Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

малко инфо за едно езерце
Модератор: sapuna
- yancho
- ще става разбирач
малко инфо за едно езерце
здравейте колеги, много често ми се налага да пътувам до Смолян за около по 2-3 дни и съм си набелязъл едно езерце. На влизане в града от към Пампорово се пада в дясно точно до хотелите, не е много голямо но е много привлекателно и сега като нее вече замръзнало ми се иска да го преслушам, но не знам каква риба да търся там и на каква стръв да пробвам,мислех си да пробвам на блесна да видя какво ще излезе. Ако има някой който е ходил там нека да сподели или най-добре ако има колеги от Смолян ако може да хвърлят малко светлина по въпроса
благодаря предварително
благодаря предварително
- Румбата
- разбира нещата
Re: малко инфо за едно езерце

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- ще става разбирач
Миналата година,бяхме на екскурзия из родопите.Къде ли не бяхме та си носех и една две въдици.
На влизане от Пампорово към Смолян бяхме вече доста гладни,а ние си носехме сандвичи консерви
и т н т.Когато видях въпросното езеро ,реших ,че това е подходящото място за спирка и хапване та
докато децатя похапваха аз повъртях една две въртящи блеснички ама нямах пипване,отсреща
имаше и друг колега.Това е, има ли риба незнам
На влизане от Пампорово към Смолян бяхме вече доста гладни,а ние си носехме сандвичи консерви
и т н т.Когато видях въпросното езеро ,реших ,че това е подходящото място за спирка и хапване та
докато децатя похапваха аз повъртях една две въртящи блеснички ама нямах пипване,отсреща
имаше и друг колега.Това е, има ли риба незнам
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
-
- кандидат преподавател
Сега виждам темата и отговарям-на блесна няма смисъл,през зимата при незамръзнала вода и слънчево време в езерото,пенсионерите се забавляват с фин такъм на плувка и стръв кус-кус,пинки или омесен хляб,като ловят бабушки с размера на ракиена чашка от малките "филджанчета".Друго няма.Теоретично,би трябвало да има останал по някой толстолоб и шаран там,но...Не е зарибявано,не се и пази - под общия режим е,т.е.да имаш риболовен билет,ама проверка не е правена от години.
- yancho
- ще става разбирач
колега мерси за изчерпателния отговор от който ми стана ясно,че няма смисъл да ходя на това езерцеINCUBUS написа:Сега виждам темата и отговарям-на блесна няма смисъл,през зимата при незамръзнала вода и слънчево време в езерото,пенсионерите се забавляват с фин такъм на плувка и стръв кус-кус,пинки или омесен хляб,като ловят бабушки с размера на ракиена чашка от малките "филджанчета".Друго няма.Теоретично,би трябвало да има останал по някой толстолоб и шаран там,но...Не е зарибявано,не се и пази - под общия режим е,т.е.да имаш риболовен билет,ама проверка не е правена от години.
а ще може ли да ме насочиш каде в Смолян мога да загубя малко време в риболов
благодаря предварително
-
- кандидат преподавател
Колега yancho,сега през зимата непосредствено около Смолян няма къде да се направи дори бледо подобие на риболов.Ако при идванията си оставаш поне едно денонощие и имаш през него свободно време,мога да те заведа на нещо подобно на риболов в зоната 25-60 км от Смолян /изключвам бройлерната пъстърва в с.Смилян,която може и на блесна да се лови,на 18 км е/.Иначе за риболов през зимата пътуваме на по 100-120 км и си трябва цял ден.