Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Някой хващал ли е хищник на тази жабка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Някой хващал ли е хищник на тази жабка
Пукал съм ги,сом,бяла риба,кефал,щука,универсална стръв.bowhunter написа:Интересува ме дали някой е имал успех на тази примамка.
http://prikachi.com/files/620264C.jpg

И аз имам една ,но не съм я пробвал още.

За щука може и да стане.

За щука може и да стане.

TICA FAN
Опааа,направих грешка,мислех,че става дума за жива,извинявайте,недочел,виноватbowhunter написа:Интересува ме дали някой е имал успех на тази примамка.
http://prikachi.com/files/620264C.jpg

ама тази дето съм я пуснал май плува само горе нещо като попер е май. или се бъркам?
-
- ще става разбирач
bowhunter написа:ама тази дето съм я пуснал май плува само горе нещо като попер е май. или се бъркам?
Общото между посочената жабка и попера е това,че и двете примамки влизат в клас ,,повърхностни примамки,,.
Твоята жабка се пълни в вода през нарочен отвор,което осигурява тегло,разбирай - дистанция, и се води с придърпване по обрасла водна повърхност..Например,замяташ я върху водните лилии,роголиста или прочие воден треволяк, и с леки движения придърпваш по повърхността..Като стигнеш до ,,огледало,прозорец,, в растителността, оставяш я бавно да пропадне в него и с изпъната линия очакваш кълвино!
Това е идеята в общи линии..Има данни за добър интерес на щуките към тази примамка,но също така има и отзиви за доста малка резултативност на примамката,сиреч - дава много гелета..
Примамката,която показва Sony принципно е по-различна и предполага монтаж на офсетна кука или кука с някакъв протектор, докато при твоята жабка ,самото надуто и изпълнено с вода телце на примамката играе ролята на протектор за оригиналната кука-двойник.
Поздрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Имам подобна примамка от около три години. До момента ми се е отчела на два вида хищници, хванати при риболов в чужбина.bowhunter написа:Интересува ме дали някой е имал успех на тази примамка
У нас засега нямам уловена риба на този жабок, въпреки че съм го хвърлял на много и различни места.

.........!
- stancom
- ще става разбирач
Митак гелетата маи идват, както и при другите повърхностни примамки, от избързване при засичане, подведени от зрелищната атака. При мен се появи друг проблем, след първата уловена щучка (около 700г) беше порядъчно надъвкана и не можеше вече да се пълни.Речния човек написа: Общото между посочената жабка и попера е това,че и двете примамки влизат в клас ,,повърхностни примамки,,.
Твоята жабка се пълни в вода през нарочен отвор,което осигурява тегло,разбирай - дистанция, и се води с придърпване по обрасла водна повърхност..Например,замяташ я върху водните лилии,роголиста или прочие воден треволяк, и с леки движения придърпваш по повърхността..Като стигнеш до ,,огледало,прозорец,, в растителността, оставяш я бавно да пропадне в него и с изпъната линия очакваш кълвино!
Това е идеята в общи линии..Има данни за добър интерес на щуките към тази примамка,но също така има и отзиви за доста малка резултативност на примамката,сиреч - дава много гелета.
Поздрави!
-
- ще става разбирач
stancom написа: Митак гелетата маи идват, както и при другите повърхностни примамки, от избързване при засичане, подведени от зрелищната атака. При мен се появи друг проблем, след първата уловена щучка (около 700г) беше порядъчно надъвкана и не можеше вече да се пълни.
Избързването при засичане е класическа грешка за този род примамки и не нея имам предвид..По-скоро конструкцията на примамката е такава,че толерира доста гелета,за разлика от един прост глайдер с открита кука,който изпълнява същата роля..

Поздрави!