Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!
Интересно,то това ще хване и калкан... Стръвта само на долната кука?
- Моряка
- кандидат преподавател
Стръвта и на двете куки Преславе,позволява примерно филето от граца да стои право,и не само това де.Често остава да виси лефчо на по малката.
А сега де? 

Лятото, като изкарах няколко котки и калкани (Калиакра) смених месината с конец и изведнъж спря да пипа.Та мисля си дали и в тези дьнни монтажи да не се пробва флуоркарбона,на сафридското даде забележим ефект.Уж гиолската риба била хитра ама наща маи по-хитра.Тои CHIPI вика ,"що си сложил бидем от месина на линиа от конец", ама маи че от тогава си имам подозрение по въпроса. 

Прав е канапа се вижда. Флорокарбона там е истината може и по дебел да се слага.
Виж сега до колкото си спомням от тогава като се видяхмеpreslav написа:.Тои CHIPI вика ,"що си сложил бидем от месина на линиа от конец", ама маи че от тогава си имам подозрение по въпроса.
и ми показа такъма си ,най слабото място ти беше бидема.Моята теория е да няма такова слабо място,специално когато гоня по едри риби(не знаеш какъв дзвер може да се нанижи-патил съм и ще го помня цял живот с един сом на Дуранкулак) та от тогава правя всичко един размер.Като да е яко да е на цяло.
Някой ще кажат ами ако закачиш отиди цялата линия,като отиди отиди,предвидено е в играта,тръгнал съм за едро а едро не удря всеки ден,ама когато удари дай боже по често да е

съм сигурен в такъма и става по друга играта ако ме разбираш.
Аз си имам лични пристрастия,та поради тази причина сигурно съм ти казал тъка.
А това дали калкана или ватуса се плашат от конеца не мога да кажа понеже много не съм ходил за такива риби с въдица.
След като се видяхме,аз ходих още няколко пъти.Единият път бяхме с един авер лодка до лодка точно пред носа
някъде на 300метра, като му удари.Борбата беше точно пет-седем минути и Ватуса беше в мойта лодка.
Авера като го видя и са насра аз хубаво че имам клещи (с тях пера по кратуните драконите)му счупих шипа(към 25-30санта) и тъка го вдигнах в лодката(то и аз се бях изкорал де) такъма му беше от 0.50корда (бидем с тапа от вино за да вдига, да не ядът мърмърите осолената граца,линия 0.50)и си го измори и изкара без проблем(.След това ми се уфмириса живота,това чудо мирише като за световно не се стой,.После на брега изкарахме кантара от колата и беше 11кг. щях да го снимам когато се приберем в града в гаража
за да го имам за спомен,обаче много окъсняхме а и бяхме гроги ,за да мием гаража заради него.
След няколко дена имаше ватус парти в авера