Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Питане за фидер
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Питане за фидер
Значи за дължината 3.90м съм съгласен. Обаче за търсенето на кой знае колко голяма дистанция на р.Дунав - не. Проблемът идва от спецификата при риболова на голямата река. А именно - при пълноводие реката приижда и се движи с такава сила, че използването на каквато и да е хранилка на разстояние повече от 30м е направо невъзможно. Риболовците по Дунав изпозват тежести над 150-200гр. и нагоре за дънарките. Това е нещо, с което малко фидери могат да се справят. В този случай аз лично предпочитам да търся места с по слабо течение, хранилки 80-120гр. и дистанция 20-35м. Иначе не остава нищо от хранителното петно. Лятно време, когато реката поспадне и съответно течението намалее могат да се търсят и доста по-големи дистанции или да се използват по-леките хранилки (и метод хранилки също). Само че дистанциите пак си остават по-малки, отколкото на някой язовир без никакво течение
Поздрави!

Поздрави!

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
По-голямата дължина е предимство и за риболов на течение с вдигнат връх, ако го имаше на 4,20 щях да му препоръчам него
Как изглежда хранилка 120 грама (питам сериозно, не се заяждам)

Как изглежда хранилка 120 грама (питам сериозно, не се заяждам)

нямам живарник
-
- вече хвърля и на тежко
Мерси IDA! И без това не ми се правеха снимки в този късен час. Моите са правоъгълни обаче.
Мисълта ми беше, че на такова мощно течение нито такива хранилки помагат, нито вдигнатият връх. И избщо системата "фидер" малко губи смисъл. Най-малкото съм искал да се заяждам, просто изказах някои наблюдения, които съм направил. Мисълта ми беше, че с понятието "дистанция" на р.Дунав трябва да се работи по-внимателно. Не става дума само за течението, ами и за многообразието от неща, които то носи и които съответно могат да повлекат цялата ти линия
Друг е въпросът, както споменах по-рано, дали изобщо на такова течение можеш да направиш работещо хранително петно, т.е. докато аз захранвам на Русе, колегите на Силистра са ги запукали на моето петно
Идеята ми е, че на реката винаги е по-добре да намериш по-спокойната вода след буна, в залив, ако щеш зад огромна паднала топола (правил съм го - работи). Това е!
Мисълта ми беше, че на такова мощно течение нито такива хранилки помагат, нито вдигнатият връх. И избщо системата "фидер" малко губи смисъл. Най-малкото съм искал да се заяждам, просто изказах някои наблюдения, които съм направил. Мисълта ми беше, че с понятието "дистанция" на р.Дунав трябва да се работи по-внимателно. Не става дума само за течението, ами и за многообразието от неща, които то носи и които съответно могат да повлекат цялата ти линия

-
- и господ не е толокова добър
Колега,ти си от Русе а аз от морето и едва ли е удачно точно на теб да обяснявам как и къде да ловиш на Дунава с фидер.Шрана не се търси след буна а в силното течение преди буната,там където става завихрянето .Малко по към брега пак от същата страна с събира и дребната риба.Относно монтажа,при наличието на силно течение се използва мощна хранилка на фидер тръбичка в комбинация с грипа.Захранката много по лепкава от обикновено,в повечето случаи качамак.Относно дължината на пръта,стига мястото да позволява е хубаво да е възможно по дълъг.Причините няма смисъл да ги обяснявам,всеки който е ловил на река знае за какво говоря.deto_g написа:Мерси IDA! И без това не ми се правеха снимки в този късен час. Моите са правоъгълни обаче.
Мисълта ми беше, че на такова мощно течение нито такива хранилки помагат, нито вдигнатият връх. И избщо системата "фидер" малко губи смисъл. Най-малкото съм искал да се заяждам, просто изказах някои наблюдения, които съм направил. Мисълта ми беше, че с понятието "дистанция" на р.Дунав трябва да се работи по-внимателно. Не става дума само за течението, ами и за многообразието от неща, които то носи и които съответно могат да повлекат цялата ти линияДруг е въпросът, както споменах по-рано, дали изобщо на такова течение можеш да направиш работещо хранително петно, т.е. докато аз захранвам на Русе, колегите на Силистра са ги запукали на моето петно
Идеята ми е, че на реката винаги е по-добре да намериш по-спокойната вода след буна, в залив, ако щеш зад огромна паднала топола (правил съм го - работи). Това е!

