ДО КОГА

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ДО КОГА

Мнение от jordan_fena »

takezo написа:Все си мисля че нещата тръгват мааалко по отдалече.
Такова ни е съзнанието.

Ние сме си ...Българи ....

Всеки гледа в паничката на другия , никога не сме довони - но и нищо не правим да сме по добре.
Разговаряме с хората , с чат по телефона , нета - все скрити оставаме ако може някак незабележими.
Не смеем да погледнем "другия" в очите при директен разговор ...често ни се налага да лъжем затова е така.
Страх ни е да не разкрием , че сме слаби не смеем се "покажем" .
Българина не му е в стила да поеме отговорност ...оборете ме , дайте примери - няма такива .

Всеки се е "свил" в хралупата си...
Утъпкал е някоя пътека по което се движи...не поглежда в страни .
Не го интересува другия.
Хора с ниско самочувствие ...и никой не го е еня за другия .
А другия и той е като нас.
С надут клаксон връхлитаме в-ху пешеходците - слезем ли от автомобила и ние сме като тях - пешеходци.
Зад волана - пешеходците са виновни че заради тях не можем да "хаванем" зеления сигнал...
Когато сме пеша ...водачите са идиоти - само ние с нашето собствено АЗ сме светци , щото сега сме пеша ...
......
......
.....

Уффф много се отнесох май май ...
Такова ние е съзнанието ...парламента не ни е ....ние сме си ги избрали ...и тези които ще доидат и те са ...

Колко от нас имат 8 часов работен ден...
Колко от нас работят за под 450-500 лв . на месец ...
Колко от нас НЯМАТ кредити ...по които кредити непрекъснато има "ъпдеити" на лихвите....

Е такива ще си останем ЕГОИСТИ ...трябва много поколения да се "изродят" за да се промени съзнанието .....много поколения ...

Ето това истината и за мене, само с едно не съм съгласен, самочувствието н българина според мен е малко в повечко от необходимото. Не мисля, че нямаме самочувствие, щото всеки който има 100лв в джоба е голяма работа и т.н.
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

чуруликпенчо написа:Не можах да дочета всички мнения до края.Не бих могъл......дори и да го исках! Плювачи по форумите -наспорил Господ....Нали всички бяхте по-доволни от тъй наречената демокрация.Нали всички плюехте "Татовото време"?! Е,и какво е сега? Стократно повече крадци,убийци,бракониери,никакво образование /на всички ви личи кой кога е роден, и кой колко е учил/ ......и всякакви други нинджи по пътищата и всички сфери на живота ни. Не знам какво сте очаквали.
Сняг,ти започна темата . Страшно те уважавам /без да те познавам лично/ за репортажите ,рилийса и риболовните ти умения , но отговори ми на един единствен въпрос : "Какво направи ти ,лично, срещу безчинствата на Митьо Очите или срещу братя Диневи,дето ти забраниха дори да се разхождаш по морския бряг на който си израстнал?

Колега, май нещо не схващаш мисълта на автора на темата и много несправедливо го нападаш. Според теб какво може той сам да направи. Ако аз и ти и др хора се надигнат заедно с него може и да постигнеме нещо, затова не разбирам твоите думи, наистина.
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

vasilev написа:jordan_fena"][]Гражданско неподчинение му е майката. РЕВОЛЮЦИЯ начело със Слави Трифонов :shock: Ти на такива дето с продаване на шалчета по центара на София забогатяха ,много не им имай вяра :wink:

Колега може и така да е забогатял, мен това не ме интересува, но да ти кажа честно, искрено му се кефя като говори така, както никога до сега не го е правил, като си казва това което му се иска и което му е на душата. Може и най-големият боклук дае но човека има смелост да каже всичко това, докато ние сме свикнали да се прекриваме зад някой и никога няма сами да поемем тази отговорност, която той може да поеме
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Колега, май нещо не схващаш мисълта на автора на темата и много несправедливо го нападаш. Според теб какво може той сам да направи. Ако аз и ти и др хора се надигнат заедно с него може и да постигнеме нещо, затова не разбирам твоите думи, наистина.
Не нападам никой,а ти не подлагай на съмнение интелигентността ми, най-малкото 'щото дори не ме познаваш. Не се опитвай с тъпи реплики да трупаш дивиденти на мой гръб. Ако все пак решиш да вдигаш въстание,то аз само се изпикавам и ще доприпкам тутакси.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

