ПОВЕДЕНИЕТО НА ШАРАНА

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА ШАРАНА

Мнение от INCUBUS »

Всяко правило си има изключения-все още има водоеми,където се ловят без захранка.Е,не по много - по 1-2 на излет от един ден,като имам пред вид хващаните от мен на големи държавни язовири като "Въча"и "Кърджали".Иначе има малки водоеми,където например /бях писал ама не помня вече дали в "Шарани на плувка"или друга тема/пак без захранка имах 19 уловени за една надвечер.И georgi_gopata,ако желаеш,приеми един съвет за надписа под линията :Първо,пише се не "прокорор",ами "прокурор"-идва от латинския език,от глагола "прокуро".И второ,да не ти дава господ да попаднеш на прокурор,на който като му предложиш пари,няма да мълчи,ами ще ти стъжни живота и заради предложените пари-а такива са повечето в момента.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

INCUBUS написа:......а такива са повечето в момента.
.....в Норвегия.... :lol:

На сто процента вярвам, както в сезонната, така и в дневната миграция на шарана. Има си перспективни места, на които шарана е свикнал да намира храна и ежедневно проверява. Паднали в водата дървета, по които се въдят насекоми и ракообразни. Надвиснали над водата плодни дървета или с гнездящи на тях птици, Плитчини с въдещи се в тях плевелни риби. Устия на реки, канали, пороища.....и прочие. На непознат водоем така или иначе капото ни е 80% вързано, но ако го огледаме и внимателно обмислим избора на място....може да се впишем в 20-те процента. В едно малко гьолче, на 20 метра от къщите на село /вече затлачено/.....отивахме час преди изгрев и ловяхме до 7-7:30 сутринта. Тогава от околните къщи пускаха ята питомни гъски и край с рибата. Всичката риба обикаляше гьола, следейки гъските и обирайки изпражненията им. Подобен случай съм имал с крави, само че с каракуди. Стадо крави нагазиха в водата пред мен /краваря едва не яде бой/.... а изненадата беше, че след като излязоха имаше повече риба пред мен, отколкото преди това.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

• Изображение
TT България 2011
georg

Мнение от georg »

Клипът донякъде връща топката в темата за задните тежести!
Прави впечатление,че линията до оловото е изправена и това никак не притеснява рибите :wink:
Тук идва въпроса за чувстителноста на страничната линия на шарана,не че я поставям под съмнение,но факта,че кордата се приплъзва по гърба му и това не го смущава,води до два извода:
Или рибата във водоема е привикнала с кордите,което на див водоем според мен е невъзможно!
Или наистина рибата не отдава значение на това,дали линията ще е легнала или изправена!
Лично аз мисля,че съпоставка с поведението на шарана от водоеми като в клипа и диви водоеми,неможе да се прави 1:1 :roll:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

По-скоро е сивикнала да се провира между водорастли и стеблата на водни лилии и други подобни. Надали рибата знае какво е корда.... Именно това я плаши понякога....нещо непознато и странно....бег...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

немога да го разбера тоя шаран :D май аз сам по голям шаран :D :D :D
  • Изображение
TT България 2011
georg

Мнение от georg »

NITro`bE написа:май аз сам по голям шаран
Тия ги остави за "Разни" :!: