Shock leader за Фидър

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Shock leader за Фидър

Мнение от MiTKo_Fisher »

Какво ще кажете по въпроса колеги.Някой ползвал ли е ? И какво правите за да свалите линията на дъното.
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Shock leader за Фидър

Мнение от ExTaZzY »

Аз лично не съм пробвал ама какво пък винаги има първи път оцобенно ако гониш голяма дистанция и хвърляш с голяма тежест мисля,че ще има приложение :wink: има много по-опитни от мен в този вид риболов нека те да се искажат :)
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Тя сама си пада,хвърлям зад точката на риболов,изчаквам малко да потъне и изпъвам като при един друг риболов....и един оборот на макарата и си готов,линията под вода и хранилката на място :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
For
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от For »

Не съм слагал, но за новия сезон си взех конусно влакно на sarfix. Основният размер е 0.16, който плавно преминава в първите 15 метра в 0.22. Така в момента на най-голямо натоварване - при замятане и при вадене на рибата до брега - разполагате със значително по здраво влакно. На практика не е изпробвано още, но сигурно ще работи добре, а и основното предимство е липсата на възел между влакната с различен диаметър. Можете да го видите на сайта на вносителите:
http://www.i-plovdiv.com/shop/promix/
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Интересно е влакното,но като премахваме на всеки риболов по малко влакно и дебелата част ще изчезне на 3-я риболов.Трябва да се използва на водоеми където дъното е чисто. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
yasko

Мнение от yasko »

Няма ли да е подобен ефекта ако се монтира към 30-40 см по дебело влакно (0.28+) пред плетената основна линия примерно?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ако ловиш с плетено,защо да слагаш монофил.Коце,с моя фидер съм правил такива тестове без шок -лидер,че ако пиша колко грама олово съм му слагал и хвърлял ,си е шок.А никога не завършвам риболова с един и същи монтаж на фидера,много бързо ще го занося това влакно.Гледах го това влакно,конусното,но както ловя и съм ловил,не ми се е налагало да потърся тази алтернатива-шок-лидер.Имам навит плетеняк на едната шпула ,а на другите две съм с фидер влакно,0.16 и 0.20.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

До колкото аз знам, шок-лидери се ползват при риболов с много тънки плетени влакна, много тежки хранилки и на много големи дистанции. Става дума за плетени с тест 3.500-7.500 кг., хранилки от порядъка на 80-100гр, на дистанции от порядъка на 90-100м , че и на канали с течение. Лидерите са с диаметри 0.22/0.23 и дължина 2.5 пъти, дължината на пръта. Никога не ми се е налагало да ползвам такова чудо, на шпулите имам 0.16, 0.18, 0.205 и 0.225.
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Според мен тъка като се замисля мисля,че шоклидера би си останал по ефективен в риболова на тежко не чак толкова в риболова на фидер освен ако не хвърляме голяма тежест ама като се замисля отново като ще мятаме с тънко влакно защотот рибата се плаши от по-дебелото ефективноста да сложим шоклидер е никъква защото все пак слагаме по-дебело влакно и файдата е никва :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Екстази, колко ще е дебело влакното- няма никакво особенно значение по отношение на кълването :idea: Има отношение каква дебелина да бъде в зависимост от теглото на хранилката, дистанцията на която се лови , дълбочината и дали се лови на течение или в неподвижна вода , така че оптимално добре да се натегне линията за да се отчитат перфектно кълванетата. Даже и линията да ти е 0.14, долу имаш монтаж с 0.30 (или там някъде) или противоуплитаща тръбичка. Това за шок-лидера съм го срещал в Холандската фидерна "школа", по простата причина че там са принудени да ловят с такива линии, хранилки и монтажи, на много големи дистанции и в широки и дълбоки канали с течение. :idea: Става дума за плетени влакна 0.06/0.08, дето ако няма лидер ще ти отреже пръста. Отделно лидера осигурява все пак някаква еластичност при засичането , воденето и най-вече в последната фаза на ваденето на едри платики и др. Включително и цялата процедура на захранването се извършва само и единствено с хранилката и пръта, щото с друго не може да се захрани на дистанции 90-100м., пък едрите по 2-3 килкограма платики седят там :D :D 8)
У нас не виждам къде ще е толкова необходимо да се ползва тази схема... Поне на мен не ми се е налагало 8)
Изображение
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

Па Я май ще заприходя едно такова за бомбардата. :wink:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

onzinasi написа:Па Я май ще заприходя едно такова за бомбардата. :wink:
Лидер, фидер или плетено :roll: :D
Изображение
onzinasi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от onzinasi »

:lol: :lol: :lol: конусно влакно на sarfix. 8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”