А да питам аз незнам тоя Слави кви ги дрънка,че много отдавна ми е антипатичен и не го гледам.Ама що чак сега се е разприказвал,след като не е от вчера в ТВ? За това,че имал бил смелост да говори и не го е страх! Ами малко ли са хората дето са зад него и му пазят гърба?
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

ОТГОВОР по ТЕМАТА-Докато се редим на опашки да си плащаме за нещо...каквото и да е то!!!
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

Не нападам никой,а ти не подлагай на съмнение интелигентността ми, най-малкото 'щото дори не ме познаваш. Не се опитвай с тъпи реплики да трупаш дивиденти на мой гръб. Ако все пак решиш да вдигаш въстание,то аз само се изпикавам и ще доприпкам тутакси.[/quote]

Ето затова не обичам не обичам да пиша мнения и вече наистина няма. Как разбра че подлагам на съмнение интелигентността ти? И какви дивиденти какви 5 лева бе човек, за пред кого да ги трупам тия дивиденти, за какво са ми? Просто изразих мнение! А да ти кажа честно много се съмнявам че ще излезеш ако има нещо такова, което ти наричаш въстание. Много е неуместно да говориш и да съпоставяш татово време и демокрацията и кой я искал и кой не я искал, колко убийства и грабежи имало по онова време и сега. И децата знаят че по онова време просто грабежите и убийствата не се разгласяха, а ти може би си бил в ДС и знаеш по-добре от простият българин как е било по онова време. Не искам да се карам с никого, но просто колегата и автор на темата е мнооооооогггггоооооо прав да си я пусне човека и да си изразява мнение, а ние живеем в 21 век и трябва да се справяме с проблемите на 21 век, а не да си спомняме как е било по татово, щото точно това татово време е подготвило тия грозни времена сега.
Може и много хора сега да ме оплюят но това си е мое мнение и аз си държа на него.
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Пичове,излишно се захапахте,не това е същноста на нещата, нали?
Същноста е във всички отвртителни неща,които ни се налаг да търпим и продължаваме да го правим.В това,че малкият ми братовчед,който е едва на 15 години разказва,как в час неговите съученици носят алкохол и пият и учителя нищо не може да направи.Обществото ни е болно и то трябва да се промени,но и всичко това е също и в следствие на гнилата ни система във всяко едно отношение.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

