Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Пастух
Модератор: Кърцата
-
- новобранец
Пастух
Колеги искам да попитам след като скобара в момента калве на гола тройка би ли калвал и на бял червей или хляб , защото прочетох че щом един път започне да си взима на тройка много трудно се лови на бял или хляб. Мисля да ходя към с. Пастух в неделя та затова искам да ви попитам за мнение, тактика, захранка, стръв. Всичко ще ми баде в полза и много полезно защото съм начинаещ в риболова на скобар. Благодаря ви предварително.
-
- фен клуб-скобар
Re: Пастух
Днес бях на Пастух.
Определено ,мога да кажа,че на друго не кълве .Само на тройка.
До неделя могат и да се променят нещата.
На моста на Невестино ловиха на бял червей ,скобари ,ама дребни.
Определено ,мога да кажа,че на друго не кълве .Само на тройка.
До неделя могат и да се променят нещата.
На моста на Невестино ловиха на бял червей ,скобари ,ама дребни.
Колега, скобара никога не е калвял на гола тройка, просто мръсните МЕСАРИ
го косят с тройките си и по този начин го наплашват и съответно той спира да кълве на стръв. А колкото до Пастух нивото е доста голямо по моя информация по добре да слезеш към Невестино. Наслука 

-
- новобранец
Еми при Невестино ще е същото нивото то реката е една или се бъркам нещо
-
- фен клуб-скобар
Не е едно и също.daniel_borislavov написа:Еми при Невестино ще е същото нивото то реката е една или се бъркам нещо
При Пастух си е повече вода.
На Невестино е идеално за риболов в момента.
При Невестино е малко по-широка и разлята, иначе си прав, че реката е една и съща.
-
- фен клуб-скобар
Не само това,.....От Невестино до Пастух се вливат поне три ,немалки рекички или канали ,не ги знам точно какви са.todoman написа:При Невестино е малко по-широка и разлята, иначе си прав, че реката е една и съща.
-
- новобранец
Благодаря ви
Скобара си кълве на гола тройка направо в устата,червена или бяла-приема я за стръв..Миналата седмица ги гледах на Невестино.Аз ловях на троха с по-малък успех.Ако ловиш на троха,иска яко захранване с обикновен КОРАВ хляб,накиснат във водичка.Топките трябва да се разпиляват когато паднат на дъното,иначе гонят рибата ако станат на тесто.Ако искаш да ловиш на бял червей,трябва да направиш захранка със такъв.Много дебело излиза.

Не, че се заяждам revox а ма можеш ле да ми обясниш факта защо не ловите с тройки в периода фмарт до октомври

колега,нещо не си разбрал.Казах,че видях тройкаджийте как ги ловят.Аз си ловя там целогодишно само на троха.Купих си директен 9м специално заради Невестино и лебец на SENSAS.Още повече-аз търся само трофеите в дълбокото до стария мост...и ги намирам.А лятото бая кефали хванах на скакалец(на повърхността) докато скобара се чудеше дали да вземе.

O.К.. Извинявай ако съм те обидил но си помислих, че потдържаш тезата, че е възможно речната риба да кълве на гола тройка.
ами може,щото гледах един до мен дето ги съсипваше на гола тройка.Повечето риби бяха в устата.Включително няколко каракуди и една балканка.Ловеше с бяла тройка около 10 номер,като я скъса сложи червена и пак ги ловеше.После слагаше и сребристо манисто отгоре.