Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

СТАРИЯТ ИЛИ НОВИЯТ EXAGE
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
СТАРИЯТ ИЛИ НОВИЯТ EXAGE
Моето колебание се състои в следното, да ли да си взема старият SHIMANO EXAGE 3000 MHS-RA http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1742 или новият SHIMANO EXAGE 3000 SRB http://fish.shimano-eu.com/publish/cont ... ge_rb.html пак с мачова шпула. Разликата м/у двете макари е, че старата е с A-RB лагери -3бр., един ролков, и отношение 6.2/1 а новата е с 4-бр. S-SUS т.е. "shielded stainless steel" лагери и един ролков с отношение 5.2/1.
Почти съм решил, че ще взема старата, защото е по високооборотна и А-RB лагерите са по качествени и се използват при по високият клас макари на shimano, като Аspire, Technium fb и т.н.
На 21.02.2009 г. трядва най-късно да си взема, по точно тогава требе да има пари.
И някой има ли поглед в/у seido ra
Ще съм благодарен butnik ако драснеш някой ред.
Почти съм решил, че ще взема старата, защото е по високооборотна и А-RB лагерите са по качествени и се използват при по високият клас макари на shimano, като Аspire, Technium fb и т.н.
На 21.02.2009 г. трядва най-късно да си взема, по точно тогава требе да има пари.
От риба се връщам на риба ми се ходи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: СТАРИЯТ ИЛИ НОВИЯТ EXAGE
По моя преценка,темата няма да я местя.Купувай стария модел,мача изисква бърза макара.Много добро съотношение цена-качество.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- вече хвърля и на тежко
Нямам поглед върху новия модел, но ползвам стария - много е добър за парите си!kvkz написа:Моето колебание се състои в следното, да ли да си взема старият SHIMANO EXAGE 3000 MHS-RA http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1742 или новият SHIMANO EXAGE 3000 SRB http://fish.shimano-eu.com/publish/cont ... ge_rb.html пак с мачова шпула. Разликата м/у двете макари е, че старата е с A-RB лагери -3бр., един ролков, и отношение 6.2/1 а новата е с 4-бр. S-SUS т.е. "shielded stainless steel" лагери и един ролков с отношение 5.2/1.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
-
- научил се да хвърля
Здравей колега.kvkz написа: а новата е с 4-бр. S-SUS т.е. "shielded stainless steel" лагери и един ролков с отношение 5.2/1.
Колкото и пъти да погледна спецификацията на новия модел, все виждам 6,2:1

Говоря за модела "EXG3000SRB".
Свери си информацията

Успех!
-
- научил се да хвърля
Виж новият каталог на shimano за 2009 г., спецификацията на макарите "спецификация на макарите със заден аванс" може да си го дръпнеш по бързо от тук http://www.filstar.com/pdf/Bulgarian_Sh ... atalog.pdfЗдравей колега.
Колкото и пъти да погледна спецификацията на новия модел, все виждам 6,2:1
Говоря за модела "EXG3000SRB".
Свери си информацията
Успех!
Та макарката EXG3000SRB е с 5.2/1.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Според мен това е вярното http://fish.shimano-eu.com/publish/cont ... ge_rb.html На доста места виждам точно тези характеристики!
- pe6ev
- новобранец
- Обратна връзка:
колега аз имам наблюдения от стария модел ,който е по-високо оборотния .Макаричката е много добра ,единственото което имам като забележка е ,че усуква влакното доста и се правят уши.Аз предпочитам 5.2/1 това е моето мнение за макарите.
-
- научил се да хвърля
Най-накрая си купих макарка иначе казано стария exage 3000 MRA. Благодаря за изказаните мнения.
-
- сериозен играч
Новия ексейдж е 5.2/1.Вчера го въртях и си е толко ,а и толко си пише на кутията.Бях му хвърлил око и го бях взел,но като му видях оборотите и го върнах.Пак ще си взимам стария модел,който си е 6.2/1.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не е ли късно за това мнение.LynyrdSkynyrd написа:Новия ексейдж е 5.2/1.Вчера го въртях и си е толко ,а и толко си пише на кутията.Бях му хвърлил око и го бях взел,но като му видях оборотите и го върнах.Пак ще си взимам стария модел,който си е 6.2/1.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
Новия ексеидж 3000 е 6.2:1 а всички останали номера са 5.2:1,все пак които е решл да взиам такава макара и може да се докопа до стария да взима.Изпробвана е и е най- доброто за тея пари.LynyrdSkynyrd написа:Новия ексейдж е 5.2/1.Вчера го въртях и си е толко ,а и толко си пише на кутията.Бях му хвърлил око и го бях взел,но като му видях оборотите и го върнах.Пак ще си взимам стария модел,който си е 6.2/1.
-
- сериозен играч
Та така,последна информация която я видях с очите си и е проверена лично от мен вчера.Новия Ексейдж 3000 го има в два варианта с 5.2/1 и 6.2/1.На външен вид нямат никаква разлика ,а само оборотите са им различни,но на макарите никаде не пише с колко оборота са.Вчера ги въртях и двете.Така ,че като купувате новия Ексейдж вижте предварително с какви обороти е и не разчитайте само на информацията подадена от продавача,а завъртете и се убедете сами.Само да уточня,че вчера въртях и трите макари новият ексеидж 3000 с 5.2/1 и с 6.2/1 и старият ексейдж 3000 с 6.2/1.Информацията може и да е закъсняла,но по добре да я има от колкото колеги насочили се към този модел да се чудят с какви обороти е макарата.
Аз съм на същото мнение,но да си призная чесно доста ме блазни да изпробвам и новия,който е с един лагер повече(едва ли някой ще го усети този лагер) ,но с по дълбоки шпули, което за мен лично не е предимство.Batbozho написа:все пак които е решл да взиам такава макара и може да се докопа до стария да взима.Изпробвана е и е най- доброто за тея пари.

-
- научил се да хвърля
От декември миналата година до сега имам около 70 излета и макарката си работи прекрасно. Зимата я тармалачках на -17 градуса на Виница, дъжд я валя незнам колко пъти включително и вчера, вадил съм шарани от 1 до 10 кг. и не е мръднала. Няма луфтове, аванса е прекрасен, реди влакното перфектно, с една дума супер макарка за 130 лв. Сигурно по високите класове на shimano, stradic, super gtm, twin power са пъти по-добри, но старият exage за мене си е перфектен.
Та съм решил и другата макарка която ще си взема пак да е shimano, но тоя път няма да заложа на изпитана с времето макара, а нещо по ново като
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2643 размер 3000 или 4000 до към 200 лв. Да си окомплектовам фидера, че с тоя teben 500 дето съм му сложил се получава някак си тежка работа /да не остана неразбран, не плуя тебена даже бих изказал и за него суперлативи, но той е по като че ли за дънна въдица или за някоя пръчка за щука "тапа"/.
Та съм решил и другата макарка която ще си взема пак да е shimano, но тоя път няма да заложа на изпитана с времето макара, а нещо по ново като

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2643 размер 3000 или 4000 до към 200 лв. Да си окомплектовам фидера, че с тоя teben 500 дето съм му сложил се получава някак си тежка работа /да не остана неразбран, не плуя тебена даже бих изказал и за него суперлативи, но той е по като че ли за дънна въдица или за някоя пръчка за щука "тапа"/.