Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

За Първи път!!!
Модератор: bobopeli
За Първи път!!!
Незнам дали тук е точното място на темата но ако не е моля да бъде преместена .Та така, след като с колегата днес бяхме решили да ми удари едно рамо да боядисаме коридора удома ,след като причлючихме с работата решихме да идем да намокрил плувките по реката и каде каде айде на Мочурица ,захранка бисквита, стръв бял червей и пинки откъм риболова -КЛАСИЧЕСКО КАПО но мисълта ми да пусна темата тук е друга цопаме си ние с колегата у реката ,естественно до нас има и други рибари 2 ,3 от които от т.н. малцинство и по едно време ХОП спира до нас един автомобил Лада Нива с един голям зелен надпис НУГ на предния капак викам на колегата носиш ли си билета бе ,отговора беше естественно Да излезнаха от колата 2 момчета и попитаха учтиво как е има ли риба това онова и поизкаха да ни провелят билетите .Изкам да подчертая че ми проверяват билета за първи път откакто ходя за риба а това са вече 6 ,7 години .От наша стана естественно нямаше проблеми единият от проверяващите слезе пеш малко по надолу по течението за да провери и други рибари които бяха на 150, 200 м по надолу .Оказа се обаче че тези които бяха покрай нас 6 човека от които само 2 или 3 роми нямат съответния билет и служителят на НУГ им каза ще ви бъде съставен АКТ по закон еди кой си и да си извадят личните карти .Оказа се обаче че никои от 6те човека няма лична карта или какъвто и да е друг документ за самоличност поради което няма как да му бъде съставен АКТ дойде и колегата му които беше слезнал надолу по течението и кара с него си още 2ма без билети и те без документи /Що ли им е лична карта на реката / Решиха да се обадят на Полицията да дойде патрул за да установят самоличноста им и да им драснат АКТОВЕТЕ ,да ама доколкото чух от разговора им по телефона стана ясно че от полицията ги отсвириха най-брутално и момчетата останали с вързани ръце изнесоха една лекция по морал на незаконните въдичари че небива така защото еди какво си еди що си може да стане и ги пуснаха по живо по здраво да си ходят с уговорка да не остават на реката ами да си ходят и всички се пръснаха кои от каде е .Нивата си замина и след 20 мин. трима от изгонените се върнаха до нас и си разпънаха отново въдичките и ли цопаха на воля .А сега ми кажете КАДЕ Е ПОУКАТА от цялата тази работа ,съжалявам че не си носих апарата да направя снимки ама щото уж за малко и за това . 

Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
- batrumba
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: За Първи път!!!
късмет имат гратисчии те нали днес имат протес полицаите и за това може даса отказали
и на дъжд и на пек се прибирам с пален кеп:-)
- maycal
- ще става разбирач
Какво да се прави когато лумпените в тази страна, независимо дали са от малцинството или не, са огромен процент!
*лумпен
от Уикиречник
1. лумпен (“лумпен”) - семантично българското значение е на “бедняк, дрипльо”. Идва от немското der Lumpen – “просяк” и значението на “вагабонтин, нехранимайко” - немското der Lump.

*лумпен
от Уикиречник
1. лумпен (“лумпен”) - семантично българското значение е на “бедняк, дрипльо”. Идва от немското der Lumpen – “просяк” и значението на “вагабонтин, нехранимайко” - немското der Lump.
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Доколкото знам,полицаите не дават информация за самоличността по закона за" квалифицираната информация "мисля че беше.И ако е така това развързва ръцете на бракониерите за жалост.За бракониерите:axe:

За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
-
- сериозен играч
Полицеиска работа
Когато трябват ги няма никакви

Когато трябват ги няма никакви
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- разбира нещата
Не и аз се учудих че не ги взеха ама повече ме учуди че проверката я правят НУГ а не ИАРА
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Така е за съжаление в цялата държава ,иначе искаме пари и добри условия.За,какво да си хабат бензина и да въдворяват ред,да изпълняват дълга си и да спазват закона????? Те са Българи , като нас ,като парашутистите и бракониерите,съдииите ,учителите ,пенсионерите и т.н. Народът -Българският го е казал-хубава работа ,ама ...Българска. Защо да не се скатае ,човек .... И затова всичко е на това дередже, това че има отделни хора и все ки от нас се бие по гърдите ,че не е бракониер и си плаща където и каквото трябва и си хвърля боклука и т.н. добродетели,ама да не забравяме,че сме Българи и сме част от обобщението "хубава работа ама Българска.....
Така е , неможем да се сърдим на никой.Следващият път полицаите ще откликнат на телефонното обаждане на еди кой си ще хванат някой пенсионер за назидание ,естествено рибарите от малцинствата и други тарикати ще избегнат случката и така .Няма за,какво да се учудваме ,за безхаберието на дадена институция към друга.Случката край река Мочурица е показателен в това отношение ,лошото е ,че се разбира за него и потърпевшите и съпричастните само си затвърждаваме мнението към Държавата ,неините институции и проблеми . И няма да се оправят нещата ,не и в близките 100 години ,а може би и след това .Какво да кажа още освен това като общ знак на всичко

Така е , неможем да се сърдим на никой.Следващият път полицаите ще откликнат на телефонното обаждане на еди кой си ще хванат някой пенсионер за назидание ,естествено рибарите от малцинствата и други тарикати ще избегнат случката и така .Няма за,какво да се учудваме ,за безхаберието на дадена институция към друга.Случката край река Мочурица е показателен в това отношение ,лошото е ,че се разбира за него и потърпевшите и съпричастните само си затвърждаваме мнението към Държавата ,неините институции и проблеми . И няма да се оправят нещата ,не и в близките 100 години ,а може би и след това .Какво да кажа още освен това като общ знак на всичко

А не си прав.дебнат след завоя със радар да ти отрежатjordanmarkov написа: Когато трябват ги няма никакви

Ето така е в България,едните са си свършили работата ама полицаите ги е домързяло и всъщност НУГ са безпомощни!Следващият път тези от НУГ ще решат,че изобщо не си заслужава да се занимават!Дано не съм прав?!
Като се замисля , може би най - добрият начин да се спре тази практика е се плаща някаква символична сума на място , за брой пръчки. Така влизат повече пари от колкото от билетите. Съответно ще се засили контрола и доста ще намалеят мрежите , парашутите и другите " велики " изобретения. Пък и 10- 15 лв. за излет не са много.