Вирбели

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

rytmiks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Вирбели

Мнение от rytmiks »

Накой може ли да ми каже кои вирбели са наистина хубави и вършат работа. Ще си купувам хубаво влакно 0.20 и не искам да го опропастя . Обикновенно ловя кефал на рибка и като изтеглям рибката яко се усуква влакното .Гледам има и тройни вирбели, даже с лагер но са май големи :smt026
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Какво ти пречи че е голям вирбела ако растоянието между куката и вирбела е над 50см нема да имаш проблеми и все пак не си зимай сомаджийски аз лично ползвам номер 8 за шаранови риби на робинсон с лагер не са никак големи...а за кефал номер 12 с лагерче ще ти свърши идеална работа на Робинсон ако има някаде в твоя град да се продава такава марка !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Адски ме кефи този риболов- кефал на рибка :!:
Есенно време си имам 2-3 рекички на които риболовствам по този метод.За стръв-виолетка..според мен е най-резултатна.
Линията ми се състои от стиропорена плувка..тумбеста...около 2 грама....и в зависимост от дълбочината утежнявам линията като се старая съчмите да са максимално далеко от куката със стръвта...А по повод вирбелите, наистина най-добрият вариант са лагерованите.
Имало е и случаи, при които сум предпочитал навместо утежнение слагам един след друг дори два вирбела по-голям номер.Не ми се е отразявало на кълването изобщо.
rytmiks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rytmiks »

Е риболова на кефал си е един от най предизвикателните :D
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”