Директен телескоп

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Износни мита у нас няма...ама в Обединеното Кралство...не се знае...пък и нали ще я използда Доктора тази пръчка...там /в Англия/ за употребявани стоки мито не вземат...виж ако закара някоя дамаджана гроздова и една баля ферментирал тутун...може и в кауша да го запрат... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

DOCTORA написа:Митко, ти си станал екстрасенз! Пиша ти шестица!
БатМилене, аз бях парашутист в казармата, ама в риболова смятам да си остана спортист :lol:
Мерси, Докторе...нищо ново за мен ....аман от 6ци. ... :lol: :lol: :lol: ...а ония Бургаски юнак - "БатМ" ще го нападнем и ще му откраднем всичките парашути и ще ги изгорим :wink: - ще го вкараме в правата рибарска вяра - сам ми е много трудно .... ще ми помагаш :wink:

а сега за оловото Изображение

на 100 метра от офиса ми ги има сега в магазина на Сашо - Shakespeare. Това им го казах и на срещата в Петък на всички - само Хари се заинтересува. Оловата са с крушовидна форма - 70 грамови видях само - мустачките са надеждни и са прекарани през хубави (розов седеф :wink: ) топчета с d=6-7мм. :lol: :lol: :lol:
...и забележете цена =2.00 лв. на бройка ... няма лошо... тъй да е.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

durumov написа: на 100 метра от офиса ми ги има сега в магазина на Сашо - Shakespeare. Това им го казах и на срещата в Петък на всички - само Хари се заинтересува. Оловата са с крушовидна форма - 70 грамови видях само - мустачките са надеждни и са прекарани през хубави (розов седеф :wink: ) топчета с d=6-7мм. :lol: :lol: :lol:
...и забележете цена =2.00 лв. на бройка ... няма лошо... тъй да е.
Ей сега вадя свеща и почвам да гадая къде е този магазин :lol: :lol: :lol: . Аре бе Дурумии, кажи къде е тоз магазин
има два магазина на Шекспир дето ги знам - до Ботевата градинка и до Автогарата
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Духни свещта... :lol: :lol: :lol: не я хаби... :wink:

имаш ЛС ...на автогарата :wink:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

Бат Миле ако си тръгнал да строиш виличка виж как ша требе да преобурудваш Трабчо Изображение[/URL][/img]
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

wohim, аз тези пръчки няма да ги изнасям. Те са ми за БГ.
Оловата с антенките се използват за морета със силни течения на приливите. В Черно море такива няма, но аз намерих че с 30-40 грамовите оловца с които ловят на дъно във Варна, не може да се опъне хубаво влакното защото се търкалят и не държат дъното. Варненчани, за да избегнат това използват телескопи с меки върхове но с тях не може да се замята надалече и върховете се клатят много от вятъра и вълните правейки трудно да се забележат кълванетата.
Със системата която съм намислил тези проблеми ще се решат но трябва много прецизно да балансирам вида на пръта с оловото и дебелината на влакното. Понеже олова с антенки се използват в бясните океани, най-леките са 90 грама. Така че ще търса малко по-твърд прът но с достатъчно чувствителен връх. Миналата година се провалих. Купих два Шекспира Ганза Пауьр Матч по 4.20м.
Но акцията им се оказа много мека и не можеха да замятат повече от 40 гр олово и то не на-надалече. Стават за илария на езерото при много тихо време.
Дано тази година да улуча по-подходащи прътове.
Хайде бе майсторите, дайте малко акъл по въпроса!
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Мите, алилуя! Просветиха се най после и нашите!
Пробвай ги тези олова в Събота дали държат дъното и дали антенките им се отварят добре, преди да се скъса влакното. Виж кое е най-тънкото влакно с което могат да се замятат и откопчват без да е скъса. Виж дали летят добре.
Еййй, ще ми се размине май да мъкна 10 кг олова от Англията.
А те тук най ефтините са по £0.85=2.42лв. Някои търговци ще забогатяват набързо май :lol:
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

ДОК ПОДОБНИ ОЛОВА СЪМ ВИЖДАЛ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ТУК ПРЕДИ ДОСТА ГОДИНИ НА СТАРИЯ БУРГАСКИ ПЛАЖ ЗАЩО НЕ СА ПОПУЛЯРНИ НЕ ЗНАМ
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Не се ползват защото са ненужни тук,правилно казва Док , че те са за силни течения....

