Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Директен телескоп
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
нямам мое производство - ще купя 1-2 утре, ще ги снимам и ще ги кача тези олова - да ги види Доктора - ако той ги одобри - по добре дай си 2та лева и не чакай моето производство.
истината е следната:
... имам човек да ми направи калъпа, ама не съм тръгнал още при него да говорим, к'во ли чакам още
- "хубавото" е, че като ме види и ми вика "ше'ти таковам рибарските работи" - представяш ли си - той не е никак по рибарлъка

истината е следната:
... имам човек да ми направи калъпа, ама не съм тръгнал още при него да говорим, к'во ли чакам още

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Бат Милене, защо без бой издаваш такава информация?!?
Жусти не бъди егоист,наш'та риба никой не може да хване...а пък като хванем без публика не можем...Кво вика АЧО ПОПА на пристанището в Поморие...като хване некое рибе...Олеле ръката ми и Някой да не е видял...хахаха...места по морето много това да не е некой селски Гьол...за всеки ще се намери къде да хвърли въдиците...
Жусти не бъди егоист,наш'та риба никой не може да хване...а пък като хванем без публика не можем...Кво вика АЧО ПОПА на пристанището в Поморие...като хване некое рибе...Олеле ръката ми и Някой да не е видял...хахаха...места по морето много това да не е некой селски Гьол...за всеки ще се намери къде да хвърли въдиците...

Лаханата е до военния санаториум в Сарафово...преди се слизаше с кола...ама сега не знам ...май този склон се пада нещо свлачище...най-добре от плажа в Сарафово...и от там на североизток около 500-1000 метра...абе Дели като видиш другите рибарски лодки и ще се ориентираш...
Лефер...макар че Жусти е от Поморие не е като тях "Керпеден бизикни!"-стиснат...хахаха...
А и на колелото му не съм видял обичайната Поморийска щайга отзад на багажника...Видишли Помориец без щайга на багажника...значи не е баш Помориец... 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
... не съм го направил изпробването още Докторе, но ето ти ги Наште олова - 75 гр. пише на тях:DOCTORA написа:Пробвай ги тези олова в Събота дали държат дъното и дали антенките им се отварят добре, преди да се скъса влакното. Виж кое е най-тънкото влакно с което могат да се замятат и откопчват без да е скъса. Виж дали летят добре.
Еййй, ще ми се размине май да мъкна 10 кг олова от Англията.
А те тук най ефтините са по £0.85=2.42лв. Някои търговци ще забогатяват набързо май

малко халтавят антенките когато са в заредено положение, но това се оправя лесно с клещички. технологията на майстора е била такава , че не ги излива с готови дупки за промушване на телта ....ами са 4ристенни отдолу и са стиснати след поставянето на антенките/мустачките + стоперните топчетата.
Не мога да обещая дали ще ги изпробвам, има страшно много работа тия дни по една гадна

...затова, колеги...ако някой си купил и е пробвал ... нека сподели как е

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Мите, оловата изглеждат използваеми.
Ще ги пробваме. Когато имаш възможност вземи ми десетина, че да не вземат да изчезнат до лятото. Аз като дойда ще ти ги платя.
Тук се продават готови комплекти за отливане и направа на този модел олова, със всичките му джунджурии. На мен не ми се занимава с такова нещо. Ако смяташ че ще е по-ефтино да си ги отливаме сами мога да донеса един комплект. Но с него най-леките олова които могат да се направят са 90гр.
Тези от 75гр са по-подходящи за ЧМ.
Ето как изглежда комплекта:

Ето го сайта с всички джунджории необходими за да си правиш тези олова сам:
https://www.veals.co.uk/acatalog/Moulds.html
Ще ги пробваме. Когато имаш възможност вземи ми десетина, че да не вземат да изчезнат до лятото. Аз като дойда ще ти ги платя.
Тук се продават готови комплекти за отливане и направа на този модел олова, със всичките му джунджурии. На мен не ми се занимава с такова нещо. Ако смяташ че ще е по-ефтино да си ги отливаме сами мога да донеса един комплект. Но с него най-леките олова които могат да се направят са 90гр.
Ето как изглежда комплекта:

Ето го сайта с всички джунджории необходими за да си правиш тези олова сам:
https://www.veals.co.uk/acatalog/Moulds.html
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
имам няколко калъпа за отливане на олова/куршуми както ом викат тук/ ама нямам калъп на който мога да монтирам телчета...с допълнителни дупки...ама имам един/нали съм стара къща/ с който навремето правехме "захарни петлета"...с формички на петленца, рибки и т.н. .... ще го разпробия допълнително и ще се опитав да монтирам телчета... 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
... и на мен да ти кажа не ми се отлива - трудно се търси олово - към коплекта ако има и олово - той ще ти тежи по аерогарите - ще трябва да специализираме при мургавите братя за да намеримDOCTORA написа:Мите, оловата изглеждат използваеми.

....взимам ти 10 парчета ОК.
Аз имам калъпи всякакви за дъно - 2 коплекта - с 5 вида олова излизат едновременно, но не са с дупки за тел - стандартните - круши, четвъртитите - 5ци,4ки,3ки, 2ки и 1ци, бъбреци - 2 вида и т.н.
- палим газовия котлон и ги мятаме - и си пийм бирата