Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг за СоМ
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Спининг за СоМ
Хъ , хъ , Мейджъра имат една серийка Сателит къде ме изкушава от известно време насам ама след Мегабасс крушението ми ще се въздържа за сега
-none- ( много интересни никове си избират хората последно време ) ако прегледаш подфорума ще видиш че Кръсника ги разсипва 20+ кг. сометата с подобно

-none- ( много интересни никове си избират хората последно време ) ако прегледаш подфорума ще видиш че Кръсника ги разсипва 20+ кг. сометата с подобно

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
да видях, че кръстника ги "лекува" с 2.7м акция 20-40 , върпоса ми е дали на 3м ще е достатъчо здрава. От четеното по форумите май това ще е моята тояга за предстоящия сезон и дано да имам шанса да я тествам с някое добиче
)

Всичко започна с Делфин 5:)))
- Павел Иванов
Черито над 2.10м. си е колец откъде и да го погледнеш ! Демек редко здрава гега !
Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Сега ще го напиша пак,за хората които бавно вдяват.Има хора,които си падат по нежния и фин спининг и си правят кефа.Има хора,които си падат по щуки и кефали,които искат задължително друга акция,дължина и здравина на пръчката и т.н.Трети,такива ахмаци и малоумници като мен,си взимат пръчки/спининги/ с които могат да ловят всичко,от пъстървичките,през пъстървите и кленовете,до щуки,разпери и на края - татко СОМ.Опитвам се да кажа че има спининги,които биха покрили целия диапазон РИБИ които човек може да хване.Оставям на страна хората които ходят по рекички които са максимум два метра широки и се изисква прецизно замятане на близко разтояние,под клонки и храстчета по пъстървовите рекички и поточета и се иска къса и със специфична акция въдица минимум 1.90м - максимум 2.40 м
За голяма изненада на доста колеги и това ми е минало през главата но не ме задържа и плени.Може би се дължи на дългогодишното обезрибяване на тези рекички от селските къзмаци живеещи около тях и за онова време с пълната подкрепа на местните полицай,горски и всекви величия.Разбрахте ли ме,или още веднъж да кажа.Намерете си такава спининг пръчка,с която да можете да ловите от пъстървичките до сома.Повечето колеги които се занимават с този вид риболов,знаят че съм прав и няма смисъл да си вадим доводи и доказателства,просто се иска когато си взима човек въдица,без значение за какъв вид риболов ще я ползва,винаги има вариант да си вземе нещо - УНИВЕРСАЛНО ,нещо като три в едно. Има въдици,които когато провеждаш воблера или блесната,отчитат перфектно играта,поради простата причина че са направени от хора които си разбират от занаята,като специалистите от Ф.ШИМАНО и ДР
.Когато обаче мине товарния влак и се налжи да се води борба,пръчката става неузнаваема и рибата просто няма шанс
Друг е въпроса че за някои остаряващи или остарели вече колеги,които тепърва започват да упорстват,това може да е и рибата на живота им
Надявам се сега вече да съм бил по-ясен и да съм написал всичко по-разбираемо.Успех и наздраве на всички

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- stancom
- ще става разбирач
Здравеи Любо, съгласен съм с теб, че трябва да се търси колкото се може по универсален такъм ( все пак парите не растът по дърветата). Преди 5/6 години бих подкрепил на 100% процента постовете ти. Ловя на река много подобна на твоята - Искър по долното течение. Но по обективни и субективни причини промених мнението си. Обективните са, че по реката има повече лодки от колкото в гребния канал в Пловдив и и пускат повече ток от колкото даваше АЕЦ Козлодуй, и всеки уважаващ себе си сом се е скатал, и се показва само когато е обезумял от глад. Субективните са , че съм опериран 2 пъти и се страхувам от борбата с товарния влак
. По обективните причини най - вероятния улов е кефал или лигавче до 4/5кг и някак си не върви да тръгнеш за тях с тежката артилерия, а и удоволствието се губи някак си. Вярно миналата година имам 3 удара на сом над 15кг, в два от тях нямах никакъв шанс поради мястото и такъма, в третия от глупост
, не разбрах, че има риба, помислих че съм закачил и го изпрошнах
, но не ми е дошъл акъла и продължавам да упорствам с лека въдица. Все пак от 100на излета три удара не са нещо значимо. Въпреки всичко тежката въдица съм я вадил 20на пъти миналата година, за съжаление без нито един удар. За да не ме питаш, нямам значителни успехи в твоя риболов. Имам само 20на риби 10-15кг на спининг 

