каква захранка се прави за лин?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

каква захранка се прави за лин?

Мнение от vladi_ »

Здравеите изкам да ви попитам каква захранка да правя за лина.Защото вече се затопля времето и би трябвало и тои да тръгва вече.
Досега аз правя храхилка от сварено жито и киоспе и хляб всичкото го обърквам и го хвърлям.
Вапросам ми е трябва ли да се слага нешто по специялни и ако трябва какво????
боби фишер
новобранец
новобранец

Мнение от боби фишер »

Накълцани торни червеи
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

Ми аз това сам го пробвал нo със живи цели червей и както са с торта ги правя ня топки и хвърлям.Наистина събират се и линове но и много слънчевки. И с накълцани сам пробвал но пак се събурат много слънчевки.Трябва ми нещо което дане събира и слънчевките.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Имам една статия за подхранка за лин.Обещавам тази вечер да я намеря и да я напиша във форума!
Тази риба досега не ми е приоритетна, но това което съм чел като за подходяща подхранка и това, което ползваш мисля, че е мн добре.Но все пак ще потърся статията.Писана е във веснтник "На дъно и на плувка".Ако го четеш редовно-кажи да не ровя.
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

Краси ами не не го чета. Ако можеш потърси и на пиши ще съм ти много благодарен.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

vladi_ написа:Краси ами не не го чета. Ако можеш потърси и на пиши ще съм ти много благодарен.
Нп братче....може и утре да е.....но ще гледам да я намеря темата.Ако в Павликени има това списание-препоръчвам ти го!!!4-та година го чета.Има на какво да те научи...С условие, че после упражняваш де :!: :D
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

ами ок не бързам има време още не съм почнал да го ловя защото не са тръгнали още . Ами неможе да го няма аз даже го гледах веднъж но така и не си го купих не видях нещо интересно поне в онзи брой.:)
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Колкото по- често ходиш на риба- толкова по- често ще ти се ходи на риба и толкова по- интересно ще ти е списанието. В интерес на истината досега не съм имал неинтересно и недочетено! Напред, науката е слънце!, което идва с четенето! УСПЕХ!
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

vladi_ написа:ами ... не видях нещо интересно поне в онзи брой.:)
Не че съм рекламно лице на списанието...но повярвай ми, във всеки брой има какво да се прочете,хем интересно,хем да ни е от полза.Преди време,ходех за риба с 0.30....плувка като морска шамандура..кука номер 5 директно вързана и оловото за утежнение...на 5 см от куката, която бе в най-честите случаи директно вързана....Е...бих казал, че това списание ми отвори очите за много неща при риболова на плувка и сега...горе-долу ме бива :D
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Van Helsing написа:Колкото по- често ходиш на риба- толкова по- често ще ти се ходи на риба и толкова по- интересно ще ти е списанието. В интерес на истината досега не съм имал неинтересно и недочетено! Напред, науката е слънце!, което идва с четенето! УСПЕХ!
Писал съм едновременно с теб колега!Поздравявам за поста ти!Супер правилен и конкретен! :D
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Колеги, без да я приемате като меродавна ето ви една рецепта: церевично брашно и извара. Правиш малки топчета и ги пускаш в дупките из шавара без много да пляскате.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

От модератор на форум за подхранките в "манията" едва ли може да се очаква НЕмеродавно мнение...така че всичко казано от теб трябва да си го помним.
Има ли значение съотношението....и досега ти как си я приготвял?
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Ползвана е в много малки количества, предимно за риболов по дупките из шавара. Смесвай ги, така че да се получи топче за мятане. Топчетата да бъдат колкото орех. Изварата не трябва да бъде осолявана.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

Мерси на всички :) и това с изварата ще го пробвам нетременно.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Влади....глей ся..:)
Намерих статията...става дума обаче за дънни монтажи.Доста е обширна и ще цитирам автора по повод подхранката.
Цитирам:"Основното количество на моята захранка-това е смляната суха храна за кучета,която съдържа соя и месно брашно.На водоема аз омесвам храната, след което добавям към нея сварена царевица,коноп и печен овес.Зърната на овеса се варят, докато потъмнеят, а след това смилам с миксер.Освен това аз добавям към сместа и гранули за пъстърва,мека царевица както и счупени протеинови топчета.Във водата, с която разбърквам подхранката,слагам и чаена лъжичка подсладител.Балансираното количество на захранката е важен детайл.Ако недохраниш, линовоте не ще успеят да се адаптират към предложената им храна.Ако ги прехраниш, рибите няма да вземат стръвта на куката."
Сам остава да намериш подходящия баланс за водоема на който ходиш за лин.
Дано съм ти помогнал.
Успех в риболова!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”