Харпуни

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Харпуни

Мнение от Скорпид »

:lol: позрави на всички има много за разказване понататак обещавам------ обиколих половината свят с кораб :shock: :?: :?: :lol:
Мера според мера
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Хайде бе Скорпи, до кога ще ни мъчиш с това мълчание? Нали имаше много за разправяне! Ортикария ме хвана от нетърпение! :lol: :lol: :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Сега лови попчета на НОЙ-буна. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Не може да бъде, скорпито си е градски, какъв ще го търси във варна на ной
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

:lol: голям майтап с тая :lol: :lol: буна спукахаме от базици :P нали е още студена водата за гмуркане реших да ходя за кая някаде :finga: от ворих въдичарската страница инякаде прочетох че избили попчета и реших да пробвам но се оказа че това било въъ Варна :lol: :lol: В крайна сметка пак ходих на риба ама на река :P
Мера според мера
valio1
новобранец
новобранец

Мнение от valio1 »

Колеги за да не отварям нова тема ще ви попитам в тази. Ще си купувам за пръв път харпун и се спрях на ''Marlin BEUCHAT '' 105 сантиметра струва 224 лева. Кажете си мнението и дайте някое предложение в ценовия клас ако има нещо по добро. Никога не съм пробвал такъв риболов но мисля да го практикувам. И ако някой е запознат със закона да сподели трябвали разрешително и имали значение дали се практикува в вътрешните водуеми или в черно море? Ако задава въпроси дето ги има в други теми извинявам се.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Във вътрешните водоеми риболова с харпун е забранен! Относно качествата на избрания от теб харпун, колегите от форума предполагам ще изкажат компетентно мнение :wink: .
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

като за начало и то ако е за нашето море не ти трябва по-дълъг от 90см
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Вальо, харпуна не е лош, но и аз като "Джако-уискито" мисля, че дължината от 105 см. ще ти дойде малко длъжка, щом не си се занимавал с харпунджийство. 90см. е универсалният харпун за Черно море за стрелба по бели риби и е абсолютно неразумно да го използваш за лов на попчета. ППърво трябва да си наясно за какъв тип риболов ще го използваш. Питай, ние ще помагаме.
Никоя риба не е по - важна от живота !
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

valio1 написа:Колеги за да не отварям нова тема ще ви попитам в тази. Ще си купувам за пръв път харпун и се спрях на ''Marlin BEUCHAT '' 105 сантиметра струва 224 лева. Кажете си мнението и дайте някое предложение в ценовия клас ако има нещо по добро.
Мани я тая сопа !!! Докато го накараш да стреля като хората ще ти излезе над 300лева. Пък и за какъв дявол ти е 105см за Черно море?

valio1 написа: И ако някой е запознат със закона да сподели трябвали разрешително и имали значение дали се практикува в вътрешните водуеми или в черно море? Ако задава въпроси дето ги има в други теми извинявам се.
За морето засега не искат разрешително, ама за вътрешните водоеми глобите са солени (от 500 до 1500лв, ако не се лъжа) защото е забранено ловуването с харпун там.
Винаги съм изразявал абсолютно отрицателното си мнение за този забранителен режим :butthead: ,защото не подводните риболовци са причината за обезрибяването на вътрешните водоеми, но нека не изместваме темата с едно такова мое лично мнение.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

"...Винаги съм изразявал абсолютно отрицателното си мнение за този забранителен режим ,защото не подводните риболовци са причината за обезрибяването на вътрешните водоеми, но нека не изместваме темата с едно такова мое лично мнение...."
- абсолютно съм съгласен , забраната е напълно безмислена :!: при положение , че влиза харпуниста напълно редовно , с билет и спазва разрешения лимит риба за останалите риболовци...дори нещо повече -харпуниста може да си избере най-класната риба и да я остреля а останалите изобщо да не закача :!:( един вид подборен риболов ) ...това "хвани и пусни" , дет го практикуват колегите въдичари на мен не ми вдъхва много доверие :
1. стресираш рибата
2.нараняваш устата и непременно
3. пипаш я с ръце - пак я нараняваш
4. ако я вадиш от по-дълбокото - със сигурност и ибаваш мамата - бързата смяна на разликата в налягането е катастрофално за рибата
5. що в някой платени водоеми не се разрешава тоя способ - начи някой стопанин добре си е направил сметката :wink:
... за мен тоя метод е илюзия = градска легенда , знам , че сега всички ще скочите отгоре ми , но това е моето мнение...за да се установи истината е нужно да се води статистика като всяка уловена с въдица и после пусната риба се маркира и се засече дали ще се хване после пак :!: ...
...аз предлагам да направим дискусия по-тоя въпрос :!:
valio1
новобранец
новобранец

Мнение от valio1 »

След дълги размишления днес вместо ''Marlin BEUCHAT '' 105 см си взех Пневматичен на Cressi-sub 100см, сега или на фитнес трябва да ходя за да го зареждам или ще трябва помощ от приятелИ понеже май и двама ще сме малко. Ако някой е запознат с модела да сподели опит? :)
mickata
новобранец
новобранец

Мнение от mickata »

Колега... ако го ползваш за нашето море само е все едно да ходиш на лов за пътпъдъци с галбица. Колегите ти казаха... както и аз съм се убедил, че "ластик" до 90 см е най-добре.... аз даже съм сега с 82... и да ти кажа повече май и не трябва. Наздраве и много риболовни успехи. :drinkers:
valio1
новобранец
новобранец

Мнение от valio1 »

Аз ще стрелям от далече, че да дам шанс на рибоците :)
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”