Питане за фидер

Модератор: sapuna

deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Питане за фидер

Мнение от deto_g »

Значи за дължината 3.90м съм съгласен. Обаче за търсенето на кой знае колко голяма дистанция на р.Дунав - не. Проблемът идва от спецификата при риболова на голямата река. А именно - при пълноводие реката приижда и се движи с такава сила, че използването на каквато и да е хранилка на разстояние повече от 30м е направо невъзможно. Риболовците по Дунав изпозват тежести над 150-200гр. и нагоре за дънарките. Това е нещо, с което малко фидери могат да се справят. В този случай аз лично предпочитам да търся места с по слабо течение, хранилки 80-120гр. и дистанция 20-35м. Иначе не остава нищо от хранителното петно. Лятно време, когато реката поспадне и съответно течението намалее могат да се търсят и доста по-големи дистанции или да се използват по-леките хранилки (и метод хранилки също). Само че дистанциите пак си остават по-малки, отколкото на някой язовир без никакво течение :D
Поздрави!
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

По-голямата дължина е предимство и за риболов на течение с вдигнат връх, ако го имаше на 4,20 щях да му препоръчам него :wink:
Как изглежда хранилка 120 грама (питам сериозно, не се заяждам) :?:
нямам живарник
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Изображение

60/90/120 гр.
Изображение
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Мерси IDA! И без това не ми се правеха снимки в този късен час. Моите са правоъгълни обаче.
Мисълта ми беше, че на такова мощно течение нито такива хранилки помагат, нито вдигнатият връх. И избщо системата "фидер" малко губи смисъл. Най-малкото съм искал да се заяждам, просто изказах някои наблюдения, които съм направил. Мисълта ми беше, че с понятието "дистанция" на р.Дунав трябва да се работи по-внимателно. Не става дума само за течението, ами и за многообразието от неща, които то носи и които съответно могат да повлекат цялата ти линия :D Друг е въпросът, както споменах по-рано, дали изобщо на такова течение можеш да направиш работещо хранително петно, т.е. докато аз захранвам на Русе, колегите на Силистра са ги запукали на моето петно :D Идеята ми е, че на реката винаги е по-добре да намериш по-спокойната вода след буна, в залив, ако щеш зад огромна паднала топола (правил съм го - работи). Това е!
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

За такива къси дистанции и тежки хранилки аз бих предпочел дори 3.30 или 3.0м . :idea: 8)
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

deto_g написа:Мерси IDA! И без това не ми се правеха снимки в този късен час. Моите са правоъгълни обаче.
Мисълта ми беше, че на такова мощно течение нито такива хранилки помагат, нито вдигнатият връх. И избщо системата "фидер" малко губи смисъл. Най-малкото съм искал да се заяждам, просто изказах някои наблюдения, които съм направил. Мисълта ми беше, че с понятието "дистанция" на р.Дунав трябва да се работи по-внимателно. Не става дума само за течението, ами и за многообразието от неща, които то носи и които съответно могат да повлекат цялата ти линия :D Друг е въпросът, както споменах по-рано, дали изобщо на такова течение можеш да направиш работещо хранително петно, т.е. докато аз захранвам на Русе, колегите на Силистра са ги запукали на моето петно :D Идеята ми е, че на реката винаги е по-добре да намериш по-спокойната вода след буна, в залив, ако щеш зад огромна паднала топола (правил съм го - работи). Това е!
Колега,ти си от Русе а аз от морето и едва ли е удачно точно на теб да обяснявам как и къде да ловиш на Дунава с фидер.Шрана не се търси след буна а в силното течение преди буната,там където става завихрянето .Малко по към брега пак от същата страна с събира и дребната риба.Относно монтажа,при наличието на силно течение се използва мощна хранилка на фидер тръбичка в комбинация с грипа.Захранката много по лепкава от обикновено,в повечето случаи качамак.Относно дължината на пръта,стига мястото да позволява е хубаво да е възможно по дълъг.Причините няма смисъл да ги обяснявам,всеки който е ловил на река знае за какво говоря. :smt023 :smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

от ExTaZzY на 19 Мар 2009, 22:10
Айде и наслука като го вземеш и пробваш те чакаме с нетърпение в успешни после ела да ни покажеш ако майсториш какви хранилки си направил за фидера да дадеш идеи малко.

Скоро не ми се очертава проба, защото Дунава е доста висок и няма удобни открити места за риболов с фидер. Колкото до хранилките имам няколко измайсторени и ще кача снимки , не е нищо сложно майсторлъка.
Който го може, си го може!
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

от hristotihov на 19 Мар 2009, 22:15
На Дунава ти трябва максимална дистанция Не взимай на 3,60, вземи го на 3,90, разликата в цената е 3 лева. Ако няма върхове с различна чувствителност и се наложи да купуваш (щото тук: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6628 не се споменават върхове) са по 10-15 лева. Успех

Благодаря, пръчката е с три върха,а колкото до дистанцията не съм съгласен защото както каза колегата deto_g , колокото по навътре хвърляш, толкова е по силно течението и затова тук се търси по слабо течение в заливчета или след буни, а там вече дистанцията не е голяма.
Nikkolay
новобранец
новобранец

Мнение от Nikkolay »

Мисля,че на човека за Дунава ще му трябва Екстра хеви с акция до 150-180 грама и върхове от 3-5 унции и дължина 3,90-4,20 м.
Този който е подбрал в началото е добър но ще е твърде мек според мен за Дунава.Но каквото и да вземе -успех!
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

За колегата "ExTaZzY" само да покажа творението на хранилка

http://media.snimka.bg/2448/011151375.jpg

http://media.snimka.bg/2448/011151377.jpg

извинявам се за качеството но са правени с GSM-a

лявата е купешка, а дясната мое производство.

Утре по-подробно със снимки в раздела"Направи си сам"
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Nikkolay написа:Мисля,че на човека за Дунава ще му трябва Екстра хеви с акция до 150-180 грама и върхове от 3-5 унции и дължина 3,90-4,20 м.
Този който е подбрал в началото е добър но ще е твърде мек според мен за Дунава.Но каквото и да вземе -успех!
Мдам-тука има много истина. :wink:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Stivi написа:За колегата "ExTaZzY" само да покажа творението на хранилка

Изображение

Изображение

извинявам се за качеството но са правени с GSM-a

лявата е купешка, а дясната мое производство.

Утре по-подробно със снимки в раздела"Направи си сам"
ето тук си имаме темичка за собствено производство Цък
Иначе твоята е много хубава :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

ОК, извинявам се утре ще обясня в темата.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

И аз вече съм горд собственик на фидер "Mikado"-Golden Lion Feeder-360-акция-100 :rock: :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”