Твърда лодка или RIB

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Julian_t
новобранец
новобранец

Re: Твърда лодка или RIB

Мнение от Julian_t »

аз съм харпунист. Гмуркам само в морето, предимно около боруни, тоест където вълните са най-големи. Е, като ако тръгнеш по обед или сутрин няма вълни, но след 15:00-16:000 часа се почва. Понякога са 2-метрови. А точно тогава се прибираме.
Говоря от моя гледна точка, ти от твоя. И аз бих попитал ти да не продаваш твърди лодки че така ги защитаваш, но явно ти си само в реките и язовирите.
Говорим за сигурност, глисаж и подобни. Просто докажи че твърдата лодка е по-сигурна за моето семейство и млъквам. И ми обясни защо всичко живо по цял свят мина на риб.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Julian_t написа:Ние бяхме 3-ма човека с оборудване лодка риб wav marine 3.60(120 кг) и чисто нов двигател Сузуки 15 коня. На моменти се опитваше да излезе на глисаж, но не става.
Или не сме имали попътен вятър карали сме срещу течението или това сузуки е пълен боклук.
колкото и да е странно, и аз преди тоя РИБ 4.80м имах надуваема 3.60м с 15кс (Селва) и с 3 човека невинаги излизаше на глисаж... явно по-малкото лодка по-трудно излиза, защото със същия товар гази повече... Голямата с 3 човека все едно, че е празна...
Предимството на РИБа е, че е по-лек от твърда лодка с подобни размери и върви доста по-добре със същия двигател! В крайна сметка комбинацията лодка, двигател и колесар става по-изгодна.

Изискванията към лодката в малък язовир, в голям язовир и в морето са съвсем различни! Затова няма смисъл да изпадаме в лични нападки...

За сладка вода оптимален е този тип - равна палуба с много "шкафчета" за багаж, резервоари за жива стръв и т.н.
Изображение

А за море си трябва висок борд... и непотопяема конструкция
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,само за морето се съгласявам с Вас !!!Нали разбирате че Ивака не търси спасителна лодка за новата си яхта ИзображениеУбедете ме че ще дам 10-15 000лв и ще ползвам Риба 10 години ИзображениеТова може да стане,но трябва да го кажете на Рапалката за да повярва !!!Тук,ако забелязахте,изобщо не става въпрос само за сигурноста на коритото а и за КПДто на същото,без значение дали е Риб или твърдо ИзображениеБез предметно е да ме убеждавате че Рибовете няма да протечат след максимум две години,кажете го на друг.Нямам намерение да влизам в спорове а просто говоря реални неща които съм ги преживял.И аз търсех начини да лепя спукан борд и какви ли не простотий не съм правил за да я поправя и дори,по едно време бях тръгнал да я пълня последната с пяна ли,със стиропор ли ги тъпчеха ИзображениеНямал съм случай,сутрин когато ставам и тръгвам да влизам във водата,да не се е налагало да помпя бордовете като хамал и да не изхвърлям водата с канче.Може и два и пет литра да са,но винаги са пропускали и понеже видимо от никъде няма дупка за да вишиш аджеба от къде се пълни но е факт че се пълнят от някъде ИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Julian_t
новобранец
новобранец

Мнение от Julian_t »

щом ще е само за реки и язовири, да е много лека и вечна, да вземе алуминиева

Изображение

виж как ги карат на офроуд по камъните, няма чупене
http://www.youtube.com/watch?v=FemfvZGRd4I
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

тази алуминиевата изглежда интересно, къде мога да видя нещо такова на 4 метра и нагоре или поне орентировъната му цена :roll:
Julian_t
новобранец
новобранец

Мнение от Julian_t »

има няколко вносители на качествени алумиеви лодки, има и на старо и т.н..., но добрите стартират от 1000 юро нагоре. Изписано е доста по темата, ето ти един гугъл сърч, почвай ги наред:
алуминиева лодка
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

има едни шведски алуминиеви, ама и цените им са шведски :)

водата в РИБа, за която говориш, е влизала през пробката за източване - и на моята влизаше по малко, ако не е добре натикана... моите хора вече слагат бронзови пробки на винт и не влиза вода--- но 2, 3 или 10л вода не оказват никакво влияние...

сутрин я помпаш, защото е омекнала от хладния въздух - ако я оставиш на слънце, сама ше се надуе - това не е издишане, а физичен закон - газовете си променят обема от промяна на температурата... ако е спукана няма да спада само сутрин... :lol:
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

За сладка вода оптимален е този тип - равна палуба с много "шкафчета" за багаж, резервоари за жива стръв и т.н.

Изображение

А за море си трябва висок борд... и непотопяема конструкция
Изображение[/quote]

Ето за това говорим, всяко нещо си има предназначение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тедо написа:сутрин я помпаш, защото е омекнала от хладния въздух - ако я оставиш на слънце, сама ше се надуе - това не е издишане, а физичен закон - газовете си променят обема от промяна на температурата... ако е спукана няма да спада само сутрин... :lol:
А, ако искаш да решиш този проблем пиши едно Л.С.
martineos
новобранец
новобранец

Мнение от martineos »

Здравеите,
имам един въпрос малко не за тази тема ...но се надявам да полу4а отговор :roll: :roll: :roll:
Харесал съм си надуваема лодка от ПВЦ !!!
по то4но: http://www.plodex.eu/pm_285ib.html
модел 285ib
И питам дали тя е по -добра от уфимка 22?
Ще я ползвам за риболов на плувка в язовир на не голяма дистанция без двигател
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”