Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Помощ за училище
Модератор: dantho.mihov
Re: Помощ за училище
Информация от гугъла няма ли?
То за макарите и пръчките все някой ще ти каже,ами за древноста кой ще търсиш 

-
- и господ не е толокова добър
Има една руска инцеклопедия,преди я теглих от зартата.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
-
В древноста риболова не е бил с въдици.Използвани са лъкове,копия,кошове,кошари от плетени тънки клонки и др. преметивни иструменти.
-
- разбира нещата
Аз мога да добавя, че са правили кукички от дърво, бодилчета, от кости...
Поразрови се за кукички и напиши 1-2 изречения ако искаш 
Успех!
п.п. Например: първите кукички от метал са били медни, после от бронз...и това е от около 5000 г. пр.н.е.. В Европа най-ранните засега са бронзовите кукички, намерени в Ирландия с извивка тип лимерик.

Успех!

п.п. Например: първите кукички от метал са били медни, после от бронз...и това е от около 5000 г. пр.н.е.. В Европа най-ранните засега са бронзовите кукички, намерени в Ирландия с извивка тип лимерик.
Последно промяна от natrii на Нед Мар 08, 2009 7:55 pm, променено общо 2 пъти.
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
В уикпедията пише за бамбуковите пръчки. 

-
Аз имах двуколена бамбукова,но не от цепен и лепен бамбук а нормален.За водачите,правих ги от медна тел,макарата ми беше нещо голямо и руско,подобие на мухарска,но много по голяма.Захващах и макарата и водачите с тиксо
Другите ми въдици бяха от дрян и леска,сушени на огън.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Приятелю, това не е Есе 
Каде ще има разсъждения - това да даваш данни е хронология и история....
Недей се занимава с глупости а вземи някое есе на друга тема, в интернет есета - бол
Ако не може да си намериш, ще ти пратя откаде да си ги изтеглиш...., но ще баталясаш с есето за риболова
резултата е 3-
П.С: Трябва да имаш тези и анти теза и да си я докажеш
В риболова каква ще ти е тезата - че е нужен за препитание ? и че без него не може ?
Обърни внимание на това:
Правила за писане на есе
1.Първо правило е това че есето винаги се пише по зададена тема.Например имаме тема:Ще победи ли доброто света?
2.Както всяко литературно произведение,било то съчинение или преразказ,така и есето следва трите основни правила:УВОД,ТЕМА(ИЗЛОЖЕНИЕ)и ЗАКЛЮЧЕНИЕ.Темата в есето е всъщност твоето мнение по самия въпрос.
3.Напълно забранено в есето е исползването на фрази от друг текст или произведение.Най-важното е твоето лично отношение.Може да си позволиш исползването на някоя поговорка,но веднага след това трябва да обясниш какво имаш в предвит.
-Например по нашата тема “Ще победи ли доброто в света?” може да исползвате поговорката ”Който добро прави,добро намира”.
4.Важно правило при писането на есе,по-скоро препорачително правило е това да зададеш свой въпрос,на който веднага след това да отговориш.По този начин показваш,че си наясно за какво става въпрос.
-Например,ако темата е “Ще победи ли доброто в света?”.
Ние можем да зададем своя въпрос:”Предоставя ли живота на хората възможността да бъдат добри”? или “Прави ли животът хората по-добри?” и др...
Няма значение в коя част от есето ще бъде зададен въпросът,дали ще бъде в увода,темата(изложението) или заключението.
5.Мислите в средата на есето или в темата трябва да бъдат подредени достатъчно ясно,защото с тях,с твойте мисли ти трябва да убедиш читателя или слушателя,че мнението ти е правилно.Въпреки,че есето изразява твоето лично мислене ти все пак трябва да се стараеш това което казваш да бъде правилно.Това прави есето още по-смислено.
6.В заключението се излага извода който си направил от дадената тема.Той може да се комбинира с две,три заключителни изречения и с това да приключи есето.

