Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Благодаря ти Баруте.Благодаря и на всички колеги,които разбират проблема и се опитват заедно с мен да го решим.
Колеги сега се прибирам от червеите.Желая да ви зарадвам с нова новина.Решихме пинките да ги даваме на цената на белия червей.За търговците това означава 7лв.,за магазините на грамаж12-15лв.
Какво трябва да знаят търговците за тяхното съхранение.Пинките се държат при по-висока температура в хладилника.Някъде,около 8 градуса.Те са много издръжлив и жизнен червей.За това в него трябва винаги да има повече борова трина.Често нашите клиенти се сърдят,когато забележат повече трина в тях.Но това е задължително,защото в противен случай пинките започват да пълзят на всякъде.По принцип те са издръжливи и могат да се съхраняват поне двойно-тройно дни от другия червей.
Какво трябва да знаят риболовците за тях......Този дребен червей е много удачен,не само за зимен риболов и уклей.Доста по успешно е да се използва за хранилката и стрелба с прашка.Това е така,защото в един килограм червеи се съдържа поне тройно количество,като бройка.Когато се стреля с прашка освен,че рибата се настървява,тя не се и прехранва.Не зная,защо в Б-я основните количества се продават само през пролетта.Винаги е по-удачно да си вземеш 300гр пинки за захранка,а белия и шарения да използваш за куката.Когато сърбите имат състезания някои техни състезатели ни заявяват пинки,но ни карат да ги вадим от ваните,когато са още недохранени и доста дребни.
Какво още трябва да се знае за съхранението на червея от търговците и клиентите ни.
Да приемем,че някой ми е поръчал червей и е от Бургас или Варна.Лято е и ние му го изпращаме по рейс.Колетите стоят отдолу в багажното отделение.Там е 50 градусова жега и червея пътува 5-6 часа.При получаване на колета след,като се извади от кашона червея не се разпечатва от плика,а заедно с него се вкарва в хладилника до като се охлади.Това се прави,защото отваряйки го веднага той е с мн. висока температура.Освен това започва да се движи и да създава допълнителна такава.Ако бръкнете в такъв момент в средата на ваната бих казал,че ще усетите топлината.И като се има предвид,че повечето търговци нямат минусови хладилни витрини той ще се охлади незнайно кога.А има ли висока температура започва да минава в др. стадий от своето развитие,а именно какавидирането.Може също да се разпени и да се получи нещо,като течност в него.Тогава задължително се посушават с трина,но не с брашно та било то и царевично.Брашното само улеснява минаването към стадий на какавидиране,а и ги слепва.Когато,червеите са толи или както казваме ние са заврели се отделя най-голямо количество амоняк.Той освен,че започва да смърди силно прецаква и вашите хладилници.Амоняка се полепва по изпарителя и така хладилника ви заминава на кино след година употреба.Повтрям за лесното им укротяване в такъв случай......ги слагате в плик,като им извадите въздуха.Тогава те спират да се движат и ги държите от 0 до 2 градуса 2-3 часа.След това те са охладени и ги подсушавате отново с трина.Един чувал борова трина го взимам от някоя дърводелна за максимум 1-2лв.След това я оставям трината да изсъхне и после я пресявам,като отделям талажа.Мисля,че 2 чувала могат да стигнат за цялото лято при повечето търговци.Но гледайте трината да не е талашит или с нафта от някой гатер.
Забравих да ви кажа,че е по-добре трината,която им слагате да е влажна(с вода).Червея не губи тегло и по-бързо се охлажда.Единственно по-трудно се пресява при продажбата му.
Дано съм ви бил полезен с инфото,което ви дадох.Ако спазвате всичко това ще имате винаги качествени червеи във вашия здрав минусов хладилник(от 0 до 2 градуса температура).
