Плувки Colmic

Модератор: sapuna

Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Плувки Colmic

Мнение от nedved3 »

Какво ще кажете за перата на фирма Colmic,сега разглеждах сайта им и ми харесаха няколко модела, а по-точно Big new,Boston,Match,Edy.И искам да разбера като цяло дали перата на тази фирма са добри покритието им надира ли се от влакното с тона товароносимост ли са и неща от този сорт :D :D :D . Защото и без това мисля през зимния сезон да се заредя с нови пера за новия сезон и за момента съм се спрял на тези на фирма Colmik.
петко стоянов

Re: Пера Colmic

Мнение от петко стоянов »

При такива фирми - нема лабаво :wink: Зареждай смело :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Плувките на фирма Rizov,за момента са най-добри.Нямат чупене защото са с преходна тръбичка и кордата минава през нея.От както са на пазара,вече не ползвам други пера.Попърси ги и си вземи от тях,ще останеш доволен!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

От перата на ризов имам добро количество и за мен до момента те са ми фаворит нямам точно този модел на който влакното да му минава през перото имам модели от нормалните отгоре със халка а долу със шлаувка.Този сезон бях почти през цялото време с такова перо самоче недостатъка им е точно това надиране което се получава от влакното и на всеки излет най много два трябва да го сменям.И за това си мислех че по скъпите модели няма да имат този проблем.Но щом има на ризов и модели на които влакното минава през плувката ще пробвам и от тях.
lekiq_ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lekiq_ribar »

Съгласен съм със Кrokibg.Лятото се заредих със няколко и за сега съм доволен. :wink: :)
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Използвам плувките на Колмик дълги години и мога да заявя,че почти изцяло са ми такива.Точни като грамаж,но като всичко скъпо и хубаво искат да се пазят.Понеже питането е за плувките Колмик,ще се въздържа да давам оценка и на някои бг.плувки.Мога да ти дам акъл за някои модели,но нека това да стане на лични.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

butnik написа:Мога да ти дам акъл за някои модели,но нека това да стане на лични.
Ей тва от теб не сум го очаквал.Изненада ме чесно.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ице,не знам колко са скъпи перата на колмик,но е време да пробваш и тези на Ризов !!!Те,нямат надиране и цяла година може да ти стои на такъма без да го сваляш или подменяш заради повреда.Не знам темата дали е за колмик или не,но фактите са си факти и плувките на Ризов с тръбичка през която прекарваш първо кордата и след нея и антената,просто са страшни.Пробвай ги и ще забравиш за колмици и молмици - измамници !!!Повече няма какво да ви кажа по тази тема.Опитвам се да помогна и да дам съвет.Който ме послуша,той ще спечели и повече няма да се налага да питате дали с нещо може да си поправяте измамническите плувки на тази или онази фирма.Време е да започнат да правят качественни пера или да си го начукат до топките ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

P.S Ризов ги прави от пластмаса или някакъв такъв материал и плувките си отговарят на грамажите и са най-издръжливите плувки които съм виждал и ползвал от как се помня да ходая за риба ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

COLMIC също имат модели, на които влакното минава през тялото на плувката :!: Лично имам такива. Отделно за риболов с директен и щека ползвам модела "ZAR". Обаче са си цифра, то е ясно че не са по левче. От българските модели съм доволен от "Laguna" - харесах си 0,75гр модел и си го ползвам без проблеми.
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

Колега за Laguna лично аз не искам и да чуя имах 5-6 пера на тази марка половината ги хвърлих преди да съм ги и използвал отварям кутията за пера и виждам че боята им е станала на шупли и се пука пълен ужас
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,ето една шепа от плувките на Ризов и от тези на Лагуна.Втора година са в кутийките и нищо им няма.На Ризов обаче са по здрави - факт.Има размери и от двете фирми от 0.037гр до 5,6, и т.н.Единствените неща които сменям са антенките и с тях си правя съчинения,като махам или слагам разни по-делелички маркери с различни цветове и т.н !!!Изображение
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Не забравяйте, че плувката е консуматив. При риболов с директен или щека използвам нормалните - с ухо. При риболов с болонезе - тези, през тялото на които минава влакното, при тях не се получават резки от влакното при засичане или при смяна на дълбочината. На пазара има всякакви плувки от къде ли не и на различни цени. Проба - грешка, само така става.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Определено едни от най-добрите плувки на нашия пазар за тези на Колмик :idea: Определено са и по-скъпи , но не кой знае колко много от " по-добрите" плувки на Ризов. Когато на пазара имаше Колмици на които влакното минава през тялото , още нямаше Ризов :D На Ризов плувките са много добри , обаче антените им искат сериозна доработка , по-точно трябва тотално да се сменят с плътни щото тези се чупят при силно утежнена плувка и рязко засичане ( справка - има цяла тема по този въпрос и утре ще я изровя):

