Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Отново болни
Модератор: dantho.mihov
- Виктор71
- ще става разбирач
Отново болни
привет колеги искам да попитам някои да се е разболявал от скарлатина . понеже детето вече е болно та ми и интересно да разбера да ли някои има подобен случаи . докторката каза 10 дена карантита . и понеже съм си касметлия та сигурно и мене ще ме зарази ТОЧНО като миналата година когато беше шванала шарка и аз изкарах тогава 40 дена вкъщи .
п.п извинете ме ако темата не ви допада но аз се притесних .......малко щото съм си вече на години

п.п извинете ме ако темата не ви допада но аз се притесних .......малко щото съм си вече на години

Бъдете здрави за риболов
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Отново болни
Няма страшно и аз карах варицела на 31г.,е малко е по-кофти от при децата.В наща детска имаше варицела преди Нова година ,та и мойта дъщеря я искара.Но,ако не си карал скарлатина ,трябва да очакваш включване или да се пазиш ,което е трудно.Аз си мислех ,че съм ги карал всички,но не,затова виж ако имаш картон от училище коя си карал.
Всичко може,но не всеки го можe.

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Всички видове шарка повтарят изключително трудно.Веднъж ако си ги минал шанса да те чукнат повторно е малък.Само гледай да няма и заушки,че тогава ще е кофти.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За сьжаление скарлатина и шарка нямат нищо общо.
Като мальк сьм карал скарлатина,и изпаднал в заблуда си мислех че е вид шарка.Да ама не сега сьм на 32,и преди 2 месеца малкия ми лепна шарка
Ходих на доктор и му викам че сьм карал скарлатина,пьк тои ми вика честито до 20 дена ще караш и шарка.На 14ден ме лепна.
За скарлатината маи няма отьрване ако си близо до болния,при мен имаше карантина и червен крьст даже ми бяха сложили на вратата,все едно има прокажен
Като мальк сьм карал скарлатина,и изпаднал в заблуда си мислех че е вид шарка.Да ама не сега сьм на 32,и преди 2 месеца малкия ми лепна шарка

За скарлатината маи няма отьрване ако си близо до болния,при мен имаше карантина и червен крьст даже ми бяха сложили на вратата,все едно има прокажен

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Абе ,скарлатината си е баш шарка,всичко важи за нея както за другите шарки.
http://www.pramed.com/scarlatina.htm
http://www.pramed.com/scarlatina.htm
Всичко може,но не всеки го можe.

- Виктор71
- ще става разбирач
колега това звучи притеснително и то доста .
п.п благодаря за информацията
п.п благодаря за информацията
Бъдете здрави за риболов
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега само да ти кажа, че ако си пииваш по едно сека вечер нема барнеш скарлатина!!!:drinkers: Алкохола убивал бацила 

-
- кандидат преподавател
Викторе,няма страшно-децата,колкото са по-малки,изкарват шарките и скарлатината толкова по-леко.После си изграждат имунитет за цял живот срещу тези заболявания.Проблем би възникнал за теб или съпругата ти,ако като малки сте се разминали с някоя от тези зарази.На години след 18,тези болести протичат доста по-тежко-с болки в гърлото,температури,непоносим сърбеж в зоната на обривите,не дай си боже при варицелата например да премине в херпес зостер /причинителят е един и същ/.Не съм доктор,ама ми е минало пред очите всичко това-че и аз го отнесох на 28 години,студент 4-ти курс,от такова детско заболяване ме затвориха 9 дни в Инфекциозна болница-София,та ми объркаха лятната сесия и изобщо видях бял вълк по пладне.
kolega limoni sis korata kolkoto mozes
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Малце си у грешка за скарлатината....повтаря те кога си иска и няма имунитет. Значи трябва си специалист и контролни прегледи за бъбреци и сърце - ако се наложи.INCUBUS написа:После си изграждат имунитет за цял живот
Не се шашкай...- обикновенно минава леко- особенно при деца , но не си правете експерименти - пеницилин 10 дена и на двайстия кръв, урина и гърлен секрет (не по- малко от три дена след спиране на антибиотика) - и те така ..... колкото по-рано я диагностицирате - толкова по-добре
Внимавайте , че симптомите са близки до мононуклеозата , а лечението много рзлично

Различават ги само утайката и гърления секрет

Бързо оздравяване