Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Влакното Colmic X5000
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Влакното Colmic X5000
Здравейте,
след като се позапалих меко казано по спининга и си купих нова макара Shimano Nexave 3000FSB
сега дойде ред и на избора на влакно. Насочил съм се към въпростното влъкно http://www.colmic.bg/?page=lines&cat=7 .
Колебанията са ми дали 0.165 или 0.185 . Ще го ползвам предимно за кефалски воблери и блесни.
Предвид това че ще се спинясва по реки може би по - дебелото , драки това онова
.
Ако някой е ползвал влакното нека сподели впечатление или препоръча нещо по добро
след като се позапалих меко казано по спининга и си купих нова макара Shimano Nexave 3000FSB
сега дойде ред и на избора на влакно. Насочил съм се към въпростното влъкно http://www.colmic.bg/?page=lines&cat=7 .
Колебанията са ми дали 0.165 или 0.185 . Ще го ползвам предимно за кефалски воблери и блесни.
Предвид това че ще се спинясва по реки може би по - дебелото , драки това онова

Ако някой е ползвал влакното нека сподели впечатление или препоръча нещо по добро

Re: Влакното Colmic X5000
За спининг не мога да дам мнение , но използвам 0.14 за мач и съм много доволен. Много здраво на възел( и изобщо) и в същото време изключително меко.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
може и да бъркам но ми се струва че това влакно е направено за щека и директен така съм разбрал.
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Защо да е само за директен! "Това влакно е еднакво добро както за направа на директна линия и навиване на макара, така и за връзване на куки, тъй като притежава изумителна здравина на възел."
- stancom
- ще става разбирач
Защото колегаrytmiks1 написа:Защо да е само за директен! "Това влакно е еднакво добро както за направа на директна линия и навиване на макара, така и за връзване на куки, тъй като притежава изумителна здравина на възел."
Точно мекотата при спининга не е предимствоГоста написа :
За спининг не мога да дам мнение , но използвам 0.14 за мач и съм много доволен. Много здраво на възел( и изобщо) и в същото време изключително меко.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега rytmiks1
От влакната на Colmic , К-15 е предназначено за риболов на спининг. Преди години ползвах такова и съм доволен.
Оцветено е в светло синьо и е много приятно за работа. Не знам обаче дали в момента все още се предлага, и какво е качеството му сега
А относно колебанието ти за диаметъра, според мен по-добре по големия
Поздрави
От влакната на Colmic , К-15 е предназначено за риболов на спининг. Преди години ползвах такова и съм доволен.
Оцветено е в светло синьо и е много приятно за работа. Не знам обаче дали в момента все още се предлага, и какво е качеството му сега
А относно колебанието ти за диаметъра, според мен по-добре по големия
Поздрави
.........!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
доколкото занам от водачите се поврежда повръхностния слой
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Aз също съм ползвал "К15" и "Аксиал"(не ми харесва единствено 'сигналния' му цвят) и съм с добро мнение за тях. Преди ловях само със скъпи влакна, но от около две години съм минал на една друга схема, която ми се вижда не по-малко удачна - харесвам си някакво евтино такова, което ме удволетворява като показатели, ловя с него 2-3 риболова максимум и го изхвърлям, навивам ново и така. По този начин винаги разполагам с прясна(без претенцията да знам колко е омитала магазина) корда. Но обикновено нескъпото се харчи добре, така че не залежава. През цялата минала година ловя с "Суфикс ХЛ Стронг" или нещо подобно. По принцип бях предубеден към влакната от тази марка, но това е хубаво - държи добре на възел, не се деформира при връзване, има близки до заявените показатели за здравина, които не са високи, но са реални. Освен това не е меко и диаметъра му (според мен) се приближава до действителносста. Ползвам дебелини 0.14 и 0.16мм. Цвета му е масленозелен.
При посочения подход няма кой знае каква икономия на средства(която може да е важна за някого), поради честата подмяна на влакното, но винаги разполагаме с ненаранена и непресукана корда. При интензивно използване на блесни, дори и с най-добра макара, правилно подбрана пръчка(в смисъл за правилно изнизване и контактуване с водачите на влакното) и вирбел се получава усукване с всичките негативни последици.
При посочения подход няма кой знае каква икономия на средства(която може да е важна за някого), поради честата подмяна на влакното, но винаги разполагаме с ненаранена и непресукана корда. При интензивно използване на блесни, дори и с най-добра макара, правилно подбрана пръчка(в смисъл за правилно изнизване и контактуване с водачите на влакното) и вирбел се получава усукване с всичките негативни последици.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;