ч.мряна

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ч.мряна

Мнение от milo69 »

и за мен торния червей е най-добрата стръв за мряната
Аватар
popo55
новобранец
новобранец

Мнение от popo55 »

за ручеиник да но и на торен покраи мойто село особено съм хващал страшно много риба най-вече мряна.А моето село е рупите и рекат а е струма струмещница и има едни там му викат студения канал
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Пиша доста видове стръв,понеже всяка риба си е капризна сама по себе си.Аз лично най-много я хващам на бял,но и количеството бял в захранката ми е достатъчно много.Ручейника го няма през целият сезон,тъй,че не разчитайте само на него.Идва момент когато спира да кълве и на него,и ако смените стръвта кълването пак учестяват.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Незнам може би зависи и от местата.По Марица със сигурност торния не е най-добрата стръв.Както казва колегата най-много си иска белия :wink:
TICA FAN
krasimir_vu4kov
новобранец
новобранец

Мнение от krasimir_vu4kov »

поСтрума дава на бял.мамарец.торен когато е по мътна водата и лятото наи вече на троха всичко зависи къква е водата
Аватар
popo55
новобранец
новобранец

Мнение от popo55 »

на струмещница водата е чиста много има пясакливо и каменисто дъно и много се лови на торен
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Аз съм израстнал по Струма, и трябва да ви кажа че най-важтото за добър или някакъв улов е нивото и цвета на водата.Това особено важи за участъка от яз.Пчелина до с.Невестино та и по-на долу .А що се однася до стръвта - тя е според сезона,но най -добрата си остава тая дето я има в реката.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

в рибарските Магазини продова ли се ручийник
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Разбира се , че се продава и то почти във всички рибарски магазини.Между другото ручейника не е само за мряна , той е универсална стръв като белия червей.Удрял ми е шаран на ручейник. :roll:
TICA FAN
Аватар
popo55
новобранец
новобранец

Мнение от popo55 »

мерси за съветите
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

Аз мисла че колегата Бисо е доста прав за стръвта в реката заштото мряната е сфикнала да рие зеленки под каманите.А бял няма от каде да рие!!!Освен ако не е пукнала некоя катерица на некое дарво та да захрани :D :D :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

vizantieco написа:Аз мисла че колегата Бисо е доста прав за стръвта в реката заштото мряната е сфикнала да рие зеленки под каманите.А бял няма от каде да рие!!!Освен ако не е пукнала некоя катерица на некое дарво та да захрани :D :D :D
Ако не можеш да извадиш зеленки,май ти ще търсиш катерицата :D :D :D Подхранва се с бял и се лови на бял.Много подходящо изравяне на темата от нафталина,тъкмо да се приготвим за мренския риболов,че още малко и ще пукне пролет.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

зеленките са парвото нешто за което се сетих!!!Аз мисля че когато върви мряната винаги има каква страв да извадиш из под каманите
Последно промяна от vizantieco на Нед Авг 23, 2009 8:45 pm, променено общо 1 път.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Много е различно за различното време от годината /без зимата,естествено/и даже за различните участъци на реките.Имал съм случаи,в които в един и същи участък на реката /напр.Черна или Арда /,в сряда мряната да кълве само на бумбарек,а в събота да не обръща внимание на тази стръв и да предпочита белия червей.Край Стоянов мост пък целоседмично да предпочита пясъчник ,на Върбински мост пък само ручейник/какавида/.Който може,да го обяснява-аз не мога.В други участъци,да речем в общ.Ардино,никакви червеи и зеленки за черната мряна-кълват само на хляб и то едри хубави отвсякъде мрени.Мренски им работи!
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”