/. Климатичните особености се променят с всяка изминала година. Водата почти не изстива. Зарганът от доста време не напуска акваторията на Черно море /някъде бях писал доста по този въпрос/ ,а само следва теченията според температурата на водата. По принцип, по това време той не яде активно, а се храни от натрупаната мазнина.Ако си спомните чистенето на по-късно уловените риби ,би трябвало да ви направи впечатление,че тази година натрупаната мазнина около стомашната кухина е в пъти по-малко от предните ,а вътре в стомаха е пълно с риба. Просто местата ,на които ловите /буните или вълнолома/ по това време не са атрактивни за рибата. Дори и в активния сезон,тя влиза там почти случайно. Единствения жокер , който ще ви дам , е да си смените местата за риболов,пък дори и да ви изглеждат ненадеждни.
Поздрави и наслука!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Като се замисля тва за мазнината е вярно
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D
Има нещо, което все не мога да си обясня - как така заргана налита на риба, а на практика почти не се хваща на чепаре или блесна? :roll: И между другото - Колко големи са били рибите погълнати от зарганите? :roll: Благодаря предварително за отговорите и наслука на всички! :D
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Здравейте! :D
Има нещо, което все не мога да си обясня - как така заргана налита на риба, а на практика почти не се хваща на чепаре или блесна? :roll: И между другото - Колко големи са били рибите погълнати от зарганите? :roll:
На чепаре се хваща,но после си е е@ало майката докато си разплетеш такъма. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ,така че не е за препоръчване. На блесна не съм пробвал,но на силиконов червей става в дименсия 10:1 в полза на морския червей. Големината на увата /манджата/ е около 8-9 см. ,също както на дребната хамсия.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Спазвам си обещанието от вчера. Днес 19 зизита и 1 пуснато да расте. За повече
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=19619
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Поздрави за резултата колега. Това от Синеморец ли е и кам колко часът се обади рибата????????
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Не е към Синеморец. Много по-наблизо до Бургас е. А за часа толкова подробно съм го описал, че си помислих че може да ви доскучея.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”