Кажете как да си оправя боло-то

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
pushkata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Кажете как да си оправя боло-то

Мнение от pushkata »

Имам една пръчка Tipica - lineaeffe - 5м., ама наи долната секция съм я спукал (по дължината - сигурно е към 15-20 см пуканатината). засега съм махнал внимателно лака и сум я залепил с поксипол, и отгоре изолирбанд , ама ми се струва че пак ще поддаде, особено при замятане. Кажете к'во мога да направя?
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Слага се вътрешна втулка, а отвън се навива тънък конец много плътно. Преди това махни всякакви лакове и лепила. Накрая конеца се маже с каноконлит или лак. Това ти го казвам по принцип как става, но детайлите само масторите си ги знаят. После на ремонтираното място няма чупене.
От Въча по-хубав няма.
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Кажете как да си оправя боло-то

Мнение от bingofish »

pushkata написа:Имам една пръчка Tipica - lineaeffe - 5м., ама наи долната секция съм я спукал (по дължината - сигурно е към 15-20 см пуканатината). засега съм махнал внимателно лака и сум я залепил с поксипол, и отгоре изолирбанд , ама ми се струва че пак ще поддаде, особено при замятане. Кажете к'во мога да направя?
Здрасти колега!
Точно този ремонт е малко "странен".
Значи каноколита не е решение, навитият конец обаче да.
Как се прави?
Намираш наелонов "чохъл". В подобно нещо продаваха въдиците едно време. А то си е чисто и просто наелоноео пличке с по дълъг размер и малка ширина. Това нещо се слага от вътрешната страна на спуканата тръба и се се затваря от едната си страна. После се пълни с пясък и леко се върти, за да се наместят плътно песачинките. Можеш и леко да "понабиеш" с малка пръчка.Защо така?
С това нещо, ако има вдлъбнатина, а то не може да нямя при този срез изпъква леко там където е спукано и като се навие с конеца, не се получава вдълбването защото пяъска повдига от вътрешната страна.Има подходящ и евтин конец в магазините за конци-турски, май е за бродиране. Около левче, не е от най тънките.
С какво се залива?
Най-добре се прави с оригинална смола за родбилдинг. Тук е описано:
http://lurebg.com/Rodbuilding/Repair/Repair.htm
Ако не по-доброто решение е някакъв лак. Но не и канокулит. Първо той се напуква от водата и побелява и второ, "ремонта" става за един път. Много тегуба се сваля отново, ако нещо не се получи.
Замяня на смолата може да стне с няква полиестерна смола или подобно нещо.
След това, както засъхне се маха пясъка, вади се наелона и се промива много добре/ най-добре с на вдона струя и малко сапунена пяна/. За да не останат песачинки, които могат да надраскат карбона.
Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”