Моля за съвет- какво влакно да си взема за директния...
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Моля за съвет- какво влакно да си взема за директния...
Така е ние парадираме,защото съм дал над хиляда лева за плувки,а не ловя със стиропор.Тия "тъпи "консумативи са карали много риболовци да гледат с насълзени очи като влезна в дълга серия-гол след гол.А и кефа цена няма.За директен ползвам RBS на Colmic,и 007 на Sarfix,но предпочитам Колмика.При местене на съчми ,при възел и още други "аркади" си остава бе з наранявания и се държи "мъжката" в битки с големи и силни риби.Не съм привърженик на евтините влакна,имам предубеждения към тях.Въпреки ,че ползвам понякога от тях,особено на Марица при наличието на закачки,но само за поводи.INCUBUS написа:Нещо си в грешка,ама ....простено да ти е.Сал един съм - INCUBUS,и не съм колегата,поставил въпроса.А за странното отношение едно ще ти река-издигането в култ на таквиз тъпи консумативи като куки,влакна,плувки ,пръчки и още там с квото парадираш,не ти прави чест-ама никак.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Да събудя малко темата с едно много правилно мнение на колега CrossFire спрямо влакно предложено от мен.CrossFire написа:Колега може да се обидиш,но моето мнение за горепосоченото влакно от теб е "БОМБОК"kRaikkonen написа:Препоръчвам ти на BrowninG едно много добро влакно за поводи 0.091мм до 0.8кг-CENIT'AN.
Вадил съм риби по 600гр без проблем.![]()
Ползвал съм го и след това съм го разглеждал в друг магазин,седи като нахапано,много е лабо и лесно се къдри.
Не знам влакното ли беше старо или просто си е боклук, но никога не си копувайте CENIT'AN на BrowninG

Първоначалните ми впечатления бяха добри, но в последствие се оказа пълен боклук това влакно.

-
- сериозен играч
ЧЕтох , четох ... ама..
Пичове!? Едно време като ловях на директен най-много ядове съм брал при риболов на малка дълбочина .Тогава въпреки внимаването при липса на риба понякога се случва да изстрелям плувката нагоре.Е 2-3 такива случки на излет с омотаване и късане са много неприятни.Та в този ред на мисли ползването на малко по дебело влакно от порядъка на 14-15-16 не е ли по добре.И с по дълаг повод... А нали флуорокарбона беше по твърд.Вярно че не е ефтин ама ако се абстрахираме от цената като качества удачен ли е за основно ?А?
Пичове!? Едно време като ловях на директен най-много ядове съм брал при риболов на малка дълбочина .Тогава въпреки внимаването при липса на риба понякога се случва да изстрелям плувката нагоре.Е 2-3 такива случки на излет с омотаване и късане са много неприятни.Та в този ред на мисли ползването на малко по дебело влакно от порядъка на 14-15-16 не е ли по добре.И с по дълаг повод... А нали флуорокарбона беше по твърд.Вярно че не е ефтин ама ако се абстрахираме от цената като качества удачен ли е за основно ?А?

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- кандидат преподавател
Бутник,изключително голяма ти е заблудата да си мерим похарчените хилядарки за такъми-или мислиш че със строителния си гурбет си хванал господ за шлифера?Не е така,млади човече.И плувки,и пръчки ,и корди имам за повече пари от теб.Спокойно,нито съм състезател,нито претендирам за титлата на многовидов риболовен всезнайко.И ако ти възприемаш риболова като състезание и начин да си изградиш имидж и да завоюваш авторитет с парадирането колко пари си похарчил за такъми,винаги бъди сигурен,че има други,които са си изградили имиджа с друго,спечелили са пари по по-интелигентен начин и са ги похарчили по-добре от тебе - и за такъми,и за удоволствия,до които никога няма да допреш,а и риболова за мен и тях не е за налагане над другите,а за релакс и удоволствие.Като не му хващащ края с какви хора общуваш,ми питай познатите си,може и Борката в Смолян.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не знам кой е тъпия консумативите или ...и не ми прави сметка на гурбета,а не съм бил нито строител там нито на гурбет.Мълчи си по-добре,ясен ли съм.Нямам време сега да ти снимам само плувките,кво се занимавам с.Придържай се към темата,ако искаш някакви обяснения на лични.И прати много поздрави на Борката от мен,сигурно ще се чудиш от къде го познавам ли.А сега отивам на гурбет,INCUBUS написа:Нещо си в грешка,ама ....простено да ти е.Сал един съм - INCUBUS,и не съм колегата,поставил въпроса.А за странното отношение едно ще ти река-издигането в култ на таквиз тъпи консумативи като куки,влакна,плувки ,пръчки и още там с квото парадираш,не ти прави чест-ама никак.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За поводи Xilo 10.5 .Основно RBS 12.5 на Colmic.

Наскоро си взех ето това влакно за поводи и първите ми впечатления са повече от добри

Изключително точен размер и много добри характеристики. Цената му е около 10лв. за 50 метра. Ако някой друг има поглед в/у качествата му, нека сподели.

Изключително точен размер и много добри характеристики. Цената му е около 10лв. за 50 метра. Ако някой друг има поглед в/у качествата му, нека сподели.
-
- учете се от него
Аз имам поглед- перфектно влакно, ползвал съм го за поводи 3-4 години
Сега не го ползвам по простата причина че в Карлово никога не го е имало по магазините 
п.п. мисля че е на "Мавер".

п.п. мисля че е на "Мавер".
Аз пък от как Центана на Браунинг ме издъни (гледам че съм го препоръчвал на 2-ра страница в темата
ама вече съжалявам за това) съм само със Sufix Super Tippet. По малко от 2 лева за 30 метра. Абсолютно точен размер. Няма усукване и накъдряне. Просто перфектно за тия пари както за основна линия така и за повод. Ползвам размери от 0.10 до 0.16, както за директния и за щеката така и за поводи на фидера.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- научил се да хвърля

Много е добро, тествал съм го на възел и е супер издръжливо, ползвам си го за основно на директния и за повод на фидера. Цвета му е светло зелен.
Действително е много добро и здраво, но не отговаря на размера-0.16мм. всъщност е 0.18мм. Поне това показа микрометъраmoholovka написа:много е добро, тествал съм го на възел и е супер издръжливо, ползвам си го за основно на директния и за повод на фидера. Цвета му е светло зелен.