Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

ОЛОВО за ЗАКОТВЯНЕ - произведено в BG
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- barutchiata ©
- Администратор
Е това еDOCTORA написа:Английските олова не са пробити а са отляти така че на дъното има оставен процеп на кръст. Слагат се теловете и края на оловото се удря с чук за да се долепят краищата. Теловете остават да се въртят свободно в горната част на процепите.
Тук не слагат кръгли мъниста ами цилиндични пластмасови втулки.
То и без тях може. Ако са добре оформени браздите по тялото на оловото, те си държат извитите телове и без мъниста. Много е важно в горната част на оловото да има хубава халка на дълга дръжка за да се закача лесно за такъма и дългата дръжка позволява по-добро държене за дъното.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...както казах ходих в Практикер - тел има и то галванизирана ... обачеbarutchiata написа:А и в Практикер мисля че има такава неръждавейка

а трябва да е по-твърда и пружинираща , нали така Докторе.
Аз в къщи си поиграх като WOHIM ... и се получи различна сила на закотвяне като си огъваш сам извивката на телта преди топчетата - демек долната част, антенките/мустачките не ги пипаш.
...DOCTORA написа:Английските олова не са пробити а са отляти така че на дъното има оставен процеп на кръст. Слагат се теловете и края на оловото се удря с чук за да се долепят краищата. Теловете остават да се въртят свободно в горната част на процепите.

Обаче, Докторе - мисля, че топчета или цилиндрични втулки са задължителни - ако ги няма твърдата тел ще яде при триене от тялото на оловото. Аз имам калъп за No5 олово - колко гр. е не съм мерил ама е към 75 гр. май ..... ще се разпробие със сфредло малко - ще стане - бавно и внимателно...но ще стане.......Обаче моя калъп е отгоре с отвор-ухо ...а не с вирбел - това ме притеснява, а и няма как да набуча вирбел без карабинка на калъпа преди самото отливане и работата да заспи.DOCTORA написа:Тук не слагат кръгли мъниста ами цилиндични пластмасови втулки.
То и без тях може. Ако са добре оформени браздите по тялото на оловото, те си държат извитите телове и без мъниста. Много е важно в горната част на оловото да има хубава халка на дълга дръжка за да се закача лесно за такъма и дългата дръжка позволява по-добро държене за дъното.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Митак, тел с такива характеристики- жилава и неръждаема има само при зъботехниците. Един от най- добрите ми приятели е зъботехник и ми показа с какви материали работи. Тази тел я използват за изработване на брекети / модерен и скъп начин за корекция на зъбите /. Единствения недостатък на тази "тел" е цената й... Доста "солени" ще ти излязат оловата . Има и друг вариант, но той е доста груб. Използвай електрод - неръждавейка с най- малкия диаметър, мисля че е 3 милиметров. Ползвал съм такъв при ремонт на харпуните ми.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
justy... егати зъболекарските олова
:
Ако не ще ... здраве да е ...ще му мислим тогава.

...единственото тъпо нещо , което се сещам е да отида при Наско... и го 'фана да ми каже кой е майстора и оттам .... тъгадък тъгадък ... едно телефонче ли .... да си изпее човека за телтаDOCTORA написа:Тук се продава готова нарязана тел в рибарските магазини.
Най-близкото до нея което се сещам са тънките"куки" за плетене на дантели. Те и на дължина са тамън.

Ако не ще ... здраве да е ...ще му мислим тогава.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- barutchiata ©
- Администратор