Избор на спининг пръчка

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Panzer
новобранец
новобранец

Избор на спининг пръчка

Мнение от Panzer »

Колеги, помагайте при избора на пръчка. Харесал съм си този модел : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1150, но пък ми допадна и тази телескопична :http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1709. Не знам как се държителескопичната при водене на примамката , но ми хареса че е по лесна за транспортиране. Моля ви помагайте при избора със съвети. :D
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Избор на спининг пръчка

Мнение от Станимир Христов »

И аз я имах същата дилема колега НО моят съвет е НЕ взимаи теле защото докато настрои6 водачите и оправиш линията риболовът ще е свършил вече :) а и двуколенната е много по стабилна от телето.

Аз имам доста телескопични (макар и не за спининг) и никога повече няма да си взема , просто хамалогията в оправяне на водачите писва яко!!!
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

От това,което съм прочел във форума,когато става въпрос за евтина въдица,в повечето случаи препоръчват тази:
:arrow: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg
Ако искаш им хвърли едно око :wink:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

"Уникални" са въдиците дето си харесал , но , послушай Малкия Жоро ! Не си вземай прът под 2.70м. каквато и марка да е ! Най - добре 3 метров и забравяш за проблемите ! Акцията е твой избор , но 10 - 30 е чудесен среден диапазон ! Ако ти трябва за по-малки рибета може и 5-15/20 !

п.п. Не сме толкова богати та да купуваме евтини неща !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Панцере , кажи първо за какъв и къде основно спининг ще търсиш гега та да не се получават такива изказвания кат на Румбата ! Спининг гега за в БГ кат изключиме морски спининг , спининг по Дунав и на големи язовири над 2.70м. е мъка , да не говорим че в ценовият клас който си се спрял и над 2.40 си е мъка та тъй :wink: Кажи какво основно ще търсиш ( за риби говориме в случаят де :wink: ) и къде основно ще го търсиш :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Panzer
новобранец
новобранец

Мнение от Panzer »

Риби ... каквито има :D е основно за кефал и костур , затова съм се насочил към нещо средно 2,40 см предполагам че е добър вариант. На реки не съм ходил предимно на язовири и затворени водоеми. Не ми трябва някаква супер пръчка , но гледам да е по лекичка и средна акция за среден размер воблери. А и искам да знам от някои с личен опит спрямо телескопичните какво мисли, какви са недостатъците.
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

rumbata написа:"Уникални" са въдиците дето си харесал , но , послушай Малкия Жоро ! Не си вземай прът под 2.70м. каквато и марка да е ! Най - добре 3 метров и забравяш за проблемите ! Акцията е твой избор , но 10 - 30 е чудесен среден диапазон ! Ако ти трябва за по-малки рибета може и 5-15/20 !

п.п. Не сме толкова богати та да купуваме евтини неща !
Къртиш мивки, браат.....
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:oops: :oops: :oops: Панцер , не чети и не вземай под внимание , мойто мнение /съвет/ , явно не разбирам от спининг ! Извинявам се на разбиращите за некомпетентното си мнение ! :oops:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Румба , баси и самокритиката къде си си отпрал ! Недей тъй ! Прекалената самокритика + малце критика отвреме на време води или до депресия или до криза на средната възръст което си е кофти ама отсекъде :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

rumbata написа: Панцер , не чети и не вземай под внимание , мойто мнение /съвет/ , явно не разбирам от спининг ! Извинявам се на разбиращите за некомпетентното си мнение
Румба нема кво да се извиняваш на разбиращите,те в този форум са 99% от регистрираните.Разбирачите са много,''можещите са малко'' .
То и аз разбирам от футбол ама ''не-мога'' да го играя. :D

В спининг-риболова няма критерии,има резултати. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Бай Стояне , явно имаме много различно виждане за спининга с много хора ! Това дето го написах го установих опитно , без да съм чел книжки и гледал филми ! От къде да знам /без да е уточнил / за какво му трябва спининг , то било за кленчета - педярчета и костурчета на малки локви ! Аз знам ,че лекия /UL & L/ спининг е по труден от нормалния и да го практикуваш на река с къса пръчка е преключение ! Това дето Павката го отхвърля като "място -избор" е точно там дето аз ходя /Дунав , Огоста , Искър/ а за там .....! Сега се загледах по едни филми дето Марко ги представя и установих , че много неща са както ги правя , но други при мен са неприложими /от Русия / е , ще пробвам и това дето съм видял и няма да пиша , ще вземе да ме обвини някой в неистини !

П.П. Приемам малки критики за да избегна кризата на средната възраст ! :smt044 :smt044 :smt044
Последно промяна от Румбата на Нед Фев 08, 2009 6:58 pm, променено общо 1 път.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Трънци ама аиде .....
Изображение
Изображение Изображение
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Румба и аз за тва говоря бе приятелю.А сега некой от разбирачите,можештите и знаещите да ми каже ,с каква пръчка,макара и плетеняк требва да съм обурудван за да хвана ей тия хайванчета.А пък после ще сравняваме ,какъв ,какво, как,къде,икога. :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: Изображение
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Колега те тия мязат умрели и изхвърлени от течението :) Я си кажи сега че не си ги фанал ами си ги посабрал :)
Изображение
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”