В дилема между 2 плетеняка

Модератор: sapuna

Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

В дилема между 2 плетеняка

Мнение от POPOV »

В голяма дилема съм заради избор на плетеняк. И в двата случая става въпрос за 20 либри издръжливост, ни по малко, за спининг. Въпроса е наистина кое от двете:
Изображение

ИЛИ:

Изображение

Като първото ми го препоръча Павката Иванов и му вярвам че е добро за спининг, но това което ме притеснява в случая е: не е ли много дебело 20 либровото, не слизам на по слабо!!! (ако е по-тънко от обикновен 20 либри Спайдър ще е супер). Прозрачни нишки ли са или има лек цвят? Трябва ми възможно най-тънко водещо се прозрачно (напълно такова все още няма).
За момента повече клоня към WHiplash Pro Cristal-a, нов модел, изключително тънко за здравината си и губещо се наистина доста добре под вода. Лошото е че е само 110 метра, докато ПИ-то е 150. Но и двете ми излизат на 1 съща цена.
Имам следния въпрос: става ли за спининг WHIPLASHA-a, чух доста позитиви ама засега нито един от спинингист???
ALIGATOR
новобранец
новобранец

Re: В дилема между 2 плетеняка

Мнение от ALIGATOR »

земи си корда бе :lol:
RED STAR
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Пропуснах да отбележа че диаметъра на WHIPLASH-a e 0.06.
А мисля да ползвам плетеняка за тежък спининг.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Аз мога да споделя това което знам за кристала.
Това влакно е почти невидимо при облачно време, НО при слънце рефлектирало силно и ударите намаляват с 99%.
Този извод не е от лични наблюдения а го четох в един немски форум и понеже исках да си взимам същото на Баркли.
След това ходих до два магазина и там продавачите ми обясниха същото. Въпреки ,че продават същия артикул не ми го препоръчаха въобще за слънчево време(а аз ходя за риба по принцип когато е хубаво времето). Така , че аз бих ползвал кристал влакно само при облачно време или при големи дълбочини където светлината е много малко.
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Е да в това спор няма. Въпроса е като качество и тънкост кое от двете е по добро и като приложение за спининг, все пак непрекъснато се мята, не е същото като при дънарки риболов.
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

За конкретният модел Пи лайн не мога да ти кажа нищо но недей се лъга за диаметъра на Уйплеша.
Колкото и да го меря с микромера, докато вземе да прескача тресчотката все го показва 0,13 мм!!!
Като се има в предвид че се е сплескало при меренето значи сигурно е някъде 0,17 мм.
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Аз ползвам WHiplash Pro Cristal от една година. Принципно е здраво, но годината беше много куца за мен, дори реших че е заради влакното и през Септември едва не го изхвърлих.... . Тази година ще го сменя със сигурност. Имайте предвид и това, че или покритието е много дебело или оплетката не е стегната, а може да е комбинация и от двете, но 0,10 мм се равнява приблизително на 0,20 мм! Относно здравината, не съм виждал друг плетеняк с по-сериозни показатели, но сигурно пак е някакъв тарикатлък :!: :?: :!:
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Иво Ломски написа:...Относно здравината, не съм виждал друг плетеняк с по-сериозни показатели, но сигурно пак е някакъв тарикатлък :!: :?: :!:
Аааа , нема тарикатлък значи никакъв ! Здравината му е такава преко сили до третият спинингов риболов ама за сметка на това пак след третият спининг дебелината му нараства реЗко :lol: :lol: :lol:

Иначе за онуй специално ИГК мога да заложа на Магарко левото ухо че в момента е най-доброто като съотношение цена/качество което може да се намери по световните риболовни бакалии :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Ей сега благодарение на колега вече имам мостра от 20 либрово ИГК и мога да кажа че наистина е по тънко WHIPLASH-a, макар и не толкова изчезващо под вода, но това е малък кахър. Прави впечатление освен много тънкия диаметър и силната засуканост на ИГК-то което ще води до по-малко сплесканост след известно време. Наистина е много добро. Предстои да го тествам след престой във вода как е видимоста му, но определено ще си взема такова. Ще пиша за резултата.

Вече го поръчах, определено ми харесва.
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

:lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”