Лефер , хехехе...тая снимка с това Траби я знам от години...ти каза че си купил лодка или ще купуваш...ако е така пробвай най-напред на Лаханата...там върви някакво по-топло течение и попчетата ибиват най-напред там...Преди години Баща ми /Бог да го прости/ ловеше там и прилични акули...

Другото интересно място е края на новата крайбрежна буна от кв.Сарафово ...до Солниците...Там също върви това течение,започващо от Лаханата...гмуркал съм се няколко пъти...на това място за рапана...та това течение е издълбало нещо подобано на канал...на около 100-150 метра от брега...там лятос ливим добри морски котки...лефер и друга риба...не напразно рибарите хвърлят там мрежите сега за огромни кефали... :lol:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

batmilen написа:
Другото интересно място е края на новата крайбрежна буна от кв.Сарафово ...до Солниците...Там също върви това течение,започващо от Лаханата...гмуркал съм се няколко пъти...на това място за рапана...та това течение е издълбало нещо подобано на канал...на около 100-150 метра от брега...там лятос ливим добри морски котки...лефер и друга риба...не напразно рибарите хвърлят там мрежите сега за огромни кефали... :lol:
Бат Милене, защо без бой издаваш такава информация?!?
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

batmilen написа:Не се ползват защото са ненужни тук,правилно казва Док , че те са за силни течения....
Прав си че тук нямяме силни течениа, обаче си имаме вълна. Такива олова ще са супер когато замяташ от брега за илария, платерина или кефал. Иначе тези плоските дето ги продават вършат работа, ама докато изпънеш линията (т.е докато оловото се закрепи на някоя бабунка на дъното) си прибрал 5-10 метра обратно на макарата. Така, че аз ще бачкам с антенките, пък който иска да си мята тези настъпани тежести :lol: :lol: :lol: .
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Wohim & durumov я издайте ако не е тайна къде е това магазинче на автогарата за тези улова с антенките ?

Аз знам един магазин на Shakespare (тъй наречения Шекспир) на ул"Христо Попович" 27 монго добър магазин вътре работи един дядка божидар се казва иначе управителя е атанас (които му е син същност) ама там няма такива улова :twisted: !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

"Мите, алилуя" :lol: :lol: :lol: аз като ти казвах , че не сме за европа ... ах ти оптимисте.... :lol: :lol: :lol:
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

kalkan4o написа:Wohim & durumov я издайте ако не е тайна къде е това магазинче на автогарата за тези улова с антенките ?

Аз знам един магазин на Shakespare (тъй наречения Шекспир) на ул"Христо Попович" 27 монго добър магазин вътре работи един дядка божидар се казва иначе управителя е атанас (които му е син същност) ама там няма такива улова :twisted: !
Нямаш проблеми!!!
Значи движеш се по булеварда (май Владислав му е името) преди беше К.Маркс, все едно влизаш в града.
Подминаваш светофарите на автогарата (това е Т-образно к-ще, можеш да завиеш само наляво към входа на старите гробища)
Продължаваш обаче направо към центъра, и стигаш до едно нерегулирано кръстовище (то е на има, няма 150 м от онова със светофарите) Та на това кръстовище, в дясно по посока центъра на булеварда, на самият тротоар е въпросният магазин. То там от будки за транспортни фирми, за дюнери и др. цигания може и да го подминеш.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

заставаш с ГРЪБ към автогарата (автобусната спирка) .... и гледаш силно наляво отсреща към кръстовището - диагонално ....намира се на реда зад спрените таксита. Това е новият от 2 год. магазин на Наско.

Само че насковците/собственици на магазини във Варна/ са двама - другият е Наско-Велвета (от англ. velvet - кадифе :wink: ) и неговият магазин е в посока ЖП гара :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”