Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Бомбарда "а ла Чурулик"
Модератор: emo vasilev
-
- ще става разбирач
Re: Бомбарда "а ла Чурулик"
Тази ''ALBA STAR'' тежи точно 24 гр.и ми е любимия модел плуващи бомбарди.А китайчетата тежат 20 гр.Благодарско на Каридов за което 

- 1000n
- разбира нещата
Бяха ми казали, че бомбарди с по-малък обем, при еднакво тегло летят по-добре и отиват по-далече при замятане.
На теория ми звучи логично да е така и дано да е да е вярно, защото направените от мене бомбарди са мънички, а и имам проблеми с далечното замятане, което все още трудно ми се отдава. 

- Моряка
- кандидат преподавател
Е това се чудих как да го отлея на Кокито,за неговата Бомбарда,Страшно елементарно и удобно.Ма то елементарните работи да измислиш е май движението напредОт оловото /на лист/ навиваме на гвоздея или нещо друго 25гр.,като му придаваме удобна форма

А сега де? 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Старите сгради имат външна ел.система и голяма част /от кабелите/ са с оловно покритие. Аз се снабдявам по този начин с олово на лист. Ако имаш приятел в БТК ,можеш да си поискаш парче от подземните телефонни кабели.Те също са с оловно покритие,но проблема е в това,че ще трябва да изстържеш един слой със смола,което си е гадно занимание. Скоро до нас подменяха такъв кабел и ми дадоха парче дълго около 75см. Понеже не ми се стържеше смола го подарих на един приятел-съфорумник да си отлее олова за дънен риболов. Има и вариант с разпробиване на сафридско олово с бургия 4мм.,но трябва да се внимава,че оловото се замазва и бургията се чупи.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Моряка
- кандидат преподавател
Пробиването на сафридено олово си е почти невъзможно занимание да се постигне това ,дето ти ена снимката
Иначе освен другото олово от кабелите имам около 100 кила в къщи,ама кой да се сети 

А сега де? 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Тогава - бой с чука докато стане на лист.

- Моряка
- кандидат преподавател
Няма бой имам си го кабелнотоосвен другото олово от кабелите имам около 100 кила в къщи

А сега де? 

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Направих си няколко бомбарди от стиропор,
но се чупят, когато падат във водата. Дали
причината за това е че не съм ги боядисал
и/или лакирал?
Направих си няколко бомбарди от стиропор,
но се чупят, когато падат във водата. Дали
причината за това е че не съм ги боядисал
и/или лакирал?
Момчета, някой защо не пробва да барне бомбардата от дърво? Не става ли ?
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Ето ти малко:

Правил съм ги на струг преди 5-6 години. Първата е от катаджийска стоп-палка ,а останалите са от бук.

Правил съм ги на струг преди 5-6 години. Първата е от катаджийска стоп-палка ,а останалите са от бук.
- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Мисля, че се сетих как да заздравя конструкцията на
стиропорените ми бомбарди - ще ги покривам със
силикон. А защо ли се чупят? Може би, защото ги
правя с разпробито сафридено олово. Наслука!
Мисля, че се сетих как да заздравя конструкцията на
стиропорените ми бомбарди - ще ги покривам със
силикон. А защо ли се чупят? Може би, защото ги
правя с разпробито сафридено олово. Наслука!
- Моряка
- кандидат преподавател
Е кво стана,питащи много,изпълнители молко
Е аз да се отчета със снимки

Накрая без лак червената е бързопотапяща 29 грама,сребристата е 25 грама бавнопотапяща се.Опити ще има още де

Накрая без лак червената е бързопотапяща 29 грама,сребристата е 25 грама бавнопотапяща се.Опити ще има още де

А сега де? 

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Моите бомбарди нещо не стават толкова хубави като тези на Чуруликпенчо и на Моряка,
но се надявам да ми вършат работа.
След десетина дена ще мога да ги изпробвам на практика и ще пиша какви са били резултатите.

На снимката, долната бомбарда е от стиропор, но е покрита със силикон. А горната бомбарда е направена без стиропор, а само със силикон върху тръбичката от пълнител от химикалка и оловото.
Силиконът се оказа, че има плътност между 820 и 880 кг/куб.м. и съответно плува над водата.
Така горната бомбарда на снимката е 26гр, от които 22гр - силикон и 4гр олово и потъва като между 1 и 2гр.

На тази снимка долната бомбарда е 24гр и е направена само от тръбичка от пълнител от химикалка и силикон, като резултат се получава плаваща бомбарда. А горната бомбарда е направена от оцветен в жълто силикон, тя е 24гр - 4гр олово и 20гр силикон, но потъва като 4гр, защото жълтият силикон явно има плътност много близка до тази на водата, тъй като ако го задържиш над водата - плува, а ако го натиснеш към дъното - започва да потъва много бавно.
Наслука!

Моите бомбарди нещо не стават толкова хубави като тези на Чуруликпенчо и на Моряка,

След десетина дена ще мога да ги изпробвам на практика и ще пиша какви са били резултатите.

На снимката, долната бомбарда е от стиропор, но е покрита със силикон. А горната бомбарда е направена без стиропор, а само със силикон върху тръбичката от пълнител от химикалка и оловото.

На тази снимка долната бомбарда е 24гр и е направена само от тръбичка от пълнител от химикалка и силикон, като резултат се получава плаваща бомбарда. А горната бомбарда е направена от оцветен в жълто силикон, тя е 24гр - 4гр олово и 20гр силикон, но потъва като 4гр, защото жълтият силикон явно има плътност много близка до тази на водата, тъй като ако го задържиш над водата - плува, а ако го натиснеш към дъното - започва да потъва много бавно.

Наслука!

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Искам да добавя нещо за направените от мене бомбарди - след тестовете се оказа, че дори и покрити със силикон върху стиропора отново след няколко десетки замятания се чупят при падането си във водата(т.е. стипорът се натрошава на малки парченца и изчезва някъде в морето, а от бомбардата остава само тръбичката с оловото по нея)!
За сметка на това бомбардите, направени само от силикон, тръбичка и олово(без никакъв стиропор) се държат много добре!
А и като гледам май съм пропуснал да спомена още нещо - като казвам "силикон", то имам предвид силиконовите пръчки, които се нагорещяват и стопяват с пистолет, за да се прикрепят, най-често, кабели към стените при изграждане на някакво окабеляване! Т.е. със санитарен силикон не знам дали се получават хубави бомбарди!
При силиконовите пръчки един сантиметър силикон тежи около 1грам! От една силиконова пръчка става една бомбарда, която струва около 40 стотинки!
Наслука на всички! 

Искам да добавя нещо за направените от мене бомбарди - след тестовете се оказа, че дори и покрити със силикон върху стиропора отново след няколко десетки замятания се чупят при падането си във водата(т.е. стипорът се натрошава на малки парченца и изчезва някъде в морето, а от бомбардата остава само тръбичката с оловото по нея)!