Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Относно бомбардите.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Local
- учете се от него
Относно бомбардите.
Докато още не сме почнали да "бомбардираме" морските риби нека да ги обсъдим тия интересни такъми. Лично аз още не съм ползвал , а 100 % това лято ще ми се наложи . Та споделете мнения , наблюдения , монтажи и всичко , за което се сетите . Помня че имаше такива теми ама нека да опресним всичко . Айде спецове вие сте.
http://ribar.hit.bg/tehniki_sbiro.html
http://ribar.hit.bg/tehniki_sbiro.html
Клавиатура риба не лови!!!
С бомбарда се ловят много и интересни риби...но рано напролет най-ме кефи риболова на Баарбунчета...на Поморийското пристанище...исползвам потъваща бомбарда ... кука №12 или 14 и влакно на повода 0,10 мм... ама като започнат да излизат Барбунчетата...поморийските рибари хвърлят мрежите си точно там от външната страна на пристанището...за тях Закони няма...

- wohim
- научил се да хвърля
Миналото лято, предвид че смяната на една бомбарда става бавничко, особенно когато влактото е мокро и лепне в тръбичката.
Та
аз си направих следно нещо
в последователност - връзвам на парче влакно: вирбел, амортисьорче, нанизвам бомбардата, амортисьорче, стопер, вирбел - По този начин сменям за секунди потъващи, плуващи и т.н бомбарди
Та
аз си направих следно нещо
в последователност - връзвам на парче влакно: вирбел, амортисьорче, нанизвам бомбардата, амортисьорче, стопер, вирбел - По този начин сменям за секунди потъващи, плуващи и т.н бомбарди
- wohim
- научил се да хвърля
Първо към Бат Милен, нокага не е късно да откриеш АмерикаLocal написа:Мастори , дайте някви схеми на това как се вързва или обяснете...

А иначе тя е проста
взимаш влакното и на единия край слагаш вирбел, нанизваш от тези силиконовите топченка (за амортисьор) нанизваш бомбардата през тръбичката, вече на другия край отново слагаш амортисьорче и един стопер за да ограничиш движението на бомбартада. Накрая завършваш отново със вирбел.
После лесно се работи
откачаш повода от първия вирбел, откачаш осн. влакно от горния вирбел и линията ти е разглобена
Тва е!
- wohim
- научил се да хвърля
batmilen написа:Вохчо абе ти кога кая зе да фащаш на бомбарда...ми то си е нов революционен метод...Просто Локал не е питал за бомбарди, та да му вържа нагледно една пред него...

Ние минаваме през темите за каята, за сафрида, за зарганата, за кефаловите сетне почваме щуки, шарани, сулки, костури накрая завършваме с бирички

Туй се нарича комикация Бате, човека с който си не знае ти какво знаеш - следователно не знае за какво да пита. По - голям си , давай си знанията
Вохчо май стана като прочутата фраза на оня шапшал Професор Вучков...Гледам и не вярвам на...ушите си...хахаха...та на мене се стори , че за риболов на попчета с бомбарда става въпрос...случайно, като ловя барбунчета се хваща и по някое попченце...
А за рибарските такъми и чалъми...най-добре се учат в практиката...край морето... някой пита, друг отговаря и показва и така...Занаята се "краде"...хахаха...

А за рибарските такъми и чалъми...най-добре се учат в практиката...край морето... някой пита, друг отговаря и показва и така...Занаята се "краде"...хахаха...