ОЛОВО за ЗАКОТВЯНЕ - произведено в BG

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

DOCTORA написа:Английските олова не са пробити а са отляти така че на дъното има оставен процеп на кръст. Слагат се теловете и края на оловото се удря с чук за да се долепят краищата. Теловете остават да се въртят свободно в горната част на процепите.
Тук не слагат кръгли мъниста ами цилиндични пластмасови втулки.
То и без тях може. Ако са добре оформени браздите по тялото на оловото, те си държат извитите телове и без мъниста. Много е важно в горната част на оловото да има хубава халка на дълга дръжка за да се закача лесно за такъма и дългата дръжка позволява по-добро държене за дъното.
Е това е :idea: :idea: :idea: идея не да се пробиват уловата а да се режат в края с ножовка на кръст и като се сложат теловете да се начукат :idea: :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

barutchiata написа:А и в Практикер мисля че има такава неръждавейка
...както казах ходих в Практикер - тел има и то галванизирана ... обаче :cry: е мека - 1, 2 мм. пробвах - навива се около пръста ти....
а трябва да е по-твърда и пружинираща , нали така Докторе.
Аз в къщи си поиграх като WOHIM ... и се получи различна сила на закотвяне като си огъваш сам извивката на телта преди топчетата - демек долната част, антенките/мустачките не ги пипаш.
DOCTORA написа:Английските олова не са пробити а са отляти така че на дъното има оставен процеп на кръст. Слагат се теловете и края на оловото се удря с чук за да се долепят краищата. Теловете остават да се въртят свободно в горната част на процепите.
... :wink: а френските са дупки на кръст - така излизат от калъпа - + една горна дупка за мини тел на която се слага вирбела преди отливането, understood :wink:
DOCTORA написа:Тук не слагат кръгли мъниста ами цилиндични пластмасови втулки.
То и без тях може. Ако са добре оформени браздите по тялото на оловото, те си държат извитите телове и без мъниста. Много е важно в горната част на оловото да има хубава халка на дълга дръжка за да се закача лесно за такъма и дългата дръжка позволява по-добро държене за дъното.
Обаче, Докторе - мисля, че топчета или цилиндрични втулки са задължителни - ако ги няма твърдата тел ще яде при триене от тялото на оловото. Аз имам калъп за No5 олово - колко гр. е не съм мерил ама е към 75 гр. май ..... ще се разпробие със сфредло малко - ще стане - бавно и внимателно...но ще стане.......Обаче моя калъп е отгоре с отвор-ухо ...а не с вирбел - това ме притеснява, а и няма как да набуча вирбел без карабинка на калъпа преди самото отливане и работата да заспи.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Митак, тел с такива характеристики- жилава и неръждаема има само при зъботехниците. Един от най- добрите ми приятели е зъботехник и ми показа с какви материали работи. Тази тел я използват за изработване на брекети / модерен и скъп начин за корекция на зъбите /. Единствения недостатък на тази "тел" е цената й... Доста "солени" ще ти излязат оловата . Има и друг вариант, но той е доста груб. Използвай електрод - неръждавейка с най- малкия диаметър, мисля че е 3 милиметров. Ползвал съм такъв при ремонт на харпуните ми.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Тук се продава готова нарязана тел в рибарските магазини.
Най-близкото до нея което се сещам са тънките"куки" за плетене на дантели. Те и на дължина са тамън.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

justy... егати зъболекарските олова :lol: :lol: :lol: :
DOCTORA написа:Тук се продава готова нарязана тел в рибарските магазини.
Най-близкото до нея което се сещам са тънките"куки" за плетене на дантели. Те и на дължина са тамън.
...единственото тъпо нещо , което се сещам е да отида при Наско... и го 'фана да ми каже кой е майстора и оттам .... тъгадък тъгадък ... едно телефонче ли .... да си изпее човека за телта :wink:
Ако не ще ... здраве да е ...ще му мислим тогава.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

Миналата пролет някъкво момче от дОБРИЧ ми мяткъше таквиз олова [ :?: :?: :?: ] Аз нему обърнах внимание . Но ако дирите тънкоашшиш ще го издиря човека.Пък нали :?: :?: :?: :?: морето :idea: :idea:
риба къща няма-риба време няма
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Бате Дорумий връщам ти темата с извинение :oops: не се сърди пич стават и недоразумения :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”