Колеги сега се прибирам от червеите.Желая да ви зарадвам с нова новина.Решихме пинките да ги даваме на цената на белия червей.За търговците това означава 7лв.,за магазините на грамаж12-15лв.
Какво трябва да знаят търговците за тяхното съхранение.Пинките се държат при по-висока температура в хладилника.Някъде,около 8 градуса.Те са много издръжлив и жизнен червей.За това в него трябва винаги да има повече борова трина.Често нашите клиенти се сърдят,когато забележат повече трина в тях.Но това е задължително,защото в противен случай пинките започват да пълзят на всякъде.По принцип те са издръжливи и могат да се съхраняват поне двойно-тройно дни от другия червей.
Какво трябва да знаят риболовците за тях......Този дребен червей е много удачен,не само за зимен риболов и уклей.Доста по успешно е да се използва за хранилката и стрелба с прашка.Това е така,защото в един килограм червеи се съдържа поне тройно количество,като бройка.Когато се стреля с прашка освен,че рибата се настървява,тя не се и прехранва.Не зная,защо в Б-я основните количества се продават само през пролетта.Винаги е по-удачно да си вземеш 300гр пинки за захранка,а белия и шарения да използваш за куката.Когато сърбите имат състезания някои техни състезатели ни заявяват пинки,но ни карат да ги вадим от ваните,когато са още недохранени и доста дребни.
Какво още трябва да се знае за съхранението на червея от търговците и клиентите ни.
Да приемем,че някой ми е поръчал червей и е от Бургас или Варна.Лято е и ние му го изпращаме по рейс.Колетите стоят отдолу в багажното отделение.Там е 50 градусова жега и червея пътува 5-6 часа.При получаване на колета след,като се извади от кашона червея не се разпечатва от плика,а заедно с него се вкарва в хладилника до като се охлади.Това се прави,защото отваряйки го веднага той е с мн. висока температура.Освен това започва да се движи и да създава допълнителна такава.Ако бръкнете в такъв момент в средата на ваната бих казал,че ще усетите топлината.И като се има предвид,че повечето търговци нямат минусови хладилни витрини той ще се охлади незнайно кога.А има ли висока температура започва да минава в др. стадий от своето развитие,а именно какавидирането.Може също да се разпени и да се получи нещо,като течност в него.Тогава задължително се посушават с трина,но не с брашно та било то и царевично.Брашното само улеснява минаването към стадий на какавидиране,а и ги слепва.Когато,червеите са толи или както казваме ние са заврели се отделя най-голямо количество амоняк.Той освен,че започва да смърди силно прецаква и вашите хладилници.Амоняка се полепва по изпарителя и така хладилника ви заминава на кино след година употреба.Повтрям за лесното им укротяване в такъв случай......ги слагате в плик,като им извадите въздуха.Тогава те спират да се движат и ги държите от 0 до 2 градуса 2-3 часа.След това те са охладени и ги подсушавате отново с трина.Един чувал борова трина го взимам от някоя дърводелна за максимум 1-2лв.След това я оставям трината да изсъхне и после я пресявам,като отделям талажа.Мисля,че 2 чувала могат да стигнат за цялото лято при повечето търговци.Но гледайте трината да не е талашит или с нафта от някой гатер.
Забравих да ви кажа,че е по-добре трината,която им слагате да е влажна(с вода).Червея не губи тегло и по-бързо се охлажда.Единственно по-трудно се пресява при продажбата му.
Дано съм ви бил полезен с инфото,което ви дадох.Ако спазвате всичко това ще имате винаги качествени червеи във вашия здрав минусов хладилник(от 0 до 2 градуса температура).
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Ти нали си го правише червея,какво извъртя гъзъ.Ако ви е останало нещо в главите ще разберете какво иска Емо,ама нали сте българи и гледате в на другия канчето и не мислете трезво.Купувай си на 50лв.кг,толкова го плащаш като взимаш на доза и си мълчи.В Пловдив много,ама страшно много купуват белия на кг.Няма да ти казвам кои магазини,щом си риболовец от нашия град ,би следвало да ги знаеш.Да обобщим-робска нация ей това сме,значи искате да не падат цените,да стимулирате вноса,а не нашето производство,където наши сънародници работят и издържат семейства,на тях да им сложим кръст.Ами нямам думи.Любо,подписа ти е страшен ,майна и важи ама в пълна сила за нас.vasil hristozov написа:Емо, не знам това дето си го замислил дали ще стане.Искаш да ти се увеличи обема на производство и да печелиш повече от количество, това ще е добре и за риболовците, цените ще са по приемливи.Само да не стане след време да пробваш да вдигаш цените без основателна причина![]()
За да има успех твоята идея поне във всеки голям град без най голените, там е друго, трябва да имаш твои търговци, да им зададеш препоръчителни цени и да обявиш кои са.Имам съмнения колко риболовци биха си купили над 0,5 кг за излет , криза е все пак , но трябва да се пробва.
Успех !
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Пичове,не се карайте моля ви.Ние самите също имаме голяма вина за всичко случващо се до тук.Ще ви обясня и за това.С Васко сме решили цените на червеите да не се променят и пазара наистина да е стабилен.Очакваме за 1-ва година лятото да няма криза.Мога само да поздравя Васко за всичко,което е измислил.И освен това зная,че той захване ли се с нещо то става на 200%.Бъдете сигурни и вие.butnik написа:Ти нали си го правише червея,какво извъртя гъзъ.Ако ви е останало нещо в главите ще разберете какво иска Емо,ама нали сте българи и гледате в на другия канчето и не мислете трезво.Купувай си на 50лв.кг,толкова го плащаш като взимаш на доза и си мълчи.В Пловдив много,ама страшно много купуват белия на кг.Няма да ти казвам кои магазини,щом си риболовец от нашия град ,би следвало да ги знаеш.Да обобщим-робска нация ей това сме,значи искате да не падат цените,да стимулирате вноса,а не нашето производство,където наши сънародници работят и издържат семейства,на тях да им сложим кръст.Ами нямам думи.Любо,подписа ти е страшен ,майна и важи ама в пълна сила за нас.vasil hristozov написа:Емо, не знам това дето си го замислил дали ще стане.Искаш да ти се увеличи обема на производство и да печелиш повече от количество, това ще е добре и за риболовците, цените ще са по приемливи.Само да не стане след време да пробваш да вдигаш цените без основателна причина![]()
За да има успех твоята идея поне във всеки голям град без най голените, там е друго, трябва да имаш твои търговци, да им зададеш препоръчителни цени и да обявиш кои са.Имам съмнения колко риболовци биха си купили над 0,5 кг за излет , криза е все пак , но трябва да се пробва.
Успех !
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
За това си прав,за мамалигите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Е не е прав.Обясних защо.Там се карат тонове и не може цената да е,като на кило.Има фири,камери,транспорт и т.н.т.Освен това нали трябва и човека който се занимава с това да печели.Както и хората на,които го дава.Значи тази цена е за износ и всеки,който може да го осъществи му я давам(няма значение за къде).Ако смятате,че е лесно го направете.И не разбирам,защо колегата не бучи за нашите търговци,които продават червея все едно им го карам от Кадманду със шерпи.А се хванахме,защо давам цена на българин да изнася където пожелае.Всичко е въпрос на сметка.Сунай получава белия червей от Румъния на 2.80евро за килограм.Но после има минимум 1лв разходи+ всичко останало.После трябва да спечели и той,после да спечелят търговците на които го продава.След това отново стига до вас на цена филм.butnik написа:За това си прав,за мамалигите.

