Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Лека кола за риболов
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
Re: Лека кола за риболов
C5 комби, HDI. Има възможност да се вдига на 3 степени. Перфектно возене. Климатроник и т.н. 2002г. може да се намери около 9000лв.
- MITKO70
- кандидат преподавател
За тези консумативи на Субару е така,намират се доста заместващи -италиянски накладки,тампони ,и турски и т.н.Но става въпрос за части по двигател,трансмисия,съединител /смяна около 1000лв./Все пак това са коли 4х4 и са излизали извън пътя малко или много и това трябва да се отчита.Но,за мен си остава фаворит, а всеки си знае и джоба и решава.Подробности и доста инфо има във форум Субару.blatimir написа:ремък 30лв, накладки 30лв, филтър 10лв, тампони за биалетки 5лв, други части едва ли ще ти трябват, ама и те са евтини.
Всичко може,но не всеки го можe.

Един съвет от патил,човек. Мазда 626 е страхотен автомобил ,но за асвалт аз преди три години си купих такава но след една година проби по коловози и в кал ,се принудих да я продам. Сега от две години карам
Ситроен Ксантия 1,9ТД и с коловози и трапове проблеми нямам.Но и според мен Субарото е най доброто
решение. Желая ти успех в избора.
Ситроен Ксантия 1,9ТД и с коловози и трапове проблеми нямам.Но и според мен Субарото е най доброто
решение. Желая ти успех в избора.
прави каквото, трябва пък да става каквото ще.
Чапи,тя замалко да те "инфарктира"..ти я хвалишchapara написа:Разбира се всеки хвали модели които кара,или повечето от нас,та:
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... 60&t=25279

- dunedanetz
- научил се да хвърля
Много добре те разбирам. И аз съм на същото мнение, но за тези пари, които мога да дам (10 000 лева), ще взема джип 95-96 година. Не знам прав ли съм или не, но моята логика е, по добре 7-8 годишна висока кола, отколкото джип на 12-13 години. Пък и джиповете са по-скъпи за поддръжка. Няма да изкачвам връх Мусала, а да стигна по черния път до гьола, бавничко на полусъединител
Ако имах 15 000 лева, веднага зимах един Теракан, ама за жалост нямам толкоз. Пък и искам и поддръжката да е що годе поносима, дори кредит да взема и да купя някой сносен джип, лично съм се интересувал за Теракан-а - ремъка с ролките е 1000 лева. Сигурно и другите базови консумативи са доста скъпи. Все пак човек трябва да съобрази колата, която взима със финансовите си възможности. Ако не си способен чисто финансово да поддържаш, обслужваш и ремонтираш желаната кола, по-добре избери друга 

-
- фен клуб-скобар
Тия лъскавите на по 7-8 години много барзо се раздрънкват по черните пътишта 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Айде едно мнемие и от мен.
Рибарската кола не трябва да е със сложна механика и скъпа подръжка
Има достатъчно прилични автомобили като комфорт и проходимост със евтина подръжка
Насочете си мисленето леко в страни. Да хубаво е 4 по 4. НО колко пъти в годината ще се ползва.
Пример карам Опел 94, една врата напълно окомплетована от моргата ми е около 50-60 лв. Цялостна подмяна на предница(не че се чупи цялата) е под 200 лв. Няма дупки или дървета, които да ме уплашат
Та така, помислете малко. Старо Субаро, Страр Ситроен. Това не са рибарски автомобили. Ако са нови от магазина да може, но пак излиза скъпо удоволствието.
Няма чак толкова много места където не може да се стигне с нормална кола
Обиколил съм почти всички големи водоеми в България та говоря от ОПИТ
Обобщавам
Рибарския автомобил е сравнително опростения такъв и с евтина подръжка.
Рибарската кола не трябва да е със сложна механика и скъпа подръжка

Има достатъчно прилични автомобили като комфорт и проходимост със евтина подръжка

Насочете си мисленето леко в страни. Да хубаво е 4 по 4. НО колко пъти в годината ще се ползва.

Пример карам Опел 94, една врата напълно окомплетована от моргата ми е около 50-60 лв. Цялостна подмяна на предница(не че се чупи цялата) е под 200 лв. Няма дупки или дървета, които да ме уплашат

Та така, помислете малко. Старо Субаро, Страр Ситроен. Това не са рибарски автомобили. Ако са нови от магазина да може, но пак излиза скъпо удоволствието.
Няма чак толкова много места където не може да се стигне с нормална кола

Обобщавам

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
добре е да е 4х4 и да не е много нисък - иначе като валне малко дъждец и настава спек...
аз съм много доволен от Санта Фе-то... Никакви проблеми по язовирите, а разхода и вървежа са почти като на лека кола...
"класически" джип не препоръчвам, ако ще се ползва на разстояния повече от 60-70км... А и до повечето язовири има приличен асфалтов път и само 100м до 1км черен път...
аз съм много доволен от Санта Фе-то... Никакви проблеми по язовирите, а разхода и вървежа са почти като на лека кола...
"класически" джип не препоръчвам, ако ще се ползва на разстояния повече от 60-70км... А и до повечето язовири има приличен асфалтов път и само 100м до 1км черен път...
Последно промяна от Тедо на Нед Апр 05, 2009 5:44 pm, променено общо 1 път.
най на края някой да го каже просто и ясно.Ivak написа:
- ceno cenov
- разбира нещата
Е и аз да кажа как при мен го реших този въпрос. За риболов и градско една Лада Нива. За други изпълнения един Пасатор 5.5. Мисля че Нивата е идеална за гардско - хич не ти пука къде караш
пък за риболов просто няма равна.
Всъщност на пасата май от доста време не съм се качвал (от Коледа). Жив паметмик. Май най-важното за един автомобил е да ти върши някаква работа.

Всъщност на пасата май от доста време не съм се качвал (от Коледа). Жив паметмик. Май най-важното за един автомобил е да ти върши някаква работа.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ivak написа:Рибарския автомобил е сравнително опростения такъв и с евтина подръжка.
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!