Последно промяна от stancom на Пет Мар 06, 2009 7:27 am, променено общо 1 път.
- Павел Иванов
Хе , хе , Любе , септември месец края се бех сдобил с такъв "универсален" такъм за 720$ без доставката от Японско по погрешка и после сума си време ми требваше да го издам ! Бах ма`а му ! Чак до февруари при положение че ми беше капариран ноември
С него съвсем сполучливо можеше да се извади как пръскач стръвник така и некой от шлеповете покрай РусИ а при нужда ако тръгне да пропада етажа ставаше за екстра подпора на плочата
Не забравям че темата е за сомориболов та за тва само се уметвам ама нивгаш нема да си взема нещо за нещо което не търся щот може да ми удари
Кат ми удари ( сучва се еднъж , дваж ) , натегам авансот докрай и ако не го обърна дърпам реЗко назад с наведена гега и да си оди и тъй 

Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
Извиняваи Павка , но Любо е прав от негова гледна точка. Когато има вероятност на 3/4 излета да му удари такова нещо си заслужава. А и тои със сигурност не използва примамки като нас. Колкото и да се убеждавах, че е същото да ловиш кефалчета с въдица 0,7-3г и монофил 0,12 ( и тая простотия съм правил
), като да хванеш сом 15+, въпреки че маисторлъка е същия, пак има разлика

- Павел Иванов
Ми Станко нал точно туй споменах ? Че съм просто приходящ в темата
пп - тва от червеното гледам вече две бутилки двулитрови да ти пиша сметам

пп - тва от червеното гледам вече две бутилки двулитрови да ти пиша сметам

Павел Иванов
Павел Иванов
- enduro51
- ще става разбирач
Въпреки всичко тежката въдица съм я вадил 20на пъти, за съжаление без нито един удар. За да не ме питаш, нямам значителни успехи в твоя риболов. Имам само 20на риби 10-15кг на спининг [/quote]
бе то незнам ама при мен на всеки излет в които тръгвам с нагласата и намерението да гоня сом с големите и тежки воблери (рядко и блесни) или кефалите по 7-800гр. и отгоре или арамии разни за които даже не си даваме жега да ги снимаме и продължават по живо и здраво своя път
пък и никои от запалянковците на спининга тук не ги тачат особенно тези риби щтот по принцип надеждата за борба с големия е преди всичко и риболова е целенасочен
и Сома все е в най малък процент успех ,ама пък всеки удар си е значим за мен и спомена с адреналин остава, нито кеф се губи от тва че пръчката била твърда нито тръпката е по малко та било то кефалче 0.500 гр. или сом +10 или 20
но всичко си е до възможности и нагласа пък и всеки сам си избира дъли шанса за среща на живо с трофея дето веднъж дваж ше дойде и това да си готов за екстремни ситуаций или разочарованието от скъсала или изтървана
Поздрави и Наслука 

- krokibg
- учете се от него
Има колеги,които ходят целенасочено за кефалчета и други дреболий.Те ходят по малки рекички и на дали, някой е в състояние да ги накара да сменят такъма.Тук в тази тема никой не се и опитва.Въпроса е,трябва ли да се робува на 100% на тестове и акций на спинингите,когато има такива с които съвсем спокойно, може да се ловят и хамсийки
и ако дойде Наутилус,да покараш и водни ски.Исках да кажа с горните си постоте,че има възможност да се ловят пъстървички и кефалчета съвсем спокойно и със спининги,които за повечето колеги влизат в графата "Тежка артилерия" а в същото време са достатъчно чувствителни и отчитат играта и на най-дребните примамки. 

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
The legend of CHERRYWOOD!!!Павел Иванов написа:Черито над 2.10м. си е колец откъде и да го погледнеш ! Демек редко здрава гега !

