КУКОВЪРЗАЧКА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

КУКОВЪРЗАЧКА

Мнение от durumov »

Ей тва чудо много ме дразни ... като направя 5-6 витки - Добре !!!

...ама като искам повечеко витки(да стои куката по права) - напр. 12 - 16 ... не се получава - ако си го направя на ръка само тогава стават хубави възлите ми.
Понеже Доктора ме запали като го гледах как си вързва куките - и аз барабар петко ....купих тази джаджа ... на описанието картинките са под всякаква критика - тоз дето го е рисувал само той си го разбира.
...затуй направих снимки ...ЕЙ НА ГЛЕДАЙТЕ :

Изображение

ДОКТОРЕ , помагай ...абе много са го побългарили май .... :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Аз го имам това, ама не го ползвам...тук една фирма вързваше такъми за износ...куки, синца и тям подобни шарении с който се лови палтус и други риби в океана...та работничките вързваха куките с тая шашърма...веднаж гледах, после пробвах в къщи ...и се отказах...че аз да не съм на норма... :lol:
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

За вързачката....

Мнение от krezo_bg »

Колега аз досега връзвам куките само на ръка и не съм имал случай да ми се развърже кука или да се изсули.Не че се праскам но си ги правя по свой начин и аверите които са с мен направо си умират от смях защото в работа влизат и ръцете и краката ми.По някога си ги връзвам и в къщи на споко.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

ами аз да ви говоря за ръце ...... :lol:

...очички...,

...егенето си казва думата...

.... пък и не съм казал какъв бидем...каква кука - големи бързаци сте.... :lol: веднага не .... който разбира от заргана ще ме разбере....

аре вече не съм модератор и не ми се обяснява :wink:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Мите, много е важно качеството на куковръзвача. Българските са груби и не държат куките стабилно. При затягането на възела го оризеляват защото влакното не се изплъзва гладко и контролирано а запецва. Дори английските които си купих последно са някакво менте и не връзват добре. Имам само един от старите английски куковръзвачи и макар че е спукан само него ползвам. Тези куковръзвачи са полезни за връзване на дребни куки, под №6. С хубав куковръзвач мога да сложа 15 навивки на кука №18 с влакно 0.10 и да изглежда машинно вързана. На ръка не мога.
Много е важен ъгъла между навиващото се влакно и ствола на куката. Това определя равномерността на намотките - ъгъла трябва да е около 45 градуса.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Вярно е Докторе... с това се сблъсках при опитите си да навивам.....айде ще го оставя да се бъзикаме с тая джаджа като дойдеш :lol: :lol: :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Не зная ама мойта кукувързачка май излезе китайска шашърма... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Що бе Бате.... не прави ли КУ-КУ ..........КУ-КУ.............КУ-КУ :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Абе кат зех, че запецнах нещо с тая КУКУподвързачка...и неща да я погледна вече...купувам си готови вързани мъници...под №14 и надоле ми ги вързва Кирчо Къвравия...я неам нерви...и не ги виждам дори... :lol:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Чета темата и ме избива на смях... КУКОвързачка,КУ..Овързачка, то колко ни трябва, за да ни се оправи настроението. Та извън темата-/18+/

ВЪПРОС:Как КУ...А става легенда?

ОТГОВОР: Като се предава от уста на уста...

:lol: :lol: :lol:
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

то си е за смях...та по темата...куките с ушенце...ги вързвах по стария начин докато един фламандец Франк не ми показа един прост възел...който се оказа най-обикновен шкотов възел...сега ги вързвам така...хем лесно...хем бързо... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

justinian написа:Чета темата и ме избива на смях...
...така трябва да е ... цял ден блъскам по клавишите и с мишката и ако не сте вие .... ще го загазя - затъпява се от компютрите ейййй :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Уха във Форума попадна на хора и...стана за резил...хахаха...с тия бодливи олова... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

...ми попаднах на тебе ...бе.... :lol: :lol: :lol:
ти де беше до сега, някъде на хоризонта ли... Ша'пейм оная песен на Асен Гаргов, май .... "развод ми дай...развод ми дай - и повече не ме мъчи"
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

А неее Фиксажа ша запее "Не остарявай любов..."... :lol: ша ни търси той през крив макарон...ама ша е късно...кат слуша разни ГЮМЮШИ... :twisted:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”