Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р. Вит - 02.03
р. Вит - 02.03

Тъй като лед вече няма, реших да открия пролетния дял на риболова. Първо искам да благодаря на колегата sandy за точната и навременна информация с която ми помогна за да пиша този репортаж в "Успешни"! Бях се запътил към яз. Горни Дъбник с научно-изследователска цел, а именно - дали в ураганния вятър, който духаше непрекъснато, вълните надхвърлят два метра и има ли условия за каране на сърф, че Хаваите са ми малко далечко. Оказа се обаче, че вълните са високи не повече от 1.20 метра и тъй като вече бях получил инфото от sandy за река Вит, реших да се ориентирам към речния риболов. И на реката естествено духаше яката, но след кратка обиколка успях да намеря по-тихо местенце. Повечето от колегите около мене си седяха на завет в колите и очакваха по-добри времена, ама сърце юнашко не трае, разпъвам болото (за директен не ставаше), бъркам манджата и се почва борбата с природните стихии. Понеже очаквах улов предимно на кефал, каракуда и скобар, добавих доста жива стръв и глина към захранката за да активизирам рибата възможно най-бързо. Да ама не! За половин час фитнес едно кленче и едно уклейче, обаче както е известно, лесно не се отказвам и продължавам да мятам гюлета манджа във водата. И се почна! Уклей!!! Смених плувката, прецизирах линията и гол след гол! Имах чувството, че съм събрал всичкия уклей в реката точно пред мене, но въпреки това не преставах да дохранвам с надеждата, че ще се завърти и по-едра риба. Странно, но уклея взимаше най-добре стръвта, когато е легнала на дъното, може би заради тежката захранка!? Риболова приключи по здрачаване с N на брой уклеи с различен размер (от пръст до педя), двадесетина кленчета повечето от които маломерни (върнах обратно всичките), няколко пръскача и една кротушка. Риболова беше супер динамичен и въпреки дребната риба, крайното количество беше внушително (като за уклей де). Отанах много доволен от излета.
Снимки нямам! За съжаление си забравих апарата, което ми се случва много рядко.
-
- сериозен играч
Re: р. Вит - 02.03
Браво -за това време на годината тия са най-готините излети.Пък и след цялото зимно монотоние всяко кълване си е жив празник 

-
- и господ не е толокова добър
Браво деди,добре си ги надърпал.Жалко,че си нямал късмет за по-голямо,но другия път.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- вече хвърля и на тежко
добре е коега за р.вит 

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
цяло 4удо е да си намериш място от троикаджии
доста пообиколих и нищо не хванах имам предвид нищо прили4но
браво щом си я надьрпал така

доста пообиколих и нищо не хванах имам предвид нищо прили4но
браво щом си я надьрпал така

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
eвала много добър излет

- sandy
- ще става разбирач
Браво Dedy ! Радвам се, че съм бил полезен!
Аз пък бях в недекята по вита и резултата беше 40 броя рибета но дребни. Рибките бяха предимно кленчета до 10-15см които бяха върнати. Задържах уклея само.
Лових с 5 метрова болонеза за стръв кокален червей и пинки. Захранка на респект.
Аз пък бях в недекята по вита и резултата беше 40 броя рибета но дребни. Рибките бяха предимно кленчета до 10-15см които бяха върнати. Задържах уклея само.
Лових с 5 метрова болонеза за стръв кокален червей и пинки. Захранка на респект.
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
-
- новобранец

КОТКОВ
- carpsliven2
- сериозен играч
Браво Dedy .. нете ли заболя ръката да дърпаш толкова много уклейки... явно болото ще да е хубаво и доста леко 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува