Въпрос към ловците на хищници?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Въпрос към ловците на хищници?

Мнение от bobsana »

Преди време видях един колега да нанизва малка рибка през кожата на гърба с някаква тел и след това изкара куката от долу под главата и. От тогава се опитвам да измисля нещо подобно защото така рибката няма да изхвърчи при замятането и ще живее дълго. Моля кажете си методите на закачване на жива рибка
Аватар
unknown
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от unknown »

Аз винаги я закачам между гръбната перка и опашката-там е най-жилаво месото :roll:
slims
новобранец
новобранец

Мнение от slims »

Ами става да я закачиш и през устата също доста държи.Но с по - голяма рибка от 5 сантиметра не съм пробвала.
Бъди добър,прави добро
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Казвам ви това, което видях беше много интересно, но ме досрамя да надничам и не разбрах най-важното: как връзва куката за тая тел. Може би правеше някякви възли или пък след телта прокарваше от там влакното. Само съм сигурен, че всичко минаваше точно под кожата и не нараняваше рибката.
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

Вярвам ти, та нали за това говорим. Пусни или начертай ако може нещо. Куката за конеца ли се връзва или след това теглиш влакното?
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”