чуруликпенчо написа: Сняг,ти започна темата . Страшно те уважавам /без да те познавам лично/ за репортажите ,рилийса и риболовните ти умения , но отговори ми на един единствен въпрос : "Какво направи ти ,лично, срещу безчинствата на Митьо Очите или срещу братя Диневи,дето ти забраниха дори да се разхождаш по морския бряг на който си израстнал?
Братле,темата е пуснах за да разбера до колко сме готови да осъзнаем в каква действителност живеем и готови ли сме като народ да се изправим пред проблемите и да ги решим.Въпроси към отделни личности за това какво те са направили за да променят дадени хора са несериозни.Въпреки всичко ще ти отговоря.Братя Диневи са едни от малкото хора които си милеят за родината и правят нещо за нея.Няма да се впускам в подробности,само ще спомена,че на всеки по голям празник те раздават много безплатно ядене и пиене на народа.Мислят за своята община.Това за плажа са пълни глупости,единственото което е забранено да се лови риба на кея,защото от началото когато беше разрешено пристанещето преличаше на сметище и сбор на всичката циганска измет :twisted:Благодарение на тях нашите рибари имат къде да си сложат лодките за да могат да ходят с костюмите за риба,а не да теглят с въжета стотици метри по греди своите лодки.Има още много за това на колко човека дават работа,инфраструктура и т.н. това обаче е друга тема на разговор.Относно Митьо Очите,как просто можеш да си помислиш,че дадена личност от народа може да се опълчи срещу мафията.Аз вярвам,че просто си афектиран и не ми го задаваш на сериозно този въпрос. :wink:
Това за Слави Трифонов,че видете ли нещо може да направи са също глупости.Той е един залязващ шоумен и толкова.Не е вързвайте на неговите приказки,това не са негови думи,той има десетки сценаристи,режисиори и адвокати които му пишат каво да чете.Истината е че трябва да се изправим пред това правителство и да им покажем,че не сме безразлични за нашето бъдеще.Трябва да се подкрепяме взаимно защото сме свързани и зависим един от друг.Стачката на студентите,много добре,но те трябва да подкрепят земиделците,защото те ги изсхранват.Трябва да подкрепят учителите,защото те са ги учили и ще учат нашите деца.Трябва да подкрепят полицаите,защото те се грижат за нашата безопасност.И в тоя ред на мисли всички трябва да сме единн,защото една машина ако само една част е развалена то машината не работи..Така е и с държавата,в случая за което говорим, народа.Има много неща за които правителството нехае или се отнася твърде несириозно,здравеопазване,образувание,пенсии,домове за стари хора,сираци,болни,престъпност,природата,и още стотици наболели въпроси които те не оправят понеже са заети със собствения си бизнес и с това да гледат някой да не им вземе кокалчето.Изразете становище в темата,излейте си мъката,но не преминавайте в лични нападки,защото човека отсреща също има своите проблеми и виждания по въпроса. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Аз пък незная защо развалихте хубавия форум с политически размисли .................в стил Македонски и Странджата. Всички сте прави !!!
Изображение Пазете природата чиста !!!!
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Kой ни виновен?Да не ни го избраха марсианците това правителство? :roll: Не отивате да гласувате и разни чужди партий от НЕ-български произход застават на кормилото на държавата,които нормално мислят за собственото си благо а народа кучета да го ядат. :roll: Нещата ще почнат да се пооправят,когато всички българи излезнат да гласуват на всички видове избори,които се провеждат.
TICA FAN
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

SONY написа:Kой ни виновен?Да не ни го избраха марсианците това правителство? :roll: Не отивате да гласувате и разни чужди партий от НЕ-български произход застават на кормилото на държавата,които нормално мислят за собственото си благо а народа кучета да го ядат. :roll: Нещата ще почнат да се пооправят,когато всички българи излезнат да гласуват на всички видове избори,които се провеждат.
Колега и за кой да гласуваме, след като на всеки целта е една и съща?
Според мен, народа трябва да не си трае,а след всеки избори на една година мандат да се надига и да търси равносметка за нещо сторено или не сторено!
При липса на резултати да се сваля правителството! И така докато някой новоизбран,покаже че за нещо става!
Друго решение на тоя, тъй наболял от край време проблем няма,поне според мен!
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

След,като на всеки целта е една и съща - недей да гласуваш и нека лидера на ДПС стане министър-претседател.Точно от там идва и основния проблем - повечето ,като тебе си казват,защо да гласувам,като сите са еднакви.И един ден,като решат Кърджали и родопите да се откъснат вече ще е късно. :roll: Освен това,като не си дал своя глас,не можеш да обвиняваш никого. :roll:
TICA FAN
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

SONY написа:След,като на всеки целта е една и съща - недей да гласуваш и нека лидера на ДПС стане министър-претседател.Точно от там идва и основния проблем - повечето ,като тебе си казват,защо да гласувам,като сите са еднакви.И един ден,като решат Кърджали и родопите да се откъснат вече ще е късно. :roll: Освен това,като не си дал своя глас,не можеш да обвиняваш никого. :roll:
Аз, не търся вина в никой,просто питам,на кой може да се разчита поне малко,за да дам своя глас!
И въобще не изкам,някакви си турчаля да ни управляват,че и без друго и сега ни управляват!
То остана само и тези помаци от родопите да ни управляват и тогава ще я втасаме!
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

snegk написа: ...темата е пуснах за да разбера до колко сме готови да осъзнаем в каква действителност живеем и готови ли сме като народ да се изправим пред проблемите...
Нека всеки преди да се изкаже неподготвен първо да разсъди на горецитираното!
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”