Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

ч.мряна
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: ч.мряна
и за мен торния червей е най-добрата стръв за мряната
за ручеиник да но и на торен покраи мойто село особено съм хващал страшно много риба най-вече мряна.А моето село е рупите и рекат а е струма струмещница и има едни там му викат студения канал
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Пиша доста видове стръв,понеже всяка риба си е капризна сама по себе си.Аз лично най-много я хващам на бял,но и количеството бял в захранката ми е достатъчно много.Ручейника го няма през целият сезон,тъй,че не разчитайте само на него.Идва момент когато спира да кълве и на него,и ако смените стръвта кълването пак учестяват.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Незнам може би зависи и от местата.По Марица със сигурност торния не е най-добрата стръв.Както казва колегата най-много си иска белия 

TICA FAN
-
- новобранец
поСтрума дава на бял.мамарец.торен когато е по мътна водата и лятото наи вече на троха всичко зависи къква е водата
на струмещница водата е чиста много има пясакливо и каменисто дъно и много се лови на торен
- Бисо
- сериозен играч
Аз съм израстнал по Струма, и трябва да ви кажа че най-важтото за добър или някакъв улов е нивото и цвета на водата.Това особено важи за участъка от яз.Пчелина до с.Невестино та и по-на долу .А що се однася до стръвта - тя е според сезона,но най -добрата си остава тая дето я има в реката.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Разбира се , че се продава и то почти във всички рибарски магазини.Между другото ручейника не е само за мряна , той е универсална стръв като белия червей.Удрял ми е шаран на ручейник. 

TICA FAN
мерси за съветите
-
- фен клуб-скобар
Аз мисла че колегата Бисо е доста прав за стръвта в реката заштото мряната е сфикнала да рие зеленки под каманите.А бял няма от каде да рие!!!Освен ако не е пукнала некоя катерица на некое дарво та да захрани

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ако не можеш да извадиш зеленки,май ти ще търсиш катерицатаvizantieco написа:Аз мисла че колегата Бисо е доста прав за стръвта в реката заштото мряната е сфикнала да рие зеленки под каманите.А бял няма от каде да рие!!!Освен ако не е пукнала некоя катерица на некое дарво та да захрани![]()
![]()

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- фен клуб-скобар
зеленките са парвото нешто за което се сетих!!!Аз мисля че когато върви мряната винаги има каква страв да извадиш из под каманите
Последно промяна от vizantieco на Нед Авг 23, 2009 8:45 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
Много е различно за различното време от годината /без зимата,естествено/и даже за различните участъци на реките.Имал съм случаи,в които в един и същи участък на реката /напр.Черна или Арда /,в сряда мряната да кълве само на бумбарек,а в събота да не обръща внимание на тази стръв и да предпочита белия червей.Край Стоянов мост пък целоседмично да предпочита пясъчник ,на Върбински мост пък само ручейник/какавида/.Който може,да го обяснява-аз не мога.В други участъци,да речем в общ.Ардино,никакви червеи и зеленки за черната мряна-кълват само на хляб и то едри хубави отвсякъде мрени.Мренски им работи!