Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Харпуни
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Re: Харпуни

Мера според мера
- Диканаров
- кандидат преподавател
Хайде бе Скорпи, до кога ще ни мъчиш с това мълчание? Нали имаше много за разправяне! Ортикария ме хвана от нетърпение!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Jack Daniels
- разбира нещата
Не може да бъде, скорпито си е градски, какъв ще го търси във варна на ной
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- научил се да хвърля

Мера според мера
Колеги за да не отварям нова тема ще ви попитам в тази. Ще си купувам за пръв път харпун и се спрях на ''Marlin BEUCHAT '' 105 сантиметра струва 224 лева. Кажете си мнението и дайте някое предложение в ценовия клас ако има нещо по добро. Никога не съм пробвал такъв риболов но мисля да го практикувам. И ако някой е запознат със закона да сподели трябвали разрешително и имали значение дали се практикува в вътрешните водуеми или в черно море? Ако задава въпроси дето ги има в други теми извинявам се.
Във вътрешните водоеми риболова с харпун е забранен! Относно качествата на избрания от теб харпун, колегите от форума предполагам ще изкажат компетентно мнение
.

- Jack Daniels
- разбира нещата
като за начало и то ако е за нашето море не ти трябва по-дълъг от 90см
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Вальо, харпуна не е лош, но и аз като "Джако-уискито" мисля, че дължината от 105 см. ще ти дойде малко длъжка, щом не си се занимавал с харпунджийство. 90см. е универсалният харпун за Черно море за стрелба по бели риби и е абсолютно неразумно да го използваш за лов на попчета. ППърво трябва да си наясно за какъв тип риболов ще го използваш. Питай, ние ще помагаме.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Мани я тая сопа !!! Докато го накараш да стреля като хората ще ти излезе над 300лева. Пък и за какъв дявол ти е 105см за Черно море?valio1 написа:Колеги за да не отварям нова тема ще ви попитам в тази. Ще си купувам за пръв път харпун и се спрях на ''Marlin BEUCHAT '' 105 сантиметра струва 224 лева. Кажете си мнението и дайте някое предложение в ценовия клас ако има нещо по добро.
За морето засега не искат разрешително, ама за вътрешните водоеми глобите са солени (от 500 до 1500лв, ако не се лъжа) защото е забранено ловуването с харпун там.valio1 написа: И ако някой е запознат със закона да сподели трябвали разрешително и имали значение дали се практикува в вътрешните водуеми или в черно море? Ако задава въпроси дето ги има в други теми извинявам се.
Винаги съм изразявал абсолютно отрицателното си мнение за този забранителен режим

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
"...Винаги съм изразявал абсолютно отрицателното си мнение за този забранителен режим ,защото не подводните риболовци са причината за обезрибяването на вътрешните водоеми, но нека не изместваме темата с едно такова мое лично мнение...."
- абсолютно съм съгласен , забраната е напълно безмислена
при положение , че влиза харпуниста напълно редовно , с билет и спазва разрешения лимит риба за останалите риболовци...дори нещо повече -харпуниста може да си избере най-класната риба и да я остреля а останалите изобщо да не закача
( един вид подборен риболов ) ...това "хвани и пусни" , дет го практикуват колегите въдичари на мен не ми вдъхва много доверие :
1. стресираш рибата
2.нараняваш устата и непременно
3. пипаш я с ръце - пак я нараняваш
4. ако я вадиш от по-дълбокото - със сигурност и ибаваш мамата - бързата смяна на разликата в налягането е катастрофално за рибата
5. що в някой платени водоеми не се разрешава тоя способ - начи някой стопанин добре си е направил сметката
... за мен тоя метод е илюзия = градска легенда , знам , че сега всички ще скочите отгоре ми , но това е моето мнение...за да се установи истината е нужно да се води статистика като всяка уловена с въдица и после пусната риба се маркира и се засече дали ще се хване после пак
...
...аз предлагам да направим дискусия по-тоя въпрос
- абсолютно съм съгласен , забраната е напълно безмислена

1. стресираш рибата
2.нараняваш устата и непременно
3. пипаш я с ръце - пак я нараняваш
4. ако я вадиш от по-дълбокото - със сигурност и ибаваш мамата - бързата смяна на разликата в налягането е катастрофално за рибата
5. що в някой платени водоеми не се разрешава тоя способ - начи някой стопанин добре си е направил сметката

... за мен тоя метод е илюзия = градска легенда , знам , че сега всички ще скочите отгоре ми , но това е моето мнение...за да се установи истината е нужно да се води статистика като всяка уловена с въдица и после пусната риба се маркира и се засече дали ще се хване после пак

...аз предлагам да направим дискусия по-тоя въпрос

След дълги размишления днес вместо ''Marlin BEUCHAT '' 105 см си взех Пневматичен на Cressi-sub 100см, сега или на фитнес трябва да ходя за да го зареждам или ще трябва помощ от приятелИ понеже май и двама ще сме малко. Ако някой е запознат с модела да сподели опит? 

Колега... ако го ползваш за нашето море само е все едно да ходиш на лов за пътпъдъци с галбица. Колегите ти казаха... както и аз съм се убедил, че "ластик" до 90 см е най-добре.... аз даже съм сега с 82... и да ти кажа повече май и не трябва. Наздраве и много риболовни успехи. 

Аз ще стрелям от далече, че да дам шанс на рибоците