Идеалния такъм
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Идеалния такъм
От доста време мисля да повдигна този въпрос и най-накрая се реших.Става въпрос за подготвянето на готови такъми на совалки.Нека тук да си поговорим за марките и видовете куки,корди,плувки,олова, как точно става изработването на такъмчетата има ли тънкости и т.н.Аз лично процедирам по следния начин:
1.първо си избирам кордите за повод и за основа ,кука ,плувка
2.след това отрязвам парчето основно влакно
3.прокарвам през него плувката и правя клупа
4.слагам олово и пробвам плувката в кофа с вода
5.връзвам повода и сглобявам такъма
6.надписвам с перманентен маркер номера на куката ,кордите, грамажа на плувката ,подходящия вид риба и т.н.
Използвам корди от 0.12 до 0.23 на фирмите D.A.M,Zebko,Tubertini,Sufix,Sensas,Platil, куки от №18 до №10 на фирмите Mustad,Owner,VMC,Zebko,Gamakatsu,Kamasan, олово LAMER, плувки на D.A.M и такива родно производство.
Сега няколко въпроса:
1.колко готови такъмчета са необходими за начало
2.КЪДЕ СЕ СЪХРАНЯВАТ НАЙ-ДОБРЕ/изключвам съндъците на етажи защото те нараняват плувките/
3.кои видове совалки са най-добри
1.първо си избирам кордите за повод и за основа ,кука ,плувка
2.след това отрязвам парчето основно влакно
3.прокарвам през него плувката и правя клупа
4.слагам олово и пробвам плувката в кофа с вода
5.връзвам повода и сглобявам такъма
6.надписвам с перманентен маркер номера на куката ,кордите, грамажа на плувката ,подходящия вид риба и т.н.
Използвам корди от 0.12 до 0.23 на фирмите D.A.M,Zebko,Tubertini,Sufix,Sensas,Platil, куки от №18 до №10 на фирмите Mustad,Owner,VMC,Zebko,Gamakatsu,Kamasan, олово LAMER, плувки на D.A.M и такива родно производство.
Сега няколко въпроса:
1.колко готови такъмчета са необходими за начало
2.КЪДЕ СЕ СЪХРАНЯВАТ НАЙ-ДОБРЕ/изключвам съндъците на етажи защото те нараняват плувките/
3.кои видове совалки са най-добри
Къде се съхраняват най-добре и по-точно ИМА ЛИ СПЕЦИАЛНИ КУТИИ ЗА СОВАЛКИ
Това на мене ми е най-болезнената тема в каквато и кутия да ги сложа се се нараняват плувките

Последно промяна от icko на Чет Апр 27, 2006 7:09 pm, променено общо 1 път.
Колега, реално и десетина совалки ще ти свършат работа. А като е станало на въпрос - аз си съхранявам по подобен начин вързаните куки - на тънки летвички 3 - 4 мм - зашото повода не се мачка и огъва, а си остава прав. Всяка в отделно пликче и всички в един по-дебел на дъното на сандъка.
Добре ще е да си направиш и няколко - "на перо", защото са много чувствителни.
Добре ще е да си направиш и няколко - "на перо", защото са много чувствителни.
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р