Каде ще има разсъждения - това да даваш данни е хронология и история....
Недей се занимава с глупости а вземи някое есе на друга тема, в интернет есета - бол

Ако не може да си намериш, ще ти пратя откаде да си ги изтеглиш...., но ще баталясаш с есето за риболова

П.С: Трябва да имаш тези и анти теза и да си я докажеш

В риболова каква ще ти е тезата - че е нужен за препитание ? и че без него не може ?
Обърни внимание на това:
Правила за писане на есе
1.Първо правило е това че есето винаги се пише по зададена тема.Например имаме тема:Ще победи ли доброто света?
2.Както всяко литературно произведение,било то съчинение или преразказ,така и есето следва трите основни правила:УВОД,ТЕМА(ИЗЛОЖЕНИЕ)и ЗАКЛЮЧЕНИЕ.Темата в есето е всъщност твоето мнение по самия въпрос.
3.Напълно забранено в есето е исползването на фрази от друг текст или произведение.Най-важното е твоето лично отношение.Може да си позволиш исползването на някоя поговорка,но веднага след това трябва да обясниш какво имаш в предвит.
-Например по нашата тема “Ще победи ли доброто в света?” може да исползвате поговорката ”Който добро прави,добро намира”.
4.Важно правило при писането на есе,по-скоро препорачително правило е това да зададеш свой въпрос,на който веднага след това да отговориш.По този начин показваш,че си наясно за какво става въпрос.
-Например,ако темата е “Ще победи ли доброто в света?”.
Ние можем да зададем своя въпрос:”Предоставя ли живота на хората възможността да бъдат добри”? или “Прави ли животът хората по-добри?” и др...
Няма значение в коя част от есето ще бъде зададен въпросът,дали ще бъде в увода,темата(изложението) или заключението.
5.Мислите в средата на есето или в темата трябва да бъдат подредени достатъчно ясно,защото с тях,с твойте мисли ти трябва да убедиш читателя или слушателя,че мнението ти е правилно.Въпреки,че есето изразява твоето лично мислене ти все пак трябва да се стараеш това което казваш да бъде правилно.Това прави есето още по-смислено.
6.В заключението се излага извода който си направил от дадената тема.Той може да се комбинира с две,три заключителни изречения и с това да приключи есето.
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тези точки не съм си ги мислил
Това са канонични правила при писането на ЕСЕ
Прочети ги, помисли върху тях, и се опитай да отговориш на всички изисквания.
Ако успееш, ОК, ако ли не мисли друга тема.
Повярвай ми, имам доста опит с Есетата

Това са канонични правила при писането на ЕСЕ

Прочети ги, помисли върху тях, и се опитай да отговориш на всички изисквания.
Ако успееш, ОК, ако ли не мисли друга тема.
Повярвай ми, имам доста опит с Есетата
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мнения казани от други хора - са мнения който не са от текст или произведение.... тука говорим за цитатиmonilom написа:Тука не съм сигорен.Даскала каза че може да си нахвърляме и по-точно аз някой мнения и изрази на специалисти във областа.Maverick написа: 3.Напълно забранено в есето е исползването на фрази от друг текст или произведение.

Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Късничко се включвам,ама както чета не е ....
Мони....не знаеш какво искаш братле!
По скоро може би знаеш,ама те мързи да го потърсиш!
Айде
ДОЖИВОТНА БОЛЕСТ
И ако пак не се оправиш:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RFzyYYZsxGc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=8393509d" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Не пускай повече подобни теми!Имаш приятели!Питай!
Мони....не знаеш какво искаш братле!
По скоро може би знаеш,ама те мързи да го потърсиш!

Айде

И ако пак не се оправиш:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RFzyYYZsxGc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=8393509d" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Не пускай повече подобни теми!Имаш приятели!Питай!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мони, сега ме караш да се хваляmonilom написа:Митко а ти студент ли си бил че знаеш толкова.Просто ми е любъпитно.

Завършил съм Езикова Гимназия, знам Италиански, Английски, Немски и Руски език, Учил съм Международни Икономически Отношения в Руски Университет и Руска Филология в България....
Все някак си знам как се пишат Есета

Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
-
Също като менMaverick написа:Мони, сега ме караш да се хваляmonilom написа:Митко а ти студент ли си бил че знаеш толкова.Просто ми е любъпитно.![]()
![]()
Завършил съм Езикова Гимназия, знам Италиански, Английски, Немски и Руски език, Учил съм Международни Икономически Отношения в Руски Университет и Руска Филология в България....
Все някак си знам как се пишат Есета![]()
![]()