Новогодишна БАКЛАВА с риба!

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Новогодишна БАКЛАВА с риба!

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

в интернет има много рецепти ,но ви предлагам една дето я няма ,предава се от поколение на поколение и то само на уста!Аз съм първо поколение ,демек за сефте я магерих!
Продукти: пакет кори ,пакет масло, половинка захар, орехи, лимон,ванилия и още нещо!!
до тук не се различава от класиката , ма натам четете!
Още нещото е розова вода от аптека или роза от храст (ма са няма!),кашу,шам фастък,бадеми,шоколадов топинг за глазури,литър водка и бурканче перла (цаца) :shock:
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Кашуто,орехите, бадемите и обеления шам фъстък се накисват в студена вода да се обезсолят и обелят а и набъбват ,минават се през блендер или друг вариянт на смилане ,омешваш с малко захар и............!
Кора , масло ,ядки ,кора, масло, ядки , навиваш, набръчкваш и в намаслена тава въртиш!!!до приключване на водката!
с ножица резвате колкото бонбон парченца да станат и доразливаш масло , печете в загрята силна фурна до лек златист цвят и после се намалява ,да се суши ,маслото като спре да прави бабълс ,бабълс, вадиш и навън да изстине , сега при -12 е за 5 мин.
Сиропа: половинка захар литър вода кора от лимон,розова вода или 3-4 рози от на баба ти трендафило ,кипваш за 20 минути добавяш ванилията и сока на половин лимон!
поливаш изстиналата баклава до покриването и ,след 10 мин тя попива както ти си попил водката и двамата си доливате ,като позастине топинга го нанасяш как ти дойде!
ДА ВИ Е СЛАДКА НОВАТА ГОДИНА!!!
АААААААААААААААААААААААААААААА , РИБАТА Е ЗА МЕЗЕ НА ВОДКАТААААА!!!


ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 726
Регистриран на: Пон Авг 06, 2007 3:47 pm
Местоположение: Ловеч

Мнение от paceto67 »

:supz:
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1779
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 9:02 pm
Местоположение: Сливен

Мнение от grandal_331 »

Братче направо си глътнах граматиката :!: Рекох че рибата и водката отиват зян :cry: Ако ги беше нахакал в баклавата -щеше да стане като китайската бира с прясно мляко-лайно с барут :shock: Ама ти си умен човек-рибка с водка и малко лимон-класика :D Иначе баклавата е разкошна на вид :!: А на вкус :?:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Re: Новогодишна БАКЛАВА с риба!

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

аууууууууууууу тази година няма част от продуктите, Рецесия!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7322
Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
Местоположение: гр. Карлово

Re: Новогодишна БАКЛАВА с риба!

Мнение от Бачо Илия »

Бовски , тя тая рецепта като " леща по касапски" бре :D :D :D
Изображение
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Re: Новогодишна БАКЛАВА с риба!

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

МРЪСНИЦИ! карат ме да я правя пак ,ма спрех водката, при 4о кила ракия де ти водка,единственното ми утешение е че рибата става и за рачия!
при положение че исках да мина с печено прасенце ,те предпочетоха Баклавата ми!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”