Някой хващал ли е хищник на тази жабка

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
bowhunter
новобранец
новобранец

Някой хващал ли е хищник на тази жабка

Мнение от bowhunter »

Интересува ме дали някой е имал успех на тази примамка.

http://prikachi.com/files/620264C.jpg
петър василев

Re: Някой хващал ли е хищник на тази жабка

Мнение от петър василев »

bowhunter написа:Интересува ме дали някой е имал успех на тази примамка.

Пукал съм ги,сом,бяла риба,кефал,щука,универсална стръв. :wink:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

И аз имам една ,но не съм я пробвал още.
Изображение
За щука може и да стане. :roll:
TICA FAN
петър василев

Мнение от петър василев »

bowhunter написа:Интересува ме дали някой е имал успех на тази примамка.

Опааа,направих грешка,мислех,че става дума за жива,извинявайте,недочел,виноват :(
Аватар
bowhunter
новобранец
новобранец

Мнение от bowhunter »

ама тази дето съм я пуснал май плува само горе нещо като попер е май. или се бъркам?
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

bowhunter написа:ама тази дето съм я пуснал май плува само горе нещо като попер е май. или се бъркам?

Общото между посочената жабка и попера е това,че и двете примамки влизат в клас ,,повърхностни примамки,,.

Твоята жабка се пълни в вода през нарочен отвор,което осигурява тегло,разбирай - дистанция, и се води с придърпване по обрасла водна повърхност..Например,замяташ я върху водните лилии,роголиста или прочие воден треволяк, и с леки движения придърпваш по повърхността..Като стигнеш до ,,огледало,прозорец,, в растителността, оставяш я бавно да пропадне в него и с изпъната линия очакваш кълвино!
Това е идеята в общи линии..Има данни за добър интерес на щуките към тази примамка,но също така има и отзиви за доста малка резултативност на примамката,сиреч - дава много гелета..

Примамката,която показва Sony принципно е по-различна и предполага монтаж на офсетна кука или кука с някакъв протектор, докато при твоята жабка ,самото надуто и изпълнено с вода телце на примамката играе ролята на протектор за оригиналната кука-двойник.

Поздрави!
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

bowhunter написа:Интересува ме дали някой е имал успех на тази примамка
Имам подобна примамка от около три години. До момента ми се е отчела на два вида хищници, хванати при риболов в чужбина.
У нас засега нямам уловена риба на този жабок, въпреки че съм го хвърлял на много и различни места. :)
.........!
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Речния човек написа: Общото между посочената жабка и попера е това,че и двете примамки влизат в клас ,,повърхностни примамки,,.

Твоята жабка се пълни в вода през нарочен отвор,което осигурява тегло,разбирай - дистанция, и се води с придърпване по обрасла водна повърхност..Например,замяташ я върху водните лилии,роголиста или прочие воден треволяк, и с леки движения придърпваш по повърхността..Като стигнеш до ,,огледало,прозорец,, в растителността, оставяш я бавно да пропадне в него и с изпъната линия очакваш кълвино!
Това е идеята в общи линии..Има данни за добър интерес на щуките към тази примамка,но също така има и отзиви за доста малка резултативност на примамката,сиреч - дава много гелета.

Поздрави!
Митак гелетата маи идват, както и при другите повърхностни примамки, от избързване при засичане, подведени от зрелищната атака. При мен се появи друг проблем, след първата уловена щучка (около 700г) беше порядъчно надъвкана и не можеше вече да се пълни.
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

stancom написа: Митак гелетата маи идват, както и при другите повърхностни примамки, от избързване при засичане, подведени от зрелищната атака. При мен се появи друг проблем, след първата уловена щучка (около 700г) беше порядъчно надъвкана и не можеше вече да се пълни.

Избързването при засичане е класическа грешка за този род примамки и не нея имам предвид..По-скоро конструкцията на примамката е такава,че толерира доста гелета,за разлика от един прост глайдер с открита кука,който изпълнява същата роля.. :roll: Все пак статистиката ми с точно тази жабка е повече от скромна и мисля да не прибързвам с изводите.Дано имам време тази година да си я похарча с кеф жабката,още повече,че си я купих на сгода.. :mrgreen:

Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”