Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Към колегите от Гърция!
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Към колегите от Гърция!
Каква риба има в язовир Ладонас? И за Лидорики (Морно) някой хващал ли е голям сом или друга хищна риба?
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
Re: Към колегите от Гърция!
Аз съм по шаранджийските въпроси,сом има по всеки един язовир но трофеен екземпляр до сега не е изкарван на тези водоеми.
Колега препоръчай ми язовир в Гърция с прилично количество шарани и евентуално места по негоdidodp написа:Аз съм по шаранджийските въпроси,сом има по всеки един язовир но трофеен екземпляр до сега не е изкарван на тези водоеми.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Нещата тук са малко по сложни не са като у нас.(говоря предимно за южна Гърция)
Гръкът не споделя сладководният риболов на сериозно както ние в родината.
За това водоемите не са така добре потдържани,което от своя страна означава,че местата са малко и трудно проходими за кола особено на празен язовир(каквито са всичките в момента).
С две думи там където ти се иска да отидеш няма път и трябва да се носи багажа в нащо положение смятам добре знаете колко много е той.
Един от язовирите който дава изключително много риба е Пинио (м/у Патра и Пирго).Но там трофейни екземпляри за съжаление нямам.Шараните варират от 1-6КГ.Има и слухове за по 15 КГ.но аз и компанията въпреки,че се занимаваме и ходим на дълги излети,на такива не сме попадали.
Друг е въпроса за северна Гърция там мнение не мога да дам.Най далечното разстояние в тази посока от Атина до което сме стигали е язовира Пластира (намира се до г.Кардица)на окуло 450 км.от Атина посока Солун.
Но за съжаление и на този язовир трофей нямаме.А риба със сигурност има и то много.
Надявам се да съм ти бил полезен.
За това водоемите не са така добре потдържани,което от своя страна означава,че местата са малко и трудно проходими за кола особено на празен язовир(каквито са всичките в момента).
С две думи там където ти се иска да отидеш няма път и трябва да се носи багажа в нащо положение смятам добре знаете колко много е той.
Един от язовирите който дава изключително много риба е Пинио (м/у Патра и Пирго).Но там трофейни екземпляри за съжаление нямам.Шараните варират от 1-6КГ.Има и слухове за по 15 КГ.но аз и компанията въпреки,че се занимаваме и ходим на дълги излети,на такива не сме попадали.
Друг е въпроса за северна Гърция там мнение не мога да дам.Най далечното разстояние в тази посока от Атина до което сме стигали е язовира Пластира (намира се до г.Кардица)на окуло 450 км.от Атина посока Солун.
Но за съжаление и на този язовир трофей нямаме.А риба със сигурност има и то много.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Дидо,с сигурност ако немате против,когато затопли ште направиме един излет на Пластира.От моиа страна обештавам,само чакам на Вас-ако ми е далечеdidodp написа:Нещата тук са малко по сложни не са като у нас.(говоря предимно за южна Гърция)

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

В това лошо няма,проблема е там че не знам достатъчно добро място а язовира е огромен,което от своя страна ще рече,че ни трябват минимум 5-6 дена за да се събере риба и да даде резултат.Аз мога да си позволя 1 до 2 такива риболова на година.През останалото време ходя на еднодневки най-много двудневки.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ОК ше изберете иазовир,ше кажете предварително-и готовоdidodp написа:В това лошо няма,проблема е там че не знам достатъчно добро място а язовира е огромен,което от своя страна ще рече,че ни трябват минимум 5-6 дена за да се събере риба и да даде резултат.Аз мога да си позволя 1 до 2 такива риболова на година.През останалото време ходя на еднодневки най-много двудневки.

