Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

КУКОВЪРЗАЧКА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
КУКОВЪРЗАЧКА
Ей тва чудо много ме дразни ... като направя 5-6 витки - Добре !!!
...ама като искам повечеко витки(да стои куката по права) - напр. 12 - 16 ... не се получава - ако си го направя на ръка само тогава стават хубави възлите ми.
Понеже Доктора ме запали като го гледах как си вързва куките - и аз барабар петко ....купих тази джаджа ... на описанието картинките са под всякаква критика - тоз дето го е рисувал само той си го разбира.
...затуй направих снимки ...ЕЙ НА ГЛЕДАЙТЕ :

ДОКТОРЕ , помагай ...абе много са го побългарили май ....

...ама като искам повечеко витки(да стои куката по права) - напр. 12 - 16 ... не се получава - ако си го направя на ръка само тогава стават хубави възлите ми.
Понеже Доктора ме запали като го гледах как си вързва куките - и аз барабар петко ....купих тази джаджа ... на описанието картинките са под всякаква критика - тоз дето го е рисувал само той си го разбира.
...затуй направих снимки ...ЕЙ НА ГЛЕДАЙТЕ :

ДОКТОРЕ , помагай ...абе много са го побългарили май ....

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
За вързачката....
Колега аз досега връзвам куките само на ръка и не съм имал случай да ми се развърже кука или да се изсули.Не че се праскам но си ги правя по свой начин и аверите които са с мен направо си умират от смях защото в работа влизат и ръцете и краката ми.По някога си ги връзвам и в къщи на споко.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ами аз да ви говоря за ръце ......
...очички...,
...егенето си казва думата...
.... пък и не съм казал какъв бидем...каква кука - големи бързаци сте....
веднага не .... който разбира от заргана ще ме разбере....
аре вече не съм модератор и не ми се обяснява

...очички...,
...егенето си казва думата...
.... пък и не съм казал какъв бидем...каква кука - големи бързаци сте....

аре вече не съм модератор и не ми се обяснява

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Мите, много е важно качеството на куковръзвача. Българските са груби и не държат куките стабилно. При затягането на възела го оризеляват защото влакното не се изплъзва гладко и контролирано а запецва. Дори английските които си купих последно са някакво менте и не връзват добре. Имам само един от старите английски куковръзвачи и макар че е спукан само него ползвам. Тези куковръзвачи са полезни за връзване на дребни куки, под №6. С хубав куковръзвач мога да сложа 15 навивки на кука №18 с влакно 0.10 и да изглежда машинно вързана. На ръка не мога.
Много е важен ъгъла между навиващото се влакно и ствола на куката. Това определя равномерността на намотките - ъгъла трябва да е около 45 градуса.
Много е важен ъгъла между навиващото се влакно и ствола на куката. Това определя равномерността на намотките - ъгъла трябва да е около 45 градуса.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...така трябва да е ... цял ден блъскам по клавишите и с мишката и ако не сте вие .... ще го загазя - затъпява се от компютрите еййййjustinian написа:Чета темата и ме избива на смях...