Мястото на ролера!!!
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Мястото на ролера!!!
Колеги начинаещ съм в областа на щеките и имам няколко въпроса:
1.Каде точно трябва да се постави ролера за щеката защото съм чувал че това е доста важно от гледна точка на удобство и от гедна точка на опазване на щеката?
2.Какви точно прикачни е хубаво да си сложа на платформата, като се има впредвид, че имам два допълнителни топсета.Столът ми е на Preston Inovation - Х6?
3.При отсъствието на Купинг кит удачно ли е да си взема от мини купингите, които се слагат директно на щеката?
Предварително благодаря за всички отговори, всяко едно мнение ще ми е полезно, като се има в предвит моята неопитност !!!
1.Каде точно трябва да се постави ролера за щеката защото съм чувал че това е доста важно от гледна точка на удобство и от гедна точка на опазване на щеката?
2.Какви точно прикачни е хубаво да си сложа на платформата, като се има впредвид, че имам два допълнителни топсета.Столът ми е на Preston Inovation - Х6?
3.При отсъствието на Купинг кит удачно ли е да си взема от мини купингите, които се слагат директно на щеката?
Предварително благодаря за всички отговори, всяко едно мнение ще ми е полезно, като се има в предвит моята неопитност !!!
Сухо дупе риба не яде !!!
Re: Мястото на ролера!!!
Ролерът се поставя така, че щеката да е балансирана при поставяне и избутване от него. Това се постига лесно - сядаш на стола, намираш баланса на щеката и поставяш ролера в края й. Дали в ляво или дясно спрямо стола, зависи от това с коя ръка придържаш и с коя избутваш щеката, поставя се от страната на ръката, която е задна при захвата на щеката.1.Каде точно трябва да се постави ролера за щеката защото съм чувал че това е доста важно от гледна точка на удобство и от гедна точка на опазване на щеката?
Прикъчно за топовете - http://www.colmic.bg/?page=equipment&cat=12
С мини купинг ще подаваш само насипни червеи или много суха захранка, но като нямаш Купинг кит е някакво решение.
Разрови и прочети - има доста информация за риболов с щека http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=94 ивсички други статии на сайта за щека ще са полезни!
п.с. оборудването ти не е като за незнаеш, ама лаф да става

-
- научил се да хвърля
Мерси много.Оборудването ми е добро защото много се запалих по този риболов но наизтина все още нямам нито един излет - всичко си взех покрай Нова година 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
С For ,живот и здраве,ще те вземем с нас на един щекарски риболов,ще те научим на всичко,дотогава тренирай така

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
Не е лоша идея да пробвам така да потренирам а относно риболова с вас много се надявам да ми се обадите да отидем до някаде.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
При тия минусови температури ми се пийва повече винце ,да ти кажа честно,нека да отпусне малко времето.
-
- научил се да хвърля
Еми да тея дни са по пивки ся с един приятел таман се чудихме утре да ходим или не и наклони да спим и да пием винце.Много студено ся в момента е -7 незнам утре сутринта колко ще е.
-
- вече хвърля и на тежко
A, Butnik има като моя стол 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ице, малкия опасен
От малък се вижда рибарските стойки.

Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
По- точно ще е, ти имаш като моя,че е един от първите внесени.rmstanev написа:A, Butnik има като моя стол
А и вече не е като "твоя",смених му седлото,в момента не мога да кача снимка,че сайта където са ми качени пелтечи.Аз съм практичен човек,защо те учудва ,че имам BEHR,върши ми същата работа като другите.

-
- вече хвърля и на тежко
Аз не помня кога го взех, но беше отдавна и това не е най-важното. Не се учудвам на избора Ти, аз като бивш състезател по риболов съм си взел тоя стол защото по нищо не отстъпва на други подобни. Основата с краката е супер - въртят се стъпалата, врътката която притяга крака не опира с болта в него да го наранява. Смятам, че избора и на двама ни е правилен и Ти пожелавам да го ползваш дълги години и да хващаш много риби - малки, големи и още по-големи. 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Както и аз на теб