Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Зарган и илария

Мнение от liubak »

Моряка написа:Добре дошъл :smt023 Пожелавам ти да споделяш успешни.....Е и кажи нещо за заргана :wink:
Засега правя само такъми :P
Чак към април месец смятам да ходя ,сега съм малко зает :)

Сполучлива ли е комбинацията повод от "Fluorcarbon" на фирма "Dam-tectan" 0.16мм и кукички "Gamakatsu" 12номер?
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

liubak написа: Сполучлива ли е комбинацията повод от "Fluorcarbon" на фирма "Dam-tectan" 0.16мм и кукички "Gamakatsu" 12номер?
Да разбира се,такъмите са важни :wink: И не по темата,ама ми хареса едно изказване на човека преправил Уиндоса на който съм аз"Учете се да работите с програмите,а не да колекционирате най-новите им версии" :wink:
А сега де? :roll:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

liubak написа:Здравейте колеги ,нов съм във форума честита ви нова година и много успехи.
Моля да бъда извинен ако допускам грешки във мойте мнения или теми :)
Засега още се уча и скоро ще участвам активно във темите :P
От Варна съм и ходя обикновено на вълнолома и по буните за риба.
Добре дошъл,малко по-надолу има тема "БОМБАРДИ И ВЛАКНА'',мисля,че е точно за теб,прочети я от началото.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
flying7777
новобранец
новобранец

Мнение от flying7777 »

Гледам тука из нет-а едни примамки и си мисля как ли ще действат на заргана....ако има някой пробвал или дочул за такива проби може да сподели....
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0321545641
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Нещо не им се нравят на нашите заргани изкуствените примамки. Пробвал съм изкуствени червеи и нещата не вървят,а бяха обилно заляти с всякакви морски миризми. Ако все пак обаче някой колега е имал успехи,ще ми е интересно да науча,как, и с какви изкуствени примамки ги е постигнал.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Брееее,пък аз си мислех че тази тема ще си почине до към края на април :lol: :lol: :smt006 :smt006
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

С този силикон колега шансът ти е равен на инцидент с зарганата. Това е доста махнаджийска риба ако си забелязъл м. червей е най доброто средство. Тя и на торен и на бял и на белена скарида взема но процентно погледнато е 1 към 5 за морския. По добре си купи с парите си мисина хубава или куки но не ги хвърляй на вятъра.
flying7777
новобранец
новобранец

Мнение от flying7777 »

Помислих си че може да има резултат различен от този при силиконовите червеи, защото все пак примамките приличат на ува-та по форма и по цвят(едната от тях), а това е една от основните и храни, а не червеите и скариди. Това е мое предположение, какво мисли заргана по този въпрос е друго нещо:)
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

flying7777 написа:Помислих си че може да има резултат различен от този при силиконовите червеи, защото все пак примамките приличат на ува-та по форма и по цвят(едната от тях), а това е една от основните и храни, а не червеите и скариди. Това е мое предположение, какво мисли заргана по този въпрос е друго нещо:)
Интересна работа е тази риба,уж е в горните слоеве,а зема най-добре на червей,което няма логика!Дали защото така сме я научили?В Украйна я ловят на хляб на тапа или плувка..а де?Аз съм пробвал на цаца,но когато пробвах около мен и на червей не вадеха,така че не знам дали може да бъде успешна такава стръв.В Гърция някои я ловят на собствен ем,други пък с едни копринени нишки без кука в червен и жълт цвят.Според мен всички тези видове стръв и такъми може да се окажат отдачни ако има голям пасаж,дори и силиконовите рибки,за които колегата пита.Аз есента имах няколко случая когато набарах голям пасаж,и рибата вземаше на почти гола кука,така че в такива моменти защо да не взема и на други видове стръв и примамки.
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Mi7chell написа: Интересна работа е тази риба,уж е в горните слоеве,а зема най-добре на червей,което няма логика!
Е да ама заргана,както и сафрида не се движат само на повърхноста.А и червея е лесна и вкусна плячка,Ува ,трицона и др.бегат бързо :D
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Моряка написа:Е да ама заргана,както и сафрида не се движат само на повърхноста.А и червея е лесна и вкусна плячка,Ува ,трицона и др.бегат бързо :D
Мхм ама червея е под земята,а заргана има финна моцунка и едва ли може да рови.
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Mi7chell написа:
Моряка написа:Е да ама заргана,както и сафрида не се движат само на повърхноста.А и червея е лесна и вкусна плячка,Ува ,трицона и др.бегат бързо :D
Мхм ама червея е под земята,а заргана има финна моцунка и едва ли може да рови.
Е значи е нещо като специалитет(трудно достижим) :lol: :lol: :lol: Не забравяй,че като вадиш миди с гагам на камък горе има и дребни морски червеи :wink:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Моряка написа:Е значи е нещо като специалитет(трудно достижим) :lol: :lol: :lol: Не забравяй,че като вадиш миди с гагам на камък горе има и дребни морски червеи :wink:
И това го има.
Зарганолог
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Към колегите от Варна да ви попитам. Някой пробвал ли е по това време на изтекалото на ТЕЦ там кадето тралят кефала. На бомбарда някой пробвал ли е че ми се върти нещо в главата тя рибата щом се върти там не яде ли???????
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

maximof написа:Някой пробвал ли е по това време на изтекалото на ТЕЦ там кадето тралят кефала.
На 500м около " устието", риболова е забранен.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”