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
от ExTaZzY на 19 Мар 2009, 22:10
Айде и наслука като го вземеш и пробваш те чакаме с нетърпение в успешни после ела да ни покажеш ако майсториш какви хранилки си направил за фидера да дадеш идеи малко.
Скоро не ми се очертава проба, защото Дунава е доста висок и няма удобни открити места за риболов с фидер. Колкото до хранилките имам няколко измайсторени и ще кача снимки , не е нищо сложно майсторлъка.
Айде и наслука като го вземеш и пробваш те чакаме с нетърпение в успешни после ела да ни покажеш ако майсториш какви хранилки си направил за фидера да дадеш идеи малко.
Скоро не ми се очертава проба, защото Дунава е доста висок и няма удобни открити места за риболов с фидер. Колкото до хранилките имам няколко измайсторени и ще кача снимки , не е нищо сложно майсторлъка.
Който го може, си го може!
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
от hristotihov на 19 Мар 2009, 22:15
На Дунава ти трябва максимална дистанция Не взимай на 3,60, вземи го на 3,90, разликата в цената е 3 лева. Ако няма върхове с различна чувствителност и се наложи да купуваш (щото тук: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6628 не се споменават върхове) са по 10-15 лева. Успех
Благодаря, пръчката е с три върха,а колкото до дистанцията не съм съгласен защото както каза колегата deto_g , колокото по навътре хвърляш, толкова е по силно течението и затова тук се търси по слабо течение в заливчета или след буни, а там вече дистанцията не е голяма.
На Дунава ти трябва максимална дистанция Не взимай на 3,60, вземи го на 3,90, разликата в цената е 3 лева. Ако няма върхове с различна чувствителност и се наложи да купуваш (щото тук: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6628 не се споменават върхове) са по 10-15 лева. Успех
Благодаря, пръчката е с три върха,а колкото до дистанцията не съм съгласен защото както каза колегата deto_g , колокото по навътре хвърляш, толкова е по силно течението и затова тук се търси по слабо течение в заливчета или след буни, а там вече дистанцията не е голяма.
Мисля,че на човека за Дунава ще му трябва Екстра хеви с акция до 150-180 грама и върхове от 3-5 унции и дължина 3,90-4,20 м.
Този който е подбрал в началото е добър но ще е твърде мек според мен за Дунава.Но каквото и да вземе -успех!
Този който е подбрал в началото е добър но ще е твърде мек според мен за Дунава.Но каквото и да вземе -успех!
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
За колегата "ExTaZzY" само да покажа творението на хранилка
http://media.snimka.bg/2448/011151375.jpg
http://media.snimka.bg/2448/011151377.jpg
извинявам се за качеството но са правени с GSM-a
лявата е купешка, а дясната мое производство.
Утре по-подробно със снимки в раздела"Направи си сам"
http://media.snimka.bg/2448/011151375.jpg
http://media.snimka.bg/2448/011151377.jpg
-
- ще става разбирач
Мдам-тука има много истина.Nikkolay написа:Мисля,че на човека за Дунава ще му трябва Екстра хеви с акция до 150-180 грама и върхове от 3-5 унции и дължина 3,90-4,20 м.

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ето тук си имаме темичка за собствено производство ЦъкStivi написа:За колегата "ExTaZzY" само да покажа творението на хранилка
Иначе твоята е много хубава

Без риболов няма любов !
И аз вече съм горд собственик на фидер "Mikado"-Golden Lion Feeder-360-акция-100

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !