Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Твърда лодка или RIB
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Твърда лодка или RIB
аз съм харпунист. Гмуркам само в морето, предимно около боруни, тоест където вълните са най-големи. Е, като ако тръгнеш по обед или сутрин няма вълни, но след 15:00-16:000 часа се почва. Понякога са 2-метрови. А точно тогава се прибираме.
Говоря от моя гледна точка, ти от твоя. И аз бих попитал ти да не продаваш твърди лодки че така ги защитаваш, но явно ти си само в реките и язовирите.
Говорим за сигурност, глисаж и подобни. Просто докажи че твърдата лодка е по-сигурна за моето семейство и млъквам. И ми обясни защо всичко живо по цял свят мина на риб.
Говоря от моя гледна точка, ти от твоя. И аз бих попитал ти да не продаваш твърди лодки че така ги защитаваш, но явно ти си само в реките и язовирите.
Говорим за сигурност, глисаж и подобни. Просто докажи че твърдата лодка е по-сигурна за моето семейство и млъквам. И ми обясни защо всичко живо по цял свят мина на риб.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колкото и да е странно, и аз преди тоя РИБ 4.80м имах надуваема 3.60м с 15кс (Селва) и с 3 човека невинаги излизаше на глисаж... явно по-малкото лодка по-трудно излиза, защото със същия товар гази повече... Голямата с 3 човека все едно, че е празна...Julian_t написа:Ние бяхме 3-ма човека с оборудване лодка риб wav marine 3.60(120 кг) и чисто нов двигател Сузуки 15 коня. На моменти се опитваше да излезе на глисаж, но не става.
Или не сме имали попътен вятър карали сме срещу течението или това сузуки е пълен боклук.
Предимството на РИБа е, че е по-лек от твърда лодка с подобни размери и върви доста по-добре със същия двигател! В крайна сметка комбинацията лодка, двигател и колесар става по-изгодна.
Изискванията към лодката в малък язовир, в голям язовир и в морето са съвсем различни! Затова няма смисъл да изпадаме в лични нападки...
За сладка вода оптимален е този тип - равна палуба с много "шкафчета" за багаж, резервоари за жива стръв и т.н.

А за море си трябва висок борд... и непотопяема конструкция

- krokibg
- учете се от него
Момчета,само за морето се съгласявам с Вас !!!Нали разбирате че Ивака не търси спасителна лодка за новата си яхта
Убедете ме че ще дам 10-15 000лв и ще ползвам Риба 10 години
Това може да стане,но трябва да го кажете на Рапалката за да повярва !!!Тук,ако забелязахте,изобщо не става въпрос само за сигурноста на коритото а и за КПДто на същото,без значение дали е Риб или твърдо
Без предметно е да ме убеждавате че Рибовете няма да протечат след максимум две години,кажете го на друг.Нямам намерение да влизам в спорове а просто говоря реални неща които съм ги преживял.И аз търсех начини да лепя спукан борд и какви ли не простотий не съм правил за да я поправя и дори,по едно време бях тръгнал да я пълня последната с пяна ли,със стиропор ли ги тъпчеха
Нямал съм случай,сутрин когато ставам и тръгвам да влизам във водата,да не се е налагало да помпя бордовете като хамал и да не изхвърлям водата с канче.Може и два и пет литра да са,но винаги са пропускали и понеже видимо от никъде няма дупка за да вишиш аджеба от къде се пълни но е факт че се пълнят от някъде 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
щом ще е само за реки и язовири, да е много лека и вечна, да вземе алуминиева

виж как ги карат на офроуд по камъните, няма чупене
http://www.youtube.com/watch?v=FemfvZGRd4I
виж как ги карат на офроуд по камъните, няма чупене
http://www.youtube.com/watch?v=FemfvZGRd4I
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
тази алуминиевата изглежда интересно, къде мога да видя нещо такова на 4 метра и нагоре или поне орентировъната му цена 

има няколко вносители на качествени алумиеви лодки, има и на старо и т.н..., но добрите стартират от 1000 юро нагоре. Изписано е доста по темата, ето ти един гугъл сърч, почвай ги наред:
алуминиева лодка
алуминиева лодка
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
има едни шведски алуминиеви, ама и цените им са шведски 
водата в РИБа, за която говориш, е влизала през пробката за източване - и на моята влизаше по малко, ако не е добре натикана... моите хора вече слагат бронзови пробки на винт и не влиза вода--- но 2, 3 или 10л вода не оказват никакво влияние...
сутрин я помпаш, защото е омекнала от хладния въздух - ако я оставиш на слънце, сама ше се надуе - това не е издишане, а физичен закон - газовете си променят обема от промяна на температурата... ако е спукана няма да спада само сутрин...

водата в РИБа, за която говориш, е влизала през пробката за източване - и на моята влизаше по малко, ако не е добре натикана... моите хора вече слагат бронзови пробки на винт и не влиза вода--- но 2, 3 или 10л вода не оказват никакво влияние...
сутрин я помпаш, защото е омекнала от хладния въздух - ако я оставиш на слънце, сама ше се надуе - това не е издишане, а физичен закон - газовете си променят обема от промяна на температурата... ако е спукана няма да спада само сутрин...

За сладка вода оптимален е този тип - равна палуба с много "шкафчета" за багаж, резервоари за жива стръв и т.н.

[/quote]
Ето за това говорим, всяко нещо си има предназначение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ето за това говорим, всяко нещо си има предназначение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А, ако искаш да решиш този проблем пиши едно Л.С.Тедо написа:сутрин я помпаш, защото е омекнала от хладния въздух - ако я оставиш на слънце, сама ше се надуе - това не е издишане, а физичен закон - газовете си променят обема от промяна на температурата... ако е спукана няма да спада само сутрин...
Здравеите,
имам един въпрос малко не за тази тема ...но се надявам да полу4а отговор
Харесал съм си надуваема лодка от ПВЦ !!!
по то4но: http://www.plodex.eu/pm_285ib.html
модел 285ib
И питам дали тя е по -добра от уфимка 22?
Ще я ползвам за риболов на плувка в язовир на не голяма дистанция без двигател
имам един въпрос малко не за тази тема ...но се надявам да полу4а отговор

Харесал съм си надуваема лодка от ПВЦ !!!
по то4но: http://www.plodex.eu/pm_285ib.html
модел 285ib
И питам дали тя е по -добра от уфимка 22?
Ще я ползвам за риболов на плувка в язовир на не голяма дистанция без двигател