Относно бомбардите.

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Относно бомбардите.

Мнение от Local »

Докато още не сме почнали да "бомбардираме" морските риби нека да ги обсъдим тия интересни такъми. Лично аз още не съм ползвал , а 100 % това лято ще ми се наложи . Та споделете мнения , наблюдения , монтажи и всичко , за което се сетите . Помня че имаше такива теми ама нека да опресним всичко . Айде спецове вие сте.

http://ribar.hit.bg/tehniki_sbiro.html
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Браво Local. Много интересен сайт си открил. Ако поназнайваш руски език погледни тук .
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Мерси Жусти. Където трябва разбирам :) .
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

С бомбарда се ловят много и интересни риби...но рано напролет най-ме кефи риболова на Баарбунчета...на Поморийското пристанище...исползвам потъваща бомбарда ... кука №12 или 14 и влакно на повода 0,10 мм... ама като започнат да излизат Барбунчетата...поморийските рибари хвърлят мрежите си точно там от външната страна на пристанището...за тях Закони няма... :lol: :lol: :lol:
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

Миналото лято, предвид че смяната на една бомбарда става бавничко, особенно когато влактото е мокро и лепне в тръбичката.
Та
аз си направих следно нещо
в последователност - връзвам на парче влакно: вирбел, амортисьорче, нанизвам бомбардата, амортисьорче, стопер, вирбел - По този начин сменям за секунди потъващи, плуващи и т.н бомбарди
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ехе ти откри Америка...това го научих от по-старите рибари много отдавна...и го практикувам вече няколко години...не се обиждай за дупликата Йохиме... :lol:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Мастори , дайте някви схеми на това как се вързва или обяснете...
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

Local написа:Мастори , дайте някви схеми на това как се вързва или обяснете...
Първо към Бат Милен, нокага не е късно да откриеш Америка :lol: :lol: :lol: . Не се сърдя естествено - ама виждаш ли Локал не знае, пък ходите заедно да морите каята. Предлагам ти докато чакате поповете вземи и му покажи как става работа :lol: :lol:
А иначе тя е проста
взимаш влакното и на единия край слагаш вирбел, нанизваш от тези силиконовите топченка (за амортисьор) нанизваш бомбардата през тръбичката, вече на другия край отново слагаш амортисьорче и един стопер за да ограничиш движението на бомбартада. Накрая завършваш отново със вирбел.
После лесно се работи
откачаш повода от първия вирбел, откачаш осн. влакно от горния вирбел и линията ти е разглобена
Тва е!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Вохчо абе ти кога кая зе да фащаш на бомбарда...ми то си е нов революционен метод...Просто Локал не е питал за бомбарди, та да му вържа нагледно една пред него... :lol:
doddo
новобранец
новобранец

Мнение от doddo »

батмилене, за барбуната как закачаш червея. и по дъното ли водиш бомбардата и бързо ли въртиш.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Не се слага цял червей, а парченце 2-3 см. това го научих от един поморийски колета...защото като сложищ цял червей...лапините го изплюскват за нула време...закачам парченцето на върха на куката, водя бомбардата по дъното ...по-бавничко...а барбунчето пипа много леко...хайде наслука...
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

batmilen написа:Вохчо абе ти кога кая зе да фащаш на бомбарда...ми то си е нов революционен метод...Просто Локал не е питал за бомбарди, та да му вържа нагледно една пред него... :lol:
:roll: :roll: Таз пък кая къде я намеси. Аз де да знам пък, че вие на риболов за кая - само за кая си дрънкате :lol: :lol: :lol:
Ние минаваме през темите за каята, за сафрида, за зарганата, за кефаловите сетне почваме щуки, шарани, сулки, костури накрая завършваме с бирички :wink: :wink: :wink:
Туй се нарича комикация Бате, човека с който си не знае ти какво знаеш - следователно не знае за какво да пита. По - голям си , давай си знанията
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Вохчо май стана като прочутата фраза на оня шапшал Професор Вучков...Гледам и не вярвам на...ушите си...хахаха...та на мене се стори , че за риболов на попчета с бомбарда става въпрос...случайно, като ловя барбунчета се хваща и по някое попченце... :lol:

А за рибарските такъми и чалъми...най-добре се учат в практиката...край морето... някой пита, друг отговаря и показва и така...Занаята се "краде"...хахаха... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”