Macedonia

-
- научил се да хвърля
Сега се връщам от морето,зажалост ми беше за първи път да ловя такава риба.Не бях въобще подготвен само на разознаване.Една въдица 4,20м.на воблер или нещо подобно със стоманен повод и една риба Спата и викат направо отнесе всичко и скъса влакно ново 0,35.Самата риба е около 1,5кг.,и е дълга към метър.
-
- научил се да хвърля
Един от язовирите който дава изключително много риба е Пинио (м/у Патра и Пирго).Но там трофейни екземпляри за съжаление нямам.Шараните варират от 1-6КГ.
Дидо ,не казвам,че има или няма,току що говорих с едни патриоти на морето! Питах ги за този Пинио и казаха ,че са вадели 12кг.шаран,а колко е вярно незнам,но не изглеждаха на хора дето да лъжат.Системата била само на топчета.
Мен лично, този язовир ме разочарова,но бях хвърлил само на царевица и бях за един ден.
Дидо ,не казвам,че има или няма,току що говорих с едни патриоти на морето! Питах ги за този Пинио и казаха ,че са вадели 12кг.шаран,а колко е вярно незнам,но не изглеждаха на хора дето да лъжат.Системата била само на топчета.
Мен лично, този язовир ме разочарова,но бях хвърлил само на царевица и бях за един ден.
Точно това казвам и аз слухове много и всеки си говори както му дойде.
Нали знаеш как сме рибарите,но аз не искам да лъжа и за това давам точните кг.на шарани хванати от нас и мерени с кантара.лично моят рекорд на Пинио е малко под 4 кг.
Разбира се че има и големи риби но не съм виждал такива дори и на снимка от някои който е уловил.
Ходя там защото дава доста риба по принцип и аз не съм доволен от този язовир.Много закачки камъни и каквото се сетиш.
А за един ден просто не става,че то толкова ми трябва само да намеря подходящо място и да захраня.
Нали знаеш как сме рибарите,но аз не искам да лъжа и за това давам точните кг.на шарани хванати от нас и мерени с кантара.лично моят рекорд на Пинио е малко под 4 кг.
Разбира се че има и големи риби но не съм виждал такива дори и на снимка от някои който е уловил.
Ходя там защото дава доста риба по принцип и аз не съм доволен от този язовир.Много закачки камъни и каквото се сетиш.
А за един ден просто не става,че то толкова ми трябва само да намеря подходящо място и да захраня.

-
- научил се да хвърля
[/quote]
Не ходиш ли всеки път на едно и също място на даден язовир,за да не губиш време? Или и ти като мен постоянно търсиш по-доброто място!

Не ходиш ли всеки път на едно и също място на даден язовир,за да не губиш време? Или и ти като мен постоянно търсиш по-доброто място!
-
- научил се да хвърля
А сигурен ли си,че има и на Маратона,аз лично невярвам да има.Ти виждал ли си някой да вади сом от там?didodp написа:Аз съм по шаранджийските въпроси,сом има по всеки един язовир но трофеен екземпляр до сега не е изкарван на тези водоеми.
По принцип не застъпвам един риболов с друг.
Тоест,ако отида сега на един водоем следващият път може да е след 2 месеца.Поради тази причина винаги се нагаждам според ситуацията и информацията която имам за даденият язовир.
От своя страна това ще рече избор на място,захранка,стръв ит.н.
Колкото до Маратона не съм виждал някой да вади сом но имам информация от човек който е присъствал на зарибяването с такъв,преди няколко години.
Някакви руснаци довлекли в бидон 20-30 сомчета от Илики и ги пуснали там.Моят човек обаче не е сигурен дали става на въпрос за канален сом или за обикновен.
За няколко години не знам до какъв размер биха достигнали имайки на предвид,че Маратона е доста богат на храна.
Тоест,ако отида сега на един водоем следващият път може да е след 2 месеца.Поради тази причина винаги се нагаждам според ситуацията и информацията която имам за даденият язовир.
От своя страна това ще рече избор на място,захранка,стръв ит.н.
Колкото до Маратона не съм виждал някой да вади сом но имам информация от човек който е присъствал на зарибяването с такъв,преди няколко години.
Някакви руснаци довлекли в бидон 20-30 сомчета от Илики и ги пуснали там.Моят човек обаче не е сигурен дали става на въпрос за канален сом или за обикновен.
За няколко години не знам до какъв размер биха достигнали имайки на предвид,че Маратона е доста богат на храна.
-
- научил се да хвърля
Е,поне вече знам,че има някаква бройка сом в Маратона,за което ти благодаря!
А каква е разликата от канален и обикновен сом?
galin_atina написа:Е,поне вече знам,че има някаква бройка сом в Маратона,за което ти благодаря!