Как се лови атерина (гюмюш)???
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- barutchiata ©
- Администратор
Как се лови атерина (гюмюш)???
Някой ако знае ,нека да сподели. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
1. на плувчица малка 2 гр.; бидемче 20-30 см.- 0,14 ; кука 11-12 - GAMAHATCU
2. на чепаренце - 9ти; 10ти номер - сложи на някоя от куките ем
3. питай Батето как е на парашутения му метод
ема е белена скаридка; морско червейче-парченце

2. на чепаренце - 9ти; 10ти номер - сложи на някоя от куките ем
3. питай Батето как е на парашутения му метод

ема е белена скаридка; морско червейче-парченце
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- wohim
- научил се да хвърля
то тва колега е един дребошлак, подобен по размер на цацата (ако бъркам нека някой ме коригира)
не знам някой да си губи времето да го гони на въдица, май само с мрежи го гонят - промишлен риболов, де
пък ако искаш може да пробваш с фин такъм на плувка (нещо като за уклейчетата), ама най - много иларийка или чернокопче да ти се закачи. Не знам ,
аз такова не съм хващал

а дурума ме изпревари, и е доста по конкретен
не знам някой да си губи времето да го гони на въдица, май само с мрежи го гонят - промишлен риболов, де

пък ако искаш може да пробваш с фин такъм на плувка (нещо като за уклейчетата), ама най - много иларийка или чернокопче да ти се закачи. Не знам ,

а дурума ме изпревари, и е доста по конкретен
един от начините е с директна щека, на която се слага чепаре, колкото е дълга щеката. Ако щеката ти е 5 метра, чепарето ти е дълго 5 метра. майката 0.14, бидемите 0.12, дълги 1 кибритена кутийка и сложене на разстояне една педя по майката. куките са със перушинки и са със номер 11 или 12 с дълго рамо. тежина 20гр, и се лови през деня от някоя буна или от каманаците.
- barutchiata ©
- Администратор
Ако съм на кеф...и няма друга риба...атерината я ловя с директен телескоп-5 м.,чепаре от малки червени карбончета 12№ около 25 куки, бидеми колкото кибритена клечка...стръв белена скаридка...често оставям пъта направо на кея...и тая пущина се лови самичка...след това е лесно...нанизвам по 5 - 6 рибки на клечка за зъби,правя лека панировка само от белтък и бира...предварително осолената и нанизана на клечки риба топвам в панировката и пускам в тиган с нагорещено олио...изпържената риба се слага в тенджерка от йенско стъкло...поръсвам с млян черен пипер и истисквам 1 лимон...така задушената атеринка ...си е евно божественно мезе за БИРА...а може нещо друго да удариш предварително... 

- barutchiata ©
- Администратор