Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на шаран в дълбоки язовири?
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: Риболов на шаран в дълбоки язовири?
Ми то в Домлян няма други видове едра риба- амур, сом, бяла риба... а миналата година се извадиха няколко елитни шаранаgeorg написа:Кой може да потвърди,че е шаран??????????IDA написа:колеги със сонар ги засичаха

сщатата работа,края на ноември на 120м от брега на 30м далбочина черга от риба за 5дена никакъв удар,на 40м от брега и 20дълбочина в една яма 5 риби там даде резолтат
Още съм нов във форума и нямам фотосесии.Не искам да разтягам локуми и да намесвам имена на познати колеги,но на този язовир риболова става все по-труден и местата,на които се задържа риба почти целогодишно са точно по-дълбоките и разработени места,които са трудно проходими и може да се отиде само с лодка.Няма нищо общо с предишните години,където и да отидеш да имаш успех.Просто по-плитките места се развалиха и шарана рядко може да се срещне там.
-
- кандидат преподавател
Аз не съм нов,нямам и няма да имам фотосесии /щот това изобщо не ми е приоритет в риболова/,ама като пишеш,уточнявай се за колко дълбоки места говориш и дали там си хванал клъвнал шаран на въдица или сал на сонара са се виждали риби в дълбокото.
Що такива резерви? Мои познати са вадили зимата шаран от Ивайловград от 30-тина метра. Не инцидентно при това. А в Гърция в общия случай е и по-топло. Не следя темата от началота но си мисля, че не е невъзможно. Трябва да се пробва. Практиката е най-добрия критик.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Винаги,когато ходя по държавни язовири се изкушавам да хвърлям и в по-дълбоки места с по-малко захранка и повече зърна на косъма от 3 до 5,а на по-плитките от 1 до 2 зърна и с по-олекотени монтажи(има клъвнали шарковци и в по-дълбокото).Знаете,колко се чака по такива язовири. 

-
- научил се да хвърля
Да,така като гледам мненията,от всеки има някаква полза и най-вече,че трябва да се експериментира. Това май важи общо взето за повечето язовири. Благодаря на всички, които писаха по 2-3 реда. При първия излет и ще пиша за резултати. Успех на всички колеги, а на браконерите-спукани лодки и скъсани мрежи.
- nikikati
- ще става разбирач
... и счупени глави!!!galin_atina написа:Да,така като гледам мненията,от всеки има някаква полза и най-вече,че трябва да се експериментира. Това май важи общо взето за повечето язовири. Благодаря на всички, които писаха по 2-3 реда. При първия излет и ще пиша за резултати. Успех на всички колеги, а на браконерите-спукани лодки и скъсани мрежи.
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
Значи,язовира за който говориш найстина е огромен и доста труден за риболов.
Информацията ти до някаква степен е вярна но дълбочините не са само 30-40 метра а достигат и до 60.разбира се в единият край само(към голямата стена)
В другият край (към малката стена) положението не е чак толкова трагично,има си наклони,възвишения и на места плитчини.С две думи мястото което търсиш ти.Остава само проблема с закачките,който при спаднал язовир отпада а в момента той е точно такъв,както и повечето водоеми на територията на Гърция.
Пускам ти няколко снимки,за да се ориентираш.С червено съм оградил мястото за което ти говорех.

Ето ти и малко реални за по добра визия.(не са мой дърпани са от нета),мойте в някоя друга тема друг път.

И като заключение искам да спомена,че с 2,3 дневен риболов резултатите ти ще са нулеви 99%.иска много хранене и чакане ,за да се събере рибата.
По принцип идва от дълбоката част на язовира както се подразбира но системното хранене е на дълбочина 8-15 метра (лично наблюдение)
П.С.Не се притеснявам да дам такава прозрачност на на темата,защото притеснения от страна на мрежари нямам.Законите тук са много кофти и въпреки,че не се следи особено бракониерството ако те сбарат ''лоша работа''.
Надявам се да съм бил полезен.
Информацията ти до някаква степен е вярна но дълбочините не са само 30-40 метра а достигат и до 60.разбира се в единият край само(към голямата стена)
В другият край (към малката стена) положението не е чак толкова трагично,има си наклони,възвишения и на места плитчини.С две думи мястото което търсиш ти.Остава само проблема с закачките,който при спаднал язовир отпада а в момента той е точно такъв,както и повечето водоеми на територията на Гърция.
Пускам ти няколко снимки,за да се ориентираш.С червено съм оградил мястото за което ти говорех.

Ето ти и малко реални за по добра визия.(не са мой дърпани са от нета),мойте в някоя друга тема друг път.

И като заключение искам да спомена,че с 2,3 дневен риболов резултатите ти ще са нулеви 99%.иска много хранене и чакане ,за да се събере рибата.
По принцип идва от дълбоката част на язовира както се подразбира но системното хранене е на дълбочина 8-15 метра (лично наблюдение)
П.С.Не се притеснявам да дам такава прозрачност на на темата,защото притеснения от страна на мрежари нямам.Законите тук са много кофти и въпреки,че не се следи особено бракониерството ако те сбарат ''лоша работа''.
Надявам се да съм бил полезен.
Малее какво си имате там
,само трофеи ви пожелавам.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Имаше конкретно питане за какви дълбочини става дума,а снимки много не гледаме.В метри ,колега.То и ние ловим в дълбокотоDakata-79 написа:Винаги,когато ходя по държавни язовири се изкушавам да хвърлям и в по-дълбоки места с по-малко захранка и повече зърна на косъма от 3 до 5,а на по-плитките от 1 до 2 зърна и с по-олекотени монтажи(има клъвнали шарковци и в по-дълбокото).Знаете,колко се чака по такива язовири.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Според мен далбочина е относително казано,всичко зависи от нивото на язовира,от сезона,мястото дали е поддържано,какво му се поднася да хапва.По мои наблюдения рибата си има патеки,вечер е на едно място през деня на друго и обратно.Късна есен най добре си взема.Лятото с тия джетове и моторни лодки я разпиляват и трудно се прави сполочлив риболов.И пак казвам че си трябва доста чакане и висене независимо далбочината каква е.
М/у другото,за статистиката на въпросният водоем сме засичали със сонара риби по на 30+ метра дълбочина,но уви резултат никакъв.
Предполагам е сом,защото има такъв в язовира.
Предполагам е сом,защото има такъв в язовира.
-
- учете се от него
Бе аз ви пиша на над 70 метра, ама това е само където седят там
... Да открехна малко завесата....
На " Антона"( Въча) , декември, януари и февруари се ловят на 17-20м дълбочина , " на подвижна плувка"
Някои колеги сигурно знаят, къде как и на какво... и едва ли ще споделят по обясними причини ( както и аз няма да споделя по "обясними причини"). Малко поскромничих с дълбочината.... - до около 22/23 метра , на пелета, с "бял"
п.п. айде, това промоция от мен- не отговарям на въпроси, очаквам дебати и потвърждения или опровержения

п.п. айде, това промоция от мен- не отговарям на въпроси, очаквам дебати и потвърждения или опровержения

-
- научил се да хвърля
Ида, нещеш да издаваш тайната,а? Ама все пак и това е нещо което си писал,ама тука у Гърция,бат Шаро едва ли е чувал и виждал Пелети!