избор между две лодки

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: избор между две лодки

Мнение от КИРО »

ozidi ,
не знам дали ще ти е първа лодка,но във всеки случай не последна.
Сега толкова въпроса ти нахлуват в главата,че има моменти чак се объркваш.
6 к.с ще те бута,но както и Тедо каза,зависи колко искаш.
А и Венко спомена за някакви 12-13км/ч,това ли е скороста на течението на реката?
Защото нещо много ми се виждат.Та моята лодка се движи с тази скорост,и то на висока газ.
Относно плаващите предмети,наистина са кофти нещо.Днес забелязах,че имам две отчупени парченца от винта.Имам доста такива неприятности,но си е част от играта.А и извънбордов двигател,си имат защита за такива препятствия,просто мотора се вдига от препядствието,винта си остава невредим.
Е,може и да греша,ама малко.
Моя съвет,обърни си джоба,и докъдето имаш възможност.
Една две години,ще видиш какво не ти харесва,и търсиш подобренията.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Средната я водят 6-7 км/час, но на места е почти 2 пъти по-силно. Да речем, че ако хвърлиш една пръчка в водата....ще трябва да подтичваш, за да я следиш по брега.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

ozidi ,
И аз не съм фен на надуваемите за Дунав, но ще ти кажа , че съм пробвал една 3.20м. с твърд под с мотор 10 к.с. и се държеше много добре с двама души по 90 (че и малко отгоре :oops: ) кила.
С 6 к.с. няма да глисира и ще трябва срещу течението да се придържаш близо до брега, където е по бавна водата. А в средата с места с бързо течение ще стоиш като закован. :lol: Все пак ако не бързаш би вършил работа и 6к.с.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

имам продадени 5кс и 15кс мотори, както и надуваеми лодки по Дунав - единствено при един клиент с 5кс се оказа, че трябва по-бавен винт, щото ползва стара лодка, която е доста тежка и мотора не може да се изфорсира до номинални обороти... но никой не се е оплакал, че стои на едно място срещу течението...
а и тая скорост на течението 12кмч ме съмнява - при такава скорост оловото на дънна въдица пусната от лодката излиза отгове и подскача на водата...
ще е интересно някой колега да замери с ЖПС :idea:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

И мен ме съмнява да е 12-13 км :roll: За стотици метри може евентуално, но за повече ...
С предния ми мотор 6 коня и 2 човека по 100+ кг лодката и багаж ми вдигаше толкова с пълна газ. Значи добре, че не съм влизал в Дунав. Че на пълна газ щях да сляза до Черно море :lol: :lol:
Виждал съм колега да пресича Дунав от брега до остров Бръшлен (около 400 метра) с надуваема руска лодка с пригоден за нея транец и ел мотор :shock: Корабите се движат от същата страна на острова :shock:

По-горе се спомена за превозване на РИБ на покрива на кола, та питам възможно ли е това и как става :roll:
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

като го обърнеш на обрантно за да не си дареш тавана но на корсата няма да стане много е малак тавана тябрати някво комби
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Да де аз за комби говоря,
Никой ли не е качвал риб на кола. :roll:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ако комбито е с релси, слагаш напряко 2 дъски увити в мокет и качваш лодката с дъното нагоре... Носът трябва да е напред за да не надига...
естествено лодка над 3.40-3.50м няма да стане...
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”