Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Що за урод е това?
Модератор: emo vasilev
Re: Що за урод е това?
Моряка написа:Това е рибата на която гърците викат Λύχνος
Дайте да разгадаем истината,и без караници

-
- сериозен играч
морена ли е тази гад ..... много късали пръсти знам .. ако те докопа
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Браво имаш 6.Колкото захапе,,,,,,,забрави го.Има истории от гмуркачи,че морената като напада,напада в най -слабото место на мъжкото тяло,демек -та ....те.Това разбира се си го обяснявам,че винаги там се намира живарника но гмуркача.Фактически морената не напада гмуркача,а рибата в живарника.Имал съм много срещи с морени в морето, да ви кажа,мислел съм сиrimohit написа:морена ли е тази гад ..... много късали пръсти знам .. ако те докопа

-
- ще става разбирач
абе ония работи може да ги захапва щото те се мандахерцат най-много
и сигурно я предизвикват 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Е ади пробвай де,и после да разказваш,нали....vasilev написа:, да ви кажа,мислел съм си, да я подразня за да видя как ще реагира,но незнам кой е по- бръз ,аз или морената,че по тази причина не съм го правил.![]()

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Дали ще я излъжа тази КироватаКИРО написа:Е ади пробвай де,и после да разказваш,нали....vasilev написа:, да ви кажа,мислел съм си, да я подразня за да видя как ще реагира,но незнам кой е по- бръз ,аз или морената,че по тази причина не съм го правил.![]()

Ха, стана ми много интересно след като прочетох цялата тема.Какво се оказа? Петър Василив е прав, че гърците наричат звездоброеца - лихнус, ама по нашенски си е звездоброец от всякъде. Ние пък наричаме лихнус една риба от семейството на попчетата, която обаче си е типично различна от обикновенните попчета. Не ми стана ясно кой- прав, кой-крив? Само се чудя това наименование - лихнус, ний ли сме го взели от гърците, или те от нас? Ама като се замисля, няма чак толкова голямо значение, важното е да ги има рибите. 

Никоя риба не е по - важна от живота !