Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

"Мрън-мрън" по темата "макари"
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: Най-добра марка макари
От "биг-пит"- овете, тези които са в ценовия диапазон 130-200 лева, тези на Корморан са единствените , без луфтове, с нормално нареждане, с две метални шпули и т.н., и то в долната граница на диапазона-около 130 леваПавел Иванов написа:Дайвата :IDA написа:А, каква е цената на едната и на другата???
http://www.fostersofbirmingham.co.uk/ST34114
Инак специално тоя Корморан май съществува точно както макарите на Сасаме сметамЗа неразбралите , да са разбрали
пп - по-горе забравих да уметна :
- Ако и в заводите на Риоби да се правят 2/3 от читавите макари на добри пари в света то Тебен не го правят там![]()
![]()
![]()

Така стоят нещата "де факто" , по този въпрос

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Павел Иванов написа: пп : информативно - спинингово Инфинити http://cgi.ebay.co.uk/Daiwa-Infinity-Q- ... 0274223941

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Колеги какво значи 3 AR-B лагери + 1 ролков.
Другото е 3+1 иглен лагер.
Кое е по-добро : Ролков или иглен
и какво е предазначението им?!
става дума за макари Shimano
благодаря.
Другото е 3+1 иглен лагер.
Кое е по-добро : Ролков или иглен
става дума за макари Shimano
благодаря.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Ами , то за всяка макара игления лагер играе ролята на мултистоп.Няма значение дали е китайска или японска.Кое е по-добро : Ролков или иглен
Останалите "научни"наименованияот типа /3 AR-B лагери + 1 ролков/ са за онези високоинтелектуални колеги , дето по цял ден си играят да превеждат разни списания ,а вечер ни обясняват кави "репи" сме , та не вдяваме нищо от макари, пръчки и т.н.т. Визирам всезнаещия любител на Сейнт Кроа и Дайва. Нищо лично /както казват по филмите/ , ама нека изкара един бомбарден сезон на морето , пък после да видим прехвалената стока. Била натопена в калта и в карста и пак работела. Ела я топни в морето и в пясъка и пак ела да ми обясниш колко ти е маркова "марката". Пък аз ще го демонстрирам с "Тебена", дето стана на 3 години. То и спининга по реките е същата бутафория.Метнеш една примамчица /4-5 гр./ на 10-15м. ,дето после течението ти я докарва и приказваме за тежък спининг. Не е като на морето ,дето се мята 25-30гр. бомбарда на 80-100м. и после се тегли сред вълните , ама трябва да се отбира от материала , а не да се бърбори на "хакере". Айде стига толкова,че ми писна да чета едно и също. Все едно баба си слушам....
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Чурулик , понеже виждам че визираш мен та да те открехна ей тъй информативно
През деня бачкам за да мога да си купя от тия гегички и макарета които ти гледаш само на картинка а не превеждам разни списания
Друг е въпроса че освен че си ги купувам упоменатите такъмчета съм ги топил в ситен черен пясък на Канарските острови и в Атлантика ! В пясъците на Испанската , Френската и Италианската ривиери със съответното Средиземно море ! По Стамбулграда и неговото Мраморно море ! На тъй наречената Олимпийска ривиера с прилежащото и Бяло море и тъй ! Сорри че мога да си го позволя и го правя да ти кажа с удоволствие
Опитай спининг в река с бързо течение с УЛ такъм с тест 0.9 - 5гр. като си качнал накрая воблер тежащ 5гр. па тогава ми говори за бутафории къде са основно в съзнанието ти
Имам Делфини на над 20 години ама не ги давам за база сравнение с която и да било макара ама виж че са по-добри от Тебена - гаранте !
Ае чао

През деня бачкам за да мога да си купя от тия гегички и макарета които ти гледаш само на картинка а не превеждам разни списания

Друг е въпроса че освен че си ги купувам упоменатите такъмчета съм ги топил в ситен черен пясък на Канарските острови и в Атлантика ! В пясъците на Испанската , Френската и Италианската ривиери със съответното Средиземно море ! По Стамбулграда и неговото Мраморно море ! На тъй наречената Олимпийска ривиера с прилежащото и Бяло море и тъй ! Сорри че мога да си го позволя и го правя да ти кажа с удоволствие

Опитай спининг в река с бързо течение с УЛ такъм с тест 0.9 - 5гр. като си качнал накрая воблер тежащ 5гр. па тогава ми говори за бутафории къде са основно в съзнанието ти

Имам Делфини на над 20 години ама не ги давам за база сравнение с която и да било макара ама виж че са по-добри от Тебена - гаранте !
Ае чао

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Тюх, да му се не види. Пропусна Индийския океан,ама пък аз и там съм се топвал /и макарите де/.
Хем от бреговете на Танзания,Мозамбик и ЮАР. Да не говорим , че притежавам макари Дайва,Мичел,Шимано/от онова време,когато за теб вероятно гореспоменатия "Делфин" е бил Връх на сладоледа. Инак , хубаво си приказваме. Ама взе да омръзва все едно и също от години наред. Айде ,чао. Няма да те притеснявам повече.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Колкото и да е кофти не живеем във време оно а в настоящето и май само то е актуално . Другото са само спомени !
И аз заравям томаховката !
И аз заравям томаховката !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Понеже виждам,че има колеги които са запознати,искам да попитам :В БГ цялата гама на Дайва която се предлага на пазара ли е произведена в Китай,както и тази на Шимано в Малайзия или се предлагат и японски модели тук.Не че има голямо значение-ясно е че има добър контрол!Но все пак ще е добре да се знае.
liubak
чуруликпенчо
И вашето си е един Гьол ! Само дето не се вижда другия бряг...
Ела на Дунав, мятай от някоя буна дето течението е зверско, мятай не 20-30, а и 120-200 грама па да те питам!!
И после обирай срещу течението .
Аааа....и ти си гледаш само в твоето канче(гьолче) ..като другите...като всички нас...немой се лютиш !
AR-B ще рече Anti Rust -Ball bearing...неръждаеми съчмени лагери..Колеги какво значи 3 AR-B лагери..
чуруликпенчо
Чурулик ... без да се обиждаш понеже забрави Дунав...Не е като на морето ,дето се мята 25-30гр. бомбарда на 80-100м..
И вашето си е един Гьол ! Само дето не се вижда другия бряг...
Ела на Дунав, мятай от някоя буна дето течението е зверско, мятай не 20-30, а и 120-200 грама па да те питам!!
И после обирай срещу течението .
Аааа....и ти си гледаш само в твоето канче(гьолче) ..като другите...като всички нас...немой се лютиш !
Колеги, благодаря за отговорите.
Смятам че форумът е място да споделяне на мнения, а не за тежки спорове. И двамата имате опит , знания и практика на което ние другите /благородно/ Ви завиждаме. Помагайте ни братя и ние да понаучим нещо . Защо да даваме пари за 3-4 бр. макари, които ще хвърлим след няколко излета, след като с Вашите съвети можем да си купим една, но добра.
Хора като мен, със страх ще задават въпроси , а от това ще загубим всички. Никой не обича да му се присмиват, дори и да има причина за това.
С уввжение : Любак
Смятам че форумът е място да споделяне на мнения, а не за тежки спорове. И двамата имате опит , знания и практика на което ние другите /благородно/ Ви завиждаме. Помагайте ни братя и ние да понаучим нещо . Защо да даваме пари за 3-4 бр. макари, които ще хвърлим след няколко излета, след като с Вашите съвети можем да си купим една, но добра.
Хора като мен, със страх ще задават въпроси , а от това ще загубим всички. Никой не обича да му се присмиват, дори и да има причина за това.
С уввжение : Любак
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Moите извинения ,Педро! Наистина забравих за р. Дунав. Всъщност и аз имам от по- скъпите /средно скъпите/ макари. Идеята в това,което написах по-горе,пък и в други теми е , че съм приятно изненадан от някои чисто китайски марки . Явно се влага старание в производството им,както и чиста проба кражба на технологии.В случая ставаше въпрос за Тебен. Купих едната за съпругата ми ,съвсем случайно /за проба/ ,без очакване да изкара дълго.Поради добрите впечатления с които останах ,реших да купя една и за себе си. Така вече 3 години макарата си държи.Сменил съм само ролка на бигела и то защото не почиствам след поне 2-3 риболова. Изработих си на струг нови ролки от хром-никелова стомана и вече нямам грижи.Наблюденията ми са също,че доста колеги по морето се обзаведоха с тези модели и не съм чувал за проблеми. В същото време останах разочарован от някои известни марки /няма да споменавам кои , за да не станат пак дразги/ . Те така стоят нещата. Видимо не всичко произведено в Китай е с т.нар. "китайско качество".Чурулик ... без да се обиждаш понеже забрави Дунав.
Поздрави на всички!
Има макари на Шимано и Дайва правени в Япония които се предлагат тук, но има една подробност която се оказва не толкова незначителна. Тези въпросните макари са произведени за европейският пазар и след като повъртях неведнъж такива Шимана и Шимана произведени в Япония за японския пазар се усеща разлика. Сега за едни хора ще е твърде незначителна за други не толкова... това е доста дълъг спор, но по мои впечатления и на още поне няколко човека мога да кажа че явно когато японеца си произвежда нещо за собствения пазар го прави опредлено по добре, а цените спрямо коментираните модели от япония за европейския пазар често пъти не се различават драстично. Но за японския пазар има доста модели които не се предлагат нито за европейския, нито за американския пазар и обратно, съвсем различни серии са, само на някои модели съвпадат единствено имената, но по пак казвам, различават се и като изработка и като дизайн.Nikkolay написа:Понеже виждам,че има колеги които са запознати,искам да попитам :В БГ цялата гама на Дайва която се предлага на пазара ли е произведена в Китай,както и тази на Шимано в Малайзия или се предлагат и японски модели тук.Не че има голямо значение-ясно е че има добър контрол!Но все пак ще е добре да се знае.
Чуруликпенчо,
Едно е произведно в Китай, но под зоркото око на собственика на марката/изделието.
По технология на фирмата, с качествен контрол от фирмата ... с машини и материали на фирмата.Само работниците китайци.
И друго е произведено в Китай - тяхна си собствена изгъзица.Е-понякога се и стараят...
Така стоят нещата и с компютрите..и с много други неща...
Същото е и у нас.Например някои изделия дето ги правим ,на които съм бил свидетел и участник, са със западни машини,материали, западни технология, качествения контрол е на ниво( иначе нещат стоката и си вътре ама с много - и я правиш 2 път както те искат)...и само бачкаторите българи.Ми..българско, ама Не е.
Въпроса е как да ги отличиш - не е много сложно.Ама и лесно можеш да се минеш....
Така стоят нещата и с произведено в Малайзия, Тайван и т.н.
=======================================================================
Аз ще си правя една нова ролка за бигел (малко по-различна), но хром-никел не става - не е твърд повърностно.
Едно е за дъно/чепаре, друго е за спининг и много, ама много въртене...(пенсонер без работа киснещ на Дунава)
Та умувам по въпроса.Х-ова стомана, закалка...ам после ръжда ??Макар, че тука в Русе правеха азотиране и разни други покрития...Ще видим.
Това е вярно, но малко хора го разбират...Видимо не всичко произведено в Китай е с т.нар. "китайско качество"....
Едно е произведно в Китай, но под зоркото око на собственика на марката/изделието.
По технология на фирмата, с качествен контрол от фирмата ... с машини и материали на фирмата.Само работниците китайци.
И друго е произведено в Китай - тяхна си собствена изгъзица.Е-понякога се и стараят...
Така стоят нещата и с компютрите..и с много други неща...
Същото е и у нас.Например някои изделия дето ги правим ,на които съм бил свидетел и участник, са със западни машини,материали, западни технология, качествения контрол е на ниво( иначе нещат стоката и си вътре ама с много - и я правиш 2 път както те искат)...и само бачкаторите българи.Ми..българско, ама Не е.
Въпроса е как да ги отличиш - не е много сложно.Ама и лесно можеш да се минеш....
Така стоят нещата и с произведено в Малайзия, Тайван и т.н.
=======================================================================
Аз ще си правя една нова ролка за бигел (малко по-различна), но хром-никел не става - не е твърд повърностно.
Едно е за дъно/чепаре, друго е за спининг и много, ама много въртене...(пенсонер без работа киснещ на Дунава)
Та умувам по въпроса.Х-ова стомана, закалка...ам после ръжда ??Макар, че тука в Русе правеха азотиране и разни други покрития...Ще видим.
- krokibg
- учете се от него
Re: "Мрън-мрън" по темата "макари"
От много време Ви обяснявам че макарите ги правят в три-четири големи завода по света.Купуват си патентите от големите фирми и това което излиза от цялата работа и пред очите Ви всеки ден но никой не му обръща внимание.95% от всичките макари които има и са спинингови,са с еднакви бигели,шпули,дръжки,и формите на стойките са еднакви с еднакви технически отвори и т.н.Шаранджийските макари и те са като близнаци,нямат разлика и са излезнали от една матрица.Просто няма какво да се говори,нещата са ясни.Сменят им се само цвета,някой други дреболийки и името на фирмата и хоп на пазара.Сложил съм една до друга няколко макари на Шимано,Дайва и Абу Гарсия,просто няма смисъл да се умува .....един х....й ги е правил.А за нас остава само да се дръгнем един друг без абсолютно нищо.Айде останете си с здраве

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Re: "Мрън-мрън" по темата "макари"
Pedro,
Л.Вичев- krokiНаредете 3-4-5 макари отворени една до друга и ги снимайте и ще видите че няма да намерите ама никаква
съществена разлика !!!!
Всичко е 99.99% еднакво !
А сега де...кокошката или яйцето, кой го каза първи...май и двамата го повтаряме...99.98% от всичките макари които има и са спинингови,са с еднакви бигели,шпули,дръжки,и формите на стойките са еднакви с еднакви технически отвори и т.н.Шаранджийските макари и те са като близнаци,нямат разлика и са излезнали от една матрица.Просто няма какво да се говори,нещата са ясни.Сменят им се само цвета,някой други дреболийки и името на фирмата и хоп на пазара.Сложил съм една до друга няколко макари на Шимано,Дайва и Абу Гарсия,просто няма смисъл да се умува .....един х....й ги е правил.