Макар, че искам някой "ВЛАК" с мустаки да я обори, още този уикенд

Най-хубавото е че пролетта идва бавно, но СИГУРНООООО
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- krokibg
- учете се от него
Нали се сещаш колега Христозов,че изобщо нямам намерение да ловя дреболийки
Макар че сами се закачат по някога, и на огромни примамки.Много си ми интересен,да те видя по Марица,как ловиш,какво ловиш и с какво ловиш.Ама,тя Марица е малка,ще ми покажеш специалните си умения на практика !!! Интересно ми е да ти видя такъмите.Начетох се на глупости,начетох се на мнения на скрити специалисти.Искаш да ми обясниш че със Спийд Мастер 50-100 Фаст акшън не мога да ловя с примамки от 5 грама ли
Или че с SFB - 9`0" 2.70H С W 5/7 - 13/4 oz .20-50gr,не мога да извадя 30-40кг сом ли
Стига си писал простотий,стига си се правил на разбирач че ми писна от такива с по две риби в живота да се правят на майстори и да пишат глупости с които да подвеждат колегите.
Пиша всичко това поради простата причина че сигурно ТЕ ПОЗНАВАМ НА 100% ако си от Пловдив,И СИ ОТ ХОРАТА КОИТО СА С ПО НЯКОЛКО НИКА.НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПОКАЖЕШ КОЙ СИ,В ТОВА СЪМ УБЕДЕН СЪЩО НА 100% .Така че,моля да ме убориш и да се покажеш да те видим кой от Пловдивските специалисти спинингари СИ !!!
Иначе,бла,бла,бла съм чел достатъчно и не ми се четат повече такива неща.Пробвал съм,хващал съм и го казвам,че може да се лови само с една единственна спининг пръчка от кефалчето 100гр до 30-40кг сомове.Хайде сега ме убори,но ще трябва даго направиш на живо и то на вода за да ти запуша голямата уста !!!

Пиша всичко това поради простата причина че сигурно ТЕ ПОЗНАВАМ НА 100% ако си от Пловдив,И СИ ОТ ХОРАТА КОИТО СА С ПО НЯКОЛКО НИКА.НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПОКАЖЕШ КОЙ СИ,В ТОВА СЪМ УБЕДЕН СЪЩО НА 100% .Така че,моля да ме убориш и да се покажеш да те видим кой от Пловдивските специалисти спинингари СИ !!!
Иначе,бла,бла,бла съм чел достатъчно и не ми се четат повече такива неща.Пробвал съм,хващал съм и го казвам,че може да се лови само с една единственна спининг пръчка от кефалчето 100гр до 30-40кг сомове.Хайде сега ме убори,но ще трябва даго направиш на живо и то на вода за да ти запуша голямата уста !!!
- enduro51
- ще става разбирач

- krokibg
- учете се от него
Вчера минах на два пъти през Любимец на горе към Ивайловград и обратно.Нямах обаче въдици с мен за да помяткам.Мислех да се отбия и да погледна дали няма да сте там но се отказах че се бях разбил от каране.Я вземи си пусни телефона ти на ЛС че да го имам.Май ми го беше дал но съм го изгубил и неможах да го намеля !!! Времето се затопли и ще има удари,макар и единични.Мисля че пак ще се застуди и ще го присече но наистина,пролетта просто си идва,въпрос на още десетина-петнадесет дни !!!enduro51 написа:![]()
Успехи!!!!!и ходете туй му е мамата
- Стара Видра
- ще става разбирач
Kъде са снимките бре колега?enduro51 написа:![]()
![]()
![]()
влезнах да хвърля едно уко на форума как се развиват събитията и видях че пак сте писали по темата
и викам да освежа положението като ви кажа че вчера докът си меткахме из марица на колегата му изпраска 8 кг Мустакатко и напрабо ни срази отначало в първите 2-3 минути как забръсна аванса викам си аиде качих му се на влака
![]()
удара е към 8-9 часа на големия бент само че 20-30м над бента примамката е както обикновенно ХОРНЕТ окраска костур
Снимките следобет като се прибере колегата от училище
Незнам кво ше кажете ама аз мисля че вече сома се е размърдал щото доста станаха инцидентните случаи на изваждане на риба и след малко пак утивам да си търся моита доза адреналин
![]()
Успехи!!!!!и ходете туй му е мамата