Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Перфектен риболов
Перфектен риболов
Както тайничко се надявах, ето че е понеделник и аз имам причина да пусна нова темичка именно тук в "Успешни излети"
Щеше ми се дирекно да ви напиша как ги разбих и колко се изкефих, но да караме подред...
Ето всъщност какво се случи: Събота е, а аз бях твърдо решен да зарежа козлодуйския топъл канал и неговата навалица и да изпробвам някое тихо и закътано местенце на р. Скът. Никога не бях ходил по тази река за риба, още по-малко през зимата, но много се бях мераклисал за някое премръзнало кленче. Реших, че все ще намеря някое вирче или по-дебел бързей и ще се пробвам там...
След като се събудих към 7.00 пийнах едно кафенце, докато мъглата навън реши дали ще се вдига или не, като едновременно подготвих необходимия багаж - едно скромно леко телескопче, кутия с бял червей, малко храна и...фотоапарат
Към 7.30 мъглата реши, че ще отстъпи място на слънчо, а моя милост реши, че е време да се тръгва... Припалих колата и към 8.30 бях в с. Крушовица. Както очаквах намирането на мессто се оказа не лека задача. Застанах над едно мостче, където ми се видя перспективно и започнах да мятам... Почти веднага отнякъде се появиха едни дядовци, които най-услужливо ми обясниха, че съм сбъркал мястото - трябвало да ида на 200-300 м. нагоре по течението
Доверих им се естествено и се преместих. Там ситуацията бе обнадеждаваща, но се започна с проблемите - скъсах 2 пъти, оплетох още толкова и след като повисях около час без никакъв резултат взех решение съвсем да променя мястото. Ще се ходи към Мизия...
В 10.30 съм в града и с радост откривам, че по реката има доста колеги, което означаваше, че най-вероятно има и риби
Реших да слезна до един от тях и да го попитам как вървят нещата. Беше възрастен човечец, който набързо ме осветли, че кълват хубави кленчета по педя, и че предишните дни риболовът е бил повече от успешен. Показа ми и уловът си от сутринта - три риби с еднакви размери - 22-23см. Стръв - торен и бял червей!
Нямаше време за губене, затова бързо измъкнах снаражението от колата и се курдисах на 20-тина метра от колегата. Захраних с червейчета и започнах да мятам...След първите 20-тина минути не се случи абсолютно нищо
Колегата до мен дръпна 2 кленчета, а този срещу мен - един. Направи ми впечатление, че не ловяха по стандартния начин на "изтичане", а по доста популярния тук метод "влашка плувка". Или с други думи на леко дънце, но с плувчица за индикатор... Трябваше да се адаптирам и скоро заложих на същата тактика. Беше минало 11 ч., а аз все още нямах нито една рибка в живарника, което започна леко да убива първоначалния ми ентусиазъм... Първият лъч светлина просветна към 12 - хубав рибок около 25 см.
След още 1 час се излъга второ - същия размер...и тъкмо когато реших, че ги почвам нещата се закучиха и замряха напълно.
Появи се и един екзепмпляр на отсрещния бряг, който замяташе с една 5-6 грамова плувка и шляпаше точно пред мен
Разбрах че няма да хвана нищо така и се подместих 20-30 м. по-нагоре. И там нищо, а колегата с плувчището също се попремести и отново започна да шляпа пред мен... Стана 15.30 и реших да се преместя за последно и ако пак нямам успех да се прибирам. Избрах едно местенце още 20-30 м. нагоре с/у течението, под един колега, захраних пак с червейчета и зачаках. Почти бях изгубил надежда, когато към 16 ч. се излъга третото кленче (отново 25 см.) И като се започна една серия - буквално гол след гол
До 17.30 ч. успях да дръпна още цели 11 бр. с което общия резултат от излета набъбна до 14 хубави мерни кленчета, всички в диапазона 22 - 28 см. Имах и едно късане, но едва ли бе нещо над 30 см.
Т.е риболовът се оказа чудесен, а аз бях повече от удоволетворен. Направо преливах от щастие, защото най-после успях да направя един истински успешен зимен риболов на клен - нещо, което преследвам от доста време. Усмивката не слезе от лицето ми до края на вечерта, а спомените за този риболов ще запазя за доста дълго време напред

Ето всъщност какво се случи: Събота е, а аз бях твърдо решен да зарежа козлодуйския топъл канал и неговата навалица и да изпробвам някое тихо и закътано местенце на р. Скът. Никога не бях ходил по тази река за риба, още по-малко през зимата, но много се бях мераклисал за някое премръзнало кленче. Реших, че все ще намеря някое вирче или по-дебел бързей и ще се пробвам там...
След като се събудих към 7.00 пийнах едно кафенце, докато мъглата навън реши дали ще се вдига или не, като едновременно подготвих необходимия багаж - едно скромно леко телескопче, кутия с бял червей, малко храна и...фотоапарат

В 10.30 съм в града и с радост откривам, че по реката има доста колеги, което означаваше, че най-вероятно има и риби

Нямаше време за губене, затова бързо измъкнах снаражението от колата и се курдисах на 20-тина метра от колегата. Захраних с червейчета и започнах да мятам...След първите 20-тина минути не се случи абсолютно нищо

Т.е риболовът се оказа чудесен, а аз бях повече от удоволетворен. Направо преливах от щастие, защото най-после успях да направя един истински успешен зимен риболов на клен - нещо, което преследвам от доста време. Усмивката не слезе от лицето ми до края на вечерта, а спомените за този риболов ще запазя за доста дълго време напред

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- петър власев
- разбира нещата
Да, наистина доста се местих този ден, но важна е крайната цел, а тя бе изпълненаевала за оспешния риболов! само че ти е коствал доста местения,но няма зна4ение важното е че си хванал

Мерси за поздравите, успех на всички ви и ... ЧЕСТИТ ЗАРЕЗАН!!!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!