Целта е цената на червея до крайния потребител да е нормална и да няма куче,влачи рейс.

-
- ще става разбирач
- Мнения: 571
- Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
- Местоположение: Петрич
- Обратна връзка:
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
В Петрич зареждаш ли некои ?..че насекъде е 20лв.килиграмо
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
От Перник надолу към Македонията съм оставил да се зареждат От Масимо и Юлиян-цирка.Това е техен регион,но ако някой желае няма проблем.timo1 написа:В Петрич зареждаш ли некои ?..че насекъде е 20лв.килиграмо
- dunavski
- сериозен играч
- Мнения: 1457
- Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 3:03 pm
- Местоположение: Rugby - UK
- Обратна връзка:
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Направих една справка в интернет и установих, че във Великобритания белия червей го продават за 3.5 £ на пинта ( 0.5 л.) курса на лирата за 11.03.09 е 2.11 ст. Ако направим една сметка излиза, че англичаните купуват 0.5 л. бял червей за около 7.40 ст. , акилото за 14.80 – 15.00 лв. Демек колкото е в България ( даже и по-евтино), но едва ли някой англичанин взима 200 £ заплата



Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation


-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Я пусни и една справка и за "червения" и пак постниdunavski написа:Направих една справка в интернет и установих, че във Великобритания белия червей го продават за 3.5 £ на пинта ( 0.5 л.) курса на лирата за 11.03.09 е 2.11 ст. Ако направим една сметка излиза, че англичаните купуват 0.5 л. бял червей за около 7.40 ст. , акилото за 14.80 – 15.00 лв. Демек колкото е в България ( даже и по-евтино), но едва ли някой англичанин взима 200 £ заплата![]()



- dunavski
- сериозен играч
- Мнения: 1457
- Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 3:03 pm
- Местоположение: Rugby - UK
- Обратна връзка:
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Средния пръст е затова, че взимаме африкански заплати, а плащаме европейски цени, че и по-скъпо. Дори цените да станат 15-16 лв./кг пак ще е скъпо. Колко човека могат да си позволят бюджет от 40-50 лв. на риболов и то за един пат аз трябва да работя само зада мога да ходя на риба
. Ако нямеря нещо за "червения червей" ще ти го пусна на ЛС


IDA написа:Я пусни и една справка и за "червения"
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation


Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Само за уточнение,че литър червеи е повече от килограм.Ако това има значение.
Аз друго не мога да разбера,защо има хора които роптаят против намалянето на цените.Какво им пречи това при условие,че не са търговци.Явно нарушавам нечии интереси,но се чудя какви са те
.Какво желаят тези хора
Да останат цените високи ли и защо
Освен това очаквах роптаещите търговци да се включат в разговора.Исках да ги изслушам.....нищо де ще изчакам да ми покажат докумет в който си личи как внасят червеи от Италия.Аз все още пазя такъв.
Аз друго не мога да разбера,защо има хора които роптаят против намалянето на цените.Какво им пречи това при условие,че не са търговци.Явно нарушавам нечии интереси,но се чудя какви са те




-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Ти пък, ама сигурно е така щото всички потъватEmo-83 написа:Само за уточнение,че литър червеи е повече от килограм.Ако това има значение.

п.п. дето се чудеше , що сърбите искали дребни пинки- ми защото и белия и шарения и пинките, не са естествена храна на рибите и повече или по малко , имитират естествената храна- ларви на комари( хирономус/ вердевас).
Пинките(пиникс) са производна на зелената муха "гумнарка" и не отделят амоняк


- barutchiata ©
- Администратор
- Мнения: 5592
- Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 9:35 pm
- Местоположение: България & Österreich
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Аз пък виждам двама човека които спорят, ама и те не знаят защо.
-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Бе, да не им се извиват топките по веригата... при наличиието на тази тема и при разръчкването на този въпрос, унифицираната цена на "бял", "шарен" и "пинки"- не трябва да е повече от 1.50лв- за 100гр!!! Всякакви по-голями количества, "по договаряне"; малка кутийка (10гр)- 30ст
Това е мое лично мнение по този въпрос



Това е мое лично мнение по този въпрос

- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: ЧЕРВЕЙ-бял,шарен,пинки-цени
Емо,тук май се обърка с литъра,един литър е около 800гр.Поне испанския червей тежеше толкова,а той си потъваше доволно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....