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 89&start=0

Колкото до здравината на балзата и лаковото покритие , моето мнение е че от нашенските плувки , най-здрави в това отношение са " Топ-флот" на ФилСтар , следват тези на Видракс и Томакс. Лагуна и да ми я подарят няма да я взема , освен ако е с дълга сменяема антена 4.5 или 3.0 мм - за да и ползвам антената за някоя друга плувка. РИЗОВ-ките не ги коментирам, щото не са от балза :idea: :idea: :idea: Имам една кутия от тях и работят добре- стига да няма вятър или да не им се счупи антената :D :D :D ( утре ще ги щракна и ще ги постна) :idea:

п.п. Твърденито че КОЛМИК е някаква менте-фирма си е голям майтап , ма няма лошо- майтап да става... :D 8)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ида,какво толкова им е здраво на шибания Колмик ми обясни !?!?!?Няма и два риболова и дават фира.Стават на цепки и се измъкват шибаните телчета от горе.Започват да прогизват след дълго стоене във водата и т.н.Това съм го изпитал на собствен гръб.Знам,от почти 37 години,през които съм рибар/и знам какви плувки са правени и продавани по-всички магазини в Пловдив.Стига сте писали глупости,защото от такива писаници,хората се подвеждат и ще продължават да задават въпроса ...Как да си поправя плувката ??? Ще си поправят плувките,когато започнат да си купуват здрави и стабилни плувки,които се развалят много по-трудно от Колмици и там разни томакси и т.н.Няма плувка която да не може да се утежни както трябва и хората са направили достатъчно видове олова и оливетки.До сега обаче,не съм забелязал тези плувки които визирам,да се разминават с написаните грамажи по тях.Ловете си с Шибаните колмици-молмици и питайте как да ги ремонтирате като някой вехтошари.Айде със здраве и всеки да си лови с каквото иска,дори и с пачи пера ако ще да ловят,щом им харесва ИзображениеИзображениеИзображение

Ако някой има желание да се прави на плувко-монтьор,просто да каже на кой адрез да му изпратя разни плувки, които да си одремонтира и маже с лакове и т.н.Има достатъчно чупендаци по старите ми кутий та вместо да ги хвърлям,просто ще му ги пратя !!!
Лъчо33
новобранец
новобранец

Мнение от Лъчо33 »

Krokibg написа:Ида,какво толкова им е здраво на шибания Колмик ми обясни !?!?!?Няма и два риболова и дават фира.Стават на цепки и се измъкват шибаните телчета от горе.Започват да прогизват след дълго стоене във водата и т.н.Това съм го изпитал на собствен гръб.Знам,го от почти 37 години,през които съм рибар/и знам какви плувки са правени и продавани по-всички магазини в Пловдив.Стига сте писали глупости,защото от такива писаници,хората се подвеждат и ще продължават да задават въпроса ...Как да си поправя плувката ??? Ще си поправят плувките,когато започнат да си купуват здрави и стабилни плувки,които се развалят много по-трудно от Колмици и там разни томакси и т.н.Няма плувка която да не може да се утежни както трябва и хората са направили достатъчно видове олова и оливетки.До сега обаче,не съм забелязал тези плувки които визирам,да се разминават с написаните грамажи по тях.Ловете си с Шибаните колмици-молмици и питайте как да ги ремонтирате като някой вехтошари.Айде със здраве и всеки да си лови с каквото иска,дори и с пачи пера ако ще да ловят,щом им харесва ИзображениеИзображениеИзображение

Ако някой има желание да се прави на плувко-монтьор,просто да каже на кой адрез да му изпратя разни плувки, които да си одремонтира и маже с лакове и т.н.Има достатъчно чупендаци по старите ми кутий та вместо да ги хвърлям,просто ще му ги пратя !!!

Пак пощурю Баце, не вземай всичко на СЕРИОЗНО !!!

Бат Любо, не сме за 1 ден !!!

Умната баце, не се връзвай на всеки ...
Заключено

Обратно към “Риболовни такъми”