Надуваеми лодки - съхранение и защита от климата

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Надуваеми лодки - съхранение и защита от климата

Мнение от VGS »

Здравейте риболовци,
искам да помоля за инфо, кой каквато информация има или по добре опит в пазенето на лодката си. Тези надужните не са скъпи и за това си взех 2-ра ръка( няква на Suyuki "SUZUMAR" с дървено дъно). И нямам никакъв опит с потдръжката. Досега съм имал само руски гумени лодки (при които талка върши работа) и стъклопластова, която също няма нужда от специални грижи.
Така, че ако знете дали е по добре да се съхранява сгъната или надута, дали трябва да я мажеш с нещо като загоряло маце или нещо друго казвайте .
Благодаря ви предварително !!!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Имах надувна лодка YAMAHA в указанието за ползване се препоръчва да си е надута постояно (по възможност),като се внимава в горещините когато не е на вода да е по слабо напомпана.На един приател му гръмна лодката,беше я оставил на слънце и на сушата.Проблема е съхраняването в разгънато положение и транспортирането,иначе така се удължава живота на лодката.Талк се слагаше на времето на гумените лодки а за настоящите не съм чувал да се мажат с нещо.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Благодаря приятел ! :)
за информацията, ето тук може да намерите артикули за потдръжка на лодки. Лошото е само това, че е немски сайт. Могат да се поръчват и от България, но силно се надявам, някой да направи внос иначе трябва да се организира по голяма поръчка :roll:

http://www.bootsladen-online.de/start.h ... 0Yachticon

Има ли идея някой колко време карат тия лодки, пак казвам не говоря за руски(имах такива 2 и бяха доста запазени и изкараха 7-8 години докато не ги набараха едни бракониери).

А barutchiata защо се отказа от Ъмахата на мен ми се виждат доста добри лодки?
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”