Подводни принадлежности

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Подводни принадлежности

Мнение от emilios »

Всеки от нас, има да покаже нещо което е изобретил или направил.Не се двуомете.-качвайте и снимки.Мисля ,че ще са полезни.
Човек се учи докато е жив.
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: НАПРАВИ СИ САМ

Мнение от КИРО »

Емо,има си цял раздел за това. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от emilios »

КИРО написа:Емо,има си цял раздел за това. :wink:

ако беше тука щях да го видя,значи не е на правилното място.мислех,че след като има отдел подводен риболов би било добре да има и отдел направи си сам–подводен риболов.Иначе се губи смисъла ако веднага след едно чепаре видиш една стрела за харпун :D какво да ти кажа ти държиш гумичката за триене :D
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Хмммммм.
Изображение

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Имам хавайско копие изпипано отвсякъде,ама има ли смисъл да го качвам,в Направи си сам кой ще обърне внимание :roll:
А сега де? :roll:
Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от emilios »

Моряка написа:Имам хавайско копие изпипано отвсякъде,ама има ли смисъл да го качвам,в Направи си сам кой ще обърне внимание :roll:

Аз :D
Изображение
Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от emilios »

Понякога стреляйки по риба,стрелата се заклещва в скалите,или просто се забива някъде където с ръка не можем да я измъкнем.Аз съм имал много такива моменти,сигорно и някой от вас.
Стрелите не ни ги подаряват така ,че защо да ги губим по този начин.Стигнах до извода ,че трябва да се измисли нещо :D и ето резултата,една манивела около 50 сант.със цепнатина от едната страна за да влиза и заклещва задната част на стрелата.

Изображение

задната част или дръжката

Изображение

на пръв поглед е една обикновенна манивела,но ми е спестила мнага главоболие,като се има и предвид,че отклещва и заклещени риби.

като цяло

Изображение

по добре е вие да изберете неръждавейка,аз исползвах обикновенно желязо след неуспешен опит да заваря неръждавейка.
По късно научих ,че имало специални електроди. :finga:

Изображение
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

emilios написа:
КИРО написа:Емо,има си цял раздел за това. :wink:

ако беше тука щях да го видя,значи не е на правилното място.мислех,че след като има отдел подводен риболов би било добре да има и отдел направи си сам–подводен риболов.Иначе се губи смисъла ако веднага след едно чепаре видиш една стрела за харпун :D какво да ти кажа ти държиш гумичката за триене :D

Бате предупреждавам те да пускаш темите в правилните подфоруми.Киро ти направи забележка, а ти си я подмина продължавайки да пишеш. :twisted: :evil:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Подводни принадлежности

Мнение от Моряка »

Този модел хавайско копие е разработен от мой познат,очаквам коментари,включително и критика :lol: Това е бронзов накрайник на който се закача ластика
Изображение
Това е ръкохватка сложена на растояние за опънат ластик.
Изображение
Това е бронзов накрайник на ,който се завива стрелата
Изображение
Тук ластика е закачен,а самото закачане става,като се опъне ластика и достигне такъв диаметър,че да влезе в процепа.След като се пусне и си върне нормалния диаметър не може да излезе.Това е с цел ако се скъса ,когато сме във водата да сложим резервен ластик и да не се излиза на брега за ремонт.
Изображение
Подобно на прашка,кожа слага се между палеца и показалеца и се опъва.Хващаме между показалеца и средния пръс ръкохватката и копието е заредено.
Изображение
Стрелата е около 60см.дълга 6мм фи и ест стоманена.Двустранна резба,от единия край се завива към копието,в другия край са сменяемите накрайници.
Изображение
Сглобено копие.Тялото на ,което са хванати бронзовите накрайници е долна част на плътна рибарска пръчка.Стъклопласт мисля се казваше.Дължината е 119 см.Аз съм я купил нова от магазина,но може да се ползва долнище на стара плътна сопа,като се махне макародържач,меката част и водач.
Изображение
Мисля съм обяснил ,ако има въпроси моля. 8) Приемам и сериозна критика ест с цел да стане още по-добро,макар,че оттук нататък не виждам накъде :lol: :lol: :lol: Айде Емо :wink:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ама Ванка,пак си перфектен.
Доста чета в подводния,че кат бях по-малък,все под водата бях.С едно много по-просто хавайско копие.
Алуминиева 6мм тел.Към 1.5м,завързан ластик от ръкавици за високо напрежение/сами си ги режехме на 2-3см ленти /.
Е,само за попчета съм влизал.Маска,плавници и шнорхел.До 4м дълбочина.
Но преди да построят буната на Панорама,/Златните/.
Съвсем друг беше тогава брега там.Подводна чудесия на малка дълбочина.
От видян под водата пахур,щях да се удавя на 70см вода,а що големи риби имаше понякога.
Но това копие е доста по-надежно и по бързо от харпуна,но само ако говорим за каята.
Изображение

Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от emilios »

Ванка направо получих комплекс :D гледаики твоята хавайка.
Моята хавайка,беше от ръкавици както каза Киро и нямах възможносто да сменям върха,защото използвах вилица/кухн./ :D
Тръба,вилица и ръкавица.
Твоето си е супер,харесва ми,но върхъ които си сложил,не е ли малко тежък.Нямам си понятие,затова питам.Моята беше от вилица и не ме е срам да го кажа. :mrgreen: Що бои съм ял за вилиците :mrgreen:
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Киро и Емо тази хавайка е изработена от мен ,но казах ,че не е моя рационализация :D Комшията ми(приятел мие)е усъвършенствал това повече от 20години.Той си е водолаз,но това му е тръпка и аз му се явявам ученик :oops: Аз казах в началото,че е страхотна изработка(поне за мен)обаче съм лаик в подхода към рибата.Отсега почвам да се уча на внимателно спускане,без много движение,да се приближа достатъчно.Зима е и от вашите писания също ще се уча :smt023 Емо тази "вилица"си работи,но е подарък от комшията,а той е с по добра и така :lol: :lol: :lol: докато се очупим :wink: Той вчера се върна от круиз от гръцки кораб и чакам да се освести.Със всяко връщане ме изненадва с нещо ново :lol: :lol: :lol: :rolleyes:
Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от emilios »

Моряка написа:Киро и Емо тази хавайка е изработена от мен ,но казах ,че не е моя рационализация :D Комшията ми(приятел мие)е усъвършенствал това повече от 20години.Той си е водолаз,но това му е тръпка и аз му се явявам ученик :oops: Аз казах в началото,че е страхотна изработка(поне за мен)обаче съм лаик в подхода към рибата.Отсега почвам да се уча на внимателно спускане,без много движение,да се приближа достатъчно.Зима е и от вашите писания също ще се уча :smt023 Емо тази "вилица"си работи,но е подарък от комшията,а той е с по добра и така :lol: :lol: :lol: докато се очупим :wink: Той вчера се върна от круиз от гръцки кораб и чакам да се освести.Със всяко връщане ме изненадва с нещо ново :lol: :lol: :lol: :rolleyes:

и все пак ,доста добра